اسماعیل قربانی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا مجموع معتادان پذیرش شده در سال گذشته را چهار هزار و ۶۳۸ نفر دانست.
وی افزود: از این تعداد ۲ هزار و ۵۸۴ نفر خود به این مراکز مراجعه و هزینه های درمان خود را پرداخته اند اما بقیه آن ها با دستور قضایی وارد مراکز شده که هزینههای درمان آنها بر عهده دولت است.
قربانی با بیان این که اعتبارات بهزیستی برای پرداخت هزینه های این افراد کافی نیست گفت: جمع اعتبارات سازمان بهزیستی کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال قبل روی هم ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال بود و همین امر موجب بدهی به مراکز ترک اعتیاد شد.
وی با بیان این که از سال ۹۶ تا کنون بدهی بهزیستی به مراکز ترک اعتیاد باقیمانده است گفت: ۷۰ درصد مطالبات مربوط به سال ۹۸ است و اکنون با توجه به کمبود منابع مالی و اعتباری برای پرداخت مطالبات مراکز ترک اعتیاد خراسان شمالی با مشکل مواجه ایم.
خراسان شمالی ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد و مهمترین آسیب اجتماعی این استان اعتیاد است.
شیوع اعتیاد در این استان در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال ۷.۲۱ درصد است که ۲ درصد بیش از میانگین کشوری است.
۴۰۰ معتاد متجاهر در خراسان شمالی شناسایی شده اند که شامل کارتن خواب ها، ولگردان و معتادان تابلو و تزریقی است.
در این استان یک مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ و ۲۰ مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۵ فعال است.
مرکز ماده ۱۶، اردوگاه ترک اعتیاد دولتی است که تحت نظر بهزیستی فعالیت می کند و محل نگهداری معتادانی که از سطح خیابان ها جمع آوری می شوند است.
مراکز ماده ۱۵ ترک اعتیاد مراکزی هستند که توسط بخش خصوصی و با پروتکل های مخصوص راه اندازی می شود و معتادان نیز به طور خود خواسته به این مراکز مراجعه می کنند تا تحت درمان قرار گیرند و مراحل ترک اعتیاد را بگذرانند.
نظر شما