توسعه تولیدات داخلی و استفاده بهینه از نیروی کار و سرمایه ایرانی مهمترین عامل در تحقق رهنمود رهبر معظم انقلاب در نامگذاری امسال است.
رهبر معظم انقلاب با توجه به اهمیت تولید امسال را سال جهش تولید نامگذاری کرده اند، که این مهم در راستای شعارهای سالهای قبل و با توجه به اهمیت ویژه تولید داخلی است.
با توجه به اهمیت تولید داخلی و قطع وابستگی ها به خارج از کشور و استقلال و خودکفایی اقتصادی که می تواند کشور را در برابر تکانهای بیرونی مصون بسازد تحقق شعار سال نیاز به کار جهادی و انقلاب دارد و با توجه به تحولات عمیقی که در معادلات سیاسی و اجتماعی جهان وجود دارد و نظر به شتاب تحولات اقتصادی، کشوری می تواند از فشارها مصون بماند که خودکفا، درون زا، دانش بنیان و مردمی باشد، چنین اقتصادی همان اقتصاد مقاومتی است که رهبری در سالیان گذشته بر آن تاکید داشته است.
جهش تولید، فرصتها و چالشهای پیش رو
شهرستان بروجرد با برخورداری از ۶۹ هزار هکتار زمین کشاورزی و ۳۵ هزار بهره بردار سالانه ۳۶۰ هزار تن انواع محصول زراعی و باغی و ۵۶۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی به ارزش ۱۰ هزار میلیارد ریال تولید می شود.
همچنین حدود ۵۵ درصد واحدهای صنعتی شهرستان اکنون به صورت فعال و نیمه فعال مشغول فعالیت هستند و از مجموع ۵۹۰ پروانه بهره برداری صادر شده در بروجرد هم اکنون ۱۸۳ واحد فعال،۱۳۳ کارگاه نیمه فعال و مابقی به صورت راکد هستند.
در سالهای گذشته به ویژه دهه ۸۰ شهرستان بروجرد با برخوردار بودن از شهرک صنعتی ۳۴ درصد صنایع استان لرستان را به خود اختصاص داده و به عنوان قطب صنعت لرستان از جایگاه والایی برخوردار بود و اکنون بیش از ۱۰ هزار نیرو در این واحدها فعالیت می کنند که حدود یک هزار و ۵۰۰ نفر از این تعداد را زنان تشکیل می دهند.
برخوردار بودن بروجرد از حدود ۱۴ معدن فعال و نیمه فعال در این شهرستان با برداشت مواد معدنی تالک، فلدسپات، سیلیس، خاک رس و شن و ماسه و وجود تعداد ۳۳ کارگاه قالیبافی به صورت متمرکز و غیر متمرکز در سطح شهرستان از دیگر افتخارات مردم بروجرد است.
بدون شک احیای صنایع راکد و پیشگیری از تعطیلی واحدهای فعال صنعتی از اولویت کاری دولت در سال جاری است و اجرای فرامین مقام معظم رهبری مبنی بر رونق تولید، در سال گذشته و جهش تولید در سالجاری از موئلفه های مهم و در دستور کار دولت است.
چند سالی است که موضوع اقتصاد، با نامگذاری سال ها عجین شده و شعارهای سال با تولید پیوند خورده است. این امر نشان از وجود برخی مشکلات و کاستی ها در زمینه رونق تولید دارد و البته نشانگر دغدغه های رهبر معظم انقلاب در این زمینه است.
طبیعی است یکی از الزامات جهش تولید، رونق صنعت و تولیدات داخلی و بومی است که باید زمینه ها برای عرضه بیشتر این محصولات فراهم شود.
یک کارشناس اقتصادی گفت: صادرات محصولات تولیدی، یکی دیگر از راهکارها برای تحقق جهش تولید است، باید صادرات رونق داشته باشد در این زمینه هم نیاز است تا بازارهای هدف در کشورهای مختلف ارزیابی و شناسایی شود.
علی آل طاها افزود: در شرایط فعلی و انتشار ویروس کرونا، صادرات برخی از محصولات امکانپذیر نیست و با مشکل روبه رو است اما باید رایزنی های لازم انجام شود تا بازارها و کشورهای مقصد صادراتی در دست گرفته شود.
وی اظهار داشت: برای تحقق شعار سال باید تولید رونق یابد، کرونا نشان داد که تنها راه رونق اقتصادی، رونق تولید است، اکنون اقتصاد در بسیاری از کشورها که بر پایه خدمات بود، با کرونا آسیب دیده است.
وی تاکید کرد: یکی از لوازم جهش تولید این است که واحدهای تولیدی برای جلوگیری از شکنندگی و تحمل خسارات مالی، انعطاف پذیر باشند. جهش تولید بدون انعطاف پذیری امکان پذیر نیست. کرونا نشان داد که می توان فرصت ها را در کنار تهدیدها جست و جو کرد.
آل طاها بیان کرد: در شرایط کرونا حدود ۱۰ واحد تولیدی این شهرستان خط تولیدی خود را تغییر داده و توانستند اقتصاد را رونق دهند و خیلی از واحدها که به تولید اقلام بهداشتی روی آوردند، اکنون قابلیت صدور تولیدات خود را دارند.
هم افزایی مسوولان، لازمه جهش تولید
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت بروجرد گفت: تحقق جهش تولید الزاماتی دارد که باید مورد توجه قرار گیرد یک از این الزامات دیپلماسی اقتصادی و تقویت مراودات تجاری با همسایگان و دیگر کشورها است.
حمید آزادبخت با اشاره به اینکه کرونا هم به چالش جدی در عرصه جهش تولید بدل شده است، بیان کرد: جهش تولید، به این معنا است که تدابیری به کار بسته شود و به سمتی برویم که با رونق تولید و افزایش میزان تولید، درآمدها بیشتر شود، و شکاف میان درآمد ما با کشورهای توسعه یافته کاهش باید.
وی تاکید کرد: در این زمینه، هم افزایی میان مسوولان مهم است، شیوع کرونا نشان داد که در فضای همدلی و هم افزایی می توان بسیار زودتر به هدف رسید.
وی ادامه داد: در زمان کرونا، مدیران پای کار بودند و با انسجام و همدلی، اتفاقات خوبی رقم خورد، کرونا سبب شد تهدیدها تبدیل به فرصت شود. در زمانی که نگران کمبود اقلام بهداشتی بودیم و بازار به شدت با کمبود روبه رو بود، کمک به تغییر خط تولید واحدهای تولیدی، کمک به سرعت دادن صدور مجوزها و در نهایت رسیدن به مرحله اشباع بازار از اقلام بهداشتی مورد نیاز در زمان کوتاهی محقق شد.
وی افزود: در سه ماهه اخیر مسوولان تمام و کمال پای کار بوده اند، بانک ها هم همراهی کرده اند اکنون دیگر کمبود الکل و ماسک وجود ندارد.
وی تاکید کرد: در شرایط کنونی که دیگر کشور ها عرصه را بر ایران تنگ کرده و بر تحریم های ناجوانمردانه خود می افزایند، صادرات بهترین راه برای داشتن درآمد ارزی برای کشور است و با تقویت و ایجاد زیرساختهای تجاری و راه اندازی پایانههای صادراتی می توان گام های موثری در راستای ارتقای جهش تولید برداشت و کشور به جای یک وارد کننده به صادرات کننده ای قدر مبدل شود.
بازگشت به چرخه تولید ۲۰ واحد صنعتی در بروجرد
معاون برنامه ریزی و اقتصادی فرمانداری بروجرد گفت: در راستای تحقق شعار سال " جهش تولید" ۲۰ کارگاه تولیدی که به دلیل مشکلاتی مالی تحت مالکیت بانکها قرار گرفتهاند در سال جاری به چرخه تولید باز می گردند.
احمد گودرزیان افزود: با رفع مشکل بدهی این واحدها به بان ها زمینه اشتغال حدود ۵۰۰ نفر فراهم خواهد شد و این در حالی است که پارسال نیز ۲۰ واحد صنعتی راکد این شهرستان در راستای تحقق شعار رونق تولید احیا شد.
گودرزیان افزود: از جمله این واحدها که زمینه اشتغال بیش از ۱۶۰ نفر را فراهم کرده کارخانه زمان کار، جلوگیری از تعطیلی زاگرس خودرو و تولید ۱۲۰دستگاه خودرو، کاشی جم،کارخانه پلاستیک سازی و کارتن سازی بودند.
وی با بیان اینکه در سال ۹۹ نیز پیگیری و اقدامات لازم برای احیای ۲۰ واحد صنعتی راکد انجام می شود، اظهارداشت: از جمله این کارخانه ها، احیای سامان کاشی و جلوگیری از تعطیلی کارخانه نساجی و حمایت لازم از این واحدها که یک برند در کشور بشمار می روند می باشد.
رئیس اداره برنامه ریزی و اقتصاد فرمانداری بروجرد اضافه کرد: تلاش شده تا با احیا واحدهای راکد که درسالهای اخیربا مشکلاتی مواجه شده اند ضمن احیا این واحدها در زمینه جهش تولید و اشتغال مجدد کارگران اقدامات لازم را انجام دهد.
به گفته وی سیاست جدید فرمانداری بروجرد رفع مشکلات واحدهای صنعتی بزرگ این شهرستان که درسال های اخیر دچار رکود و تعطیلی شده اند و به زودی تدابیر لازم برای احیا کارخانه ها و سنگبریهای صورت خواهد گرفت.
شهرستان بروجرد دارای ۵۶۰ واحد تولیدی بزرگ، متوسط و کوچک است که از این تعداد ۲۶۰ واحد فعال، ۱۱۵ واحد نیمه فعال و ۱۸۵ واحد راکد است.
نظر شما