رضا سنجری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به محور استفاده از ظرفیت غیردولتی و مردمی کردن اقتصاد در انتخاب معین های اقتصادی گفت: تجربه نشان داده که هرجا از ظرفیت و مشارکت مردم در فعالیت ها استفاده شده نتیجه مطلوب تری گرفتیم.
وی اضافه کرد: لذا جلب و ارتقای مشارکت مردمی، اتکا به توان بخش غیر دولتی و نهادسازی اقتصادی و اجتماعی مورد نیاز و همچنین توسعه منطقه ای با رویکرد اقتصادِ دانایی محور به عنوان سرفصل اقتصاد مقاومتی استان کرمان در دستور فعالیت های معین های اقتصادی استان کرمان قرار گرفت.
سنجری با تاکید بر اینکه موانع و مشکلات فرا روی توسعه استان ضرورتی ایجاد کرده که الگوی مدیریتی و اجرایی با کاربرد استانی و منطقه ای را برای کاهش چالش ها تدوین کنیم افزود: بروکراسی و تمرکز گرایی شدید در نظام اداری کشور و کاهش اختیارات استان ها، قوانین مزاحم و متداخل، دولتی شدن توسعه، موانع توسعه بودند که در استان کرمان در حال تسهیل و رفع این مشکلات هستیم.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان عنوان کرد: محدودیت منابع و فقدان بهره برداری تولید از جمله نیروی انسانی مانع ایجاد بازار رقابتی محصولات، اختلاف چالش ها بین عناصر حاکمیتی و دستگا هها، عدالت منطقه ای در توزیع امکانات و عدم انسجام و همگرایی دستگاه های اجرایی و عناصر موثر در توسعه و جزیره ای عمل کردن می توانست به توسعه آسیب بزند لذا برای الگوی مردمی کردن اقتصاد و جلب مشارکت مردمی مورد توجه استان قرار گرفت.
وی با بیان اینکه حرکت بر مدار اسناد بالادستی نقشه راه ما هستند ، گفت: برنامه ریزی و حرکت استان کرمان در مدار اسناد بالادستی و در راستای ساماندهی در کسب و کار و ایجاد اشتغال حول محور انتخاب معین های اقتصادی استان در دستور کار است.
سنجری تصریح کرد: در حال حاضر ۲۶ معین اقتصادی در هشت منطقه اقتصاد مقاومتی استان کرمان تعریف شده و با گذشت زمان از آغاز فعالیت این معین ها تمرکز را به سمت جوامع کوچکتر پیش بردیم لذا هر منطقه را با هدف گذاری توسعه به چند بخش تقسیم کردیم.
وی تاکید کرد: استاندار کرمان برای افزایش تعداد معین های اقتصادی استان کرمان با چندین هولدینگ وارد مذاکره شده که برخی از آنان در این زمینه اعلام آمادگی کردند و تفاهم نامه آنان آماده و به زودی منعقد می شود.
سنجری افزود: معین های اقتصادی طرح هایی در بخش های مختلف از جمله فعالیت های خود موسسه، تولید، اشتغال تاثیرگذار و فرایند توسعه تولید و اقتصاد در دست اقدام دارند و بخشی از انرژی خود را صرف توسعه می کنند.
وی بیان داشت: زیرساختهای استان کرمان در راستای توسعه معین های اقتصادی هماهنگ می شود زیرا فعالیت آنان موجب تکمیل زنجیره تامین و ارزش کالاها، ایجاد ارزش افزوده برای استان، اشتغالزایی مستقیم و غیرمستقیم به عنوان سرفصل در استان انگیزه ایجاد می کند.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان گفت: تفاهم نامه های اقتصادی استان کرمان موجب هدفمند کردن مسئولیت های اجتماعی شرکت ها شده و علاوه بر اندازه گیری فعالیت آنان از فعالیت سلیقه ای جلوگیری می کند.
وی با اشاره به نقش معین های اقتصادی استان کرمان در اشتغال خرد محلی بر مبنای استفاده از ظرفیت های خود اشتغالی هر منطقه افزود: معین ها با ساماندهی صندوق های خرد روستایی منابع اندک مردمی را جمع آوری و ضمن تزریق منابع جدید، زمینه را برای راه اندازی کسب و کارهای خرد و تولید و اشتغالزایی فراهم می کنند.
سنجری ادامه داد: این صندوق ها باید در قالب بانک مجوزدار ساماندهی شوند که نظارت کافی بانک مرکزی بر آن انجام شود.
وی با بیان اینکه معین های اقتصادی استان کرمان در توانمندسازی جوامع محلی ورود کرده اند گفت: لذا آموزش های مهارت آموزی با همکاری بخش دولتی با توجه به ظرفیت های هر منطقه ارائه می شود که برای خود اشتغالی و ایجاد کسب و کار می تواند موثر واقع شود.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان بیان داشت: همچنین حفاظت از محیط زیست و توسعه فضای سبز در برنامه های معین های اقتصادی قرار گرفته و اقدامات مطلوبی در این حوزه ها انجام شده است.
وی تصریح کرد: معین های اقتصادی بیش از ۲۰۰ طرح اقتصادی با ۲۳ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری را در دستور کار قرار دادند که از این میزان ۲۲ هزار میلیارد تومان در راستای فعالیت موسسه و مابقی در راستای مفاد تفاهم نامه معین های اقتصادی است.
سنجری افزود: سرمایه گذاری های انجام شده توسط معین های اقتصادی استان کرمان ماندگار و اشتغال مطلوبی به دنبال دارند و می تواند به مسئولیت اجتماعی با ساختار هدفمند کمک کند.
وی با اشاره به اینکه فعالیت معین های اقتصادی حرکتی داوطلبانه است گفت: معین های اقتصادی طی آخرین پایش سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان به سه دسته طبق برنامه، متوسط و فعالیت ضعیف تقسیم بندی شدند و استاندار کرمان جلسات اختصاصی با این معین ها برنامه ریزی کردند که عملکرد معین ها برای بهبود برنامه ها پایش می شود.
وی اضافه کرد: تعهد اشتغال استان کرمان در برنامه دوسالانه سال ۹۶ به میزان ۳۳ هزار شغل مستقیم بود که ۴۰ هزار شغل در انتهای سال ثبت شد و در سال ۹۷ هم ۳۳ هزار و ۷۰۰ شغل هدف گذاری و در سامانه ۴۱ هزار شغل ثبت شده است.
سنجری گفت: مبحث کارورزی حرکت خوب دولت طی ۲ سال گذشته بود که برای فارغ التحصیلان دانشگاهی فرصت مطلوبی ایجاد کرده زیرا این امر واحدهای جویایی نیروی انسانی را به افراد آموزش دیده متصل می کند.
نظر شما