تفویض نکردن اختیارات به فرمانداران از موجبات حاشیه‌نشینی است

مشهد-ایرنا- نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از عللی که باعث مهاجرت روستاییان به شهرها و توسعه حاشیه‌نشینی و مشکلات مختلف اجتماعی ناشی از آن شده، تفویض نکردن اختیارات مدیران به فرمانداران است.

احسان ارکانی روز پنجشنبه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان افزود: طرحهای هادی روستایی براساس قانون باید سالانه مصوب وبازبینی شوند اما مدیران در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی حاضر نیستند اختیارات در این بخش را به فرمانداران واگذار کنند.

وی ادامه داد: هم اینک بسیاری از روستاییان برای توسعه و ساخت واحدهای مسکونی خود دچار مشکل شده‌اند و با توجه به مشکلات ترجیح می‌دهند که در حاشیه شهر سرگردان شود.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی گفت: براساس آسیب شناسی که در حوزه دستگاه‌های اجرایی انجام دادیم، یکی از بزرگترین مشکلات، عدم تفویض اختیارات از تهران به استانهاست زیرا در کشور دچار مشکل فرهنگ مقاومت در برابر تمرکززدایی و تفویض اختیارات هستیم.

ارکانی افزود: یک دلیل عدم تفویض اختیارات هم به نگرانی مدیران دستگاه‌های اجرایی از دستگاه‌های نظارتی مانند دیوان محاسبات یا سازمان بازرسی باز می‌گردد که تلاش می‌کنیم نگرانی مدیران را حداقل از بابت دیوان محاسبات برطرف کنیم.

وی با اشاره به الگوی مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی در خراسان رضوی ادامه داد: حداقل مزیت این مثلث این بود که مشکل ساختاری کشور مبنی بر انجام اقدامات جزیره‌ای و پراکنده پیرامون یک موضوع خاص را حل کرد و در این الگو به صورت هدفمند از همه ظرفیت نهادها، ائمه جمعه و نمایندگان مجلس برای توسعه منطقه شان بهره گرفته می‌شود.

نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی گفت: مزیتها و فواید اجرای مثلث توسعه اقتصادی – فرهنگی در شهرستانها مشخص شده و اگر انجام اصلاحاتی برای تحقق اهداف این مثلث در شهرستانها لازم باشد، مجمع نمایندگان خراسان رضوی در این موضوع همراه خواهد بود.

ارکانی افزود: یکی از اقدامات ما در آغاز کار دوره جدید مجلس شورای اسلامی ارایه طرح دوفوریتی ایجاد کمیسیون ویژه حمایت از تولید است که به هیات رئیسه مجلس تقدیم شد که در نخستین فرصت بعد از تشکیل کمیسیونهای تخصصی مجلس در دستور کار قرار خواهد گرفت و در آنجا آماده پذیرش پیشنهادات و راهکارهای تشکلهای بخش خصوصی خواهیم بود.

نماینده قوچان: دشواری آغاز کسب و کار توسط جوانان از مهمترین مشکلات اقتصادی است

نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: یکی از مهمترین مشکلات اقتصادی، دشواری آغاز کسب و کار توسط جوانان است که باید در این زمینه تدبیری برای سهولت ایجاد کسب و کار اندیشیده شود و اگر فکری به حال وضعیت اقتصادی کشور و استان نکنیم مطمئن باشیم که اکثر مدیران از این میزها پایین کشیده خواهند شد.

علی آذری افزود: باید درباره خروج سرمایه‌های منجمد از بانکها و بی ثباتی قوانین تدبیری بیندیشیم زیرا اگر قوانین، پشتوانه محکمی برای کسب و کار باشند به طور قطع  عدالت سایه یکسانی برای معیشت همگان به ارمغان می‌آورد.

وی ادامه داد: عدم اجرای درست قوانین مالیاتی و خصوصی سازی و نیز عدم شفافیت در امور  از مشکلاتی است که اقتصاد خراسان رضوی را درگیر کرده است.

نماینده مردم قوچان و فاروج در مجلس شورای اسلامی گفت: آیا هدف از ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی مانع کسب و کار شدن است یا یکپارچه سازی اصول بیمه بین کارگران و کارفرمایان و پیمانکاران؟ چه شده که این ماده تبدیل به یک مانع شده است؟ نباید اجازه دهیم موانع قانونی به این صورت اقتصاد کشور را درگیر کند.

آذری یکی از مصیبتهای اقتصاد را تصمیم سازی کشوری از بالا دانست و افزود: خیلی از قوانین ما منزوی هستند و کنار گذاشته شده‌اند که علت این است که یا ترجمه هستند یا تطبیقی با فرهنگ ما ندارند، در حالی که هدف از قوانین، تسهیلگری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha