گرما و شیوع بیماری‌های منتقله از آب

۳۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۱:۲۹
کد خبر: 83826971
گرما و شیوع بیماری‌های منتقله از آب

تهران - ایرنا- زنگ خطر شیوع بیماری‌های منتقله از آب با شروع فصل گرما و ابتلا به بیماری‌های اسهالی و روده‌ای به صدا در آمد.

عاطفه نیتی سرپرست آزمایشگاه های آب و فاضلاب معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی روز شنبه با اشاره به این که در فصل گرما و با مصرف بیشتر آب احتمال بروز بیماریهای منتقله از آب بیشتر می‌شود، گفت: از طرفی امکان انتقال این بیماری ها با افزایش مسافرت ها و مصرف آب آشامیدنی غیرمطمئن نیز افزایش می‌یابد.

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی با تاکید بر لزوم حصول اطمینان از سلامت آب آشامیدنی هنگام مصرف، توجه به برخی نکات را ضروری دانست و افزود: آب آشامیدنی یا از طریق منابع آب سطحی مانند رودخانه ها، یا منابع زیرزمینی مانند چشمه، چاه و قنات تامین می شود که جهت مصرف مستقیم برای آشامیدن مناسب نیست و باید قبل از مصرف آن را گندزدایی کرد.

نیتی اضافه کرد: زلال بودن آب جویبارها و چشمه ها به معنی سالم بودن آن نیست، زیرا ممکن است آب در نقاط بالادست توسط انسان، دام، پرندگان، مزارع و باغات کشاورزی آلوده شده باشد و  آب لوله کشی شبکه‌های آب رسانی شهری و روستایی، سالم و قابل شرب است، چراکه این آب کلرزنی و گندزدایی شده و تحت نظارت معاونت های بهداشت دانشگاه های علوم پزشکی قرار دارد.

وی خطاب به افرادی که در روزهای تعطیل به همراه خانواده یا دوستان به طبیعت سفر می کنند و چند ساعتی را در بیرون از محل زندگی و کار می گذرانند، گفت: افراد آب بطری شده همراه داشته باشند و در صورتی که امکان دسترسی به آب سالم بهداشتی یا آب بطری شده وجود نداشته باشد، توصیه می شود آب را به مدت ۳ دقیقه جوشانده و پس از خنک شدن از آن استفاده کرد.

سرپرست آزمایشگاه های آب و فاضلاب معاونت بهداشت دانشگاه، ادامه داد: هنگام تهیه آب بطری شده به این موضوع توجه شود که ممکن است نور مستقیم خورشید و گرمای زیاد و از سوی دیگر یخ زدگی و انجماد بخشی از ترکیبات میکروپلاستیکی بطری را جدا و وارد محتویات داخل بطری کند؛ درنتیجه باید از خرید بطری هایی که در معرض نور مستقیم خورشید بوده اند و بطری های یخ زده خودداری کرد.

 نیتی تصریح کرد: آب های بسته بندی شده باید دارای تاریخ تولید و انقضاء شماره پروانه ساخت، کد یا شناسه نظارت و پروانه بهداشتی وزارت بهداشت و دارای نشان سازمان غذا و دارو باشند و توصیه می شود از قالب های یخ با بسته بندی و دارای مشخصات کارخانه ای استفاده شود.

به گفته وی، بهتر است از مصرف شربت و نوشابه یا انواع نوشیدنی های بسته بندی نشده که احتمال دارد از آب آلوده یا غیر مطمئن در تهیه آن استفاده شده باشد دوری شود.

این کارشناس بهداشت، رعایت نکات بهداشتی بویژه هنگام تفریحات در کنار رودخانه‌ها و آلوده نکردن آب توسط مردم را موثر در حفظ سلامت آب دانست و افزود: به همین منظور از شنا کردن در رودخانه ها و نهرها و مکان های غیر مجاز و شستشوی ظروف و البسه در نهرها و جوی ها و دفع فاضلاب و زباله در خیابان ها و نهرها خودداری شود.  

ویاضافه کرد: هموطنان می توانند در صورت مشاهده هر گونه تخلف بهداشتی و مغایرت شرایط ظاهری یا وجود طعم و بو در آب با شماره ۱۹۰، سامانه رسیدگی به شکایات مردمی وزارت بهداشت تماس بگیرند یا به نزدیکترین مرکز خدمات جامع سلامت یا مراکز بهداشت تابعه دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مستقر در سراسر کشور مراجعه و مراتب را گزارش کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha