۳۱ خرداد ۱۳۹۹، ۱۹:۳۳
کد خبر: 83827775
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

لیبی و کرونا محور گفت‌وگوی تلفنی وزیران خارجه روسیه و ترکیه

تهران - ایرنا - «سرگئی لاوروف» و «مولود چاووش اوغلو» وزیران خارجه روسیه و ترکیه امروز (شنبه) در گفت‌وگویی تلفنی مهم‌ترین مسائل منطقه‌ای و جهانی از جمله بحران لیبی و شیوع ویروس کرونا را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش پایگاه شبکه خبری روسیا الیوم، گفت‌وگو در خصوص روابط دوجانبه مسکو و آنکارا و نیز مسائل مرتبط با صنعت گردشگری و چالش‌های آن پس از شیوع جهانی کرونا از دیگر محورهای تماس تلفنی لاوروف و چاووش اوغلو بوده‌است.

تلاش برای دستیابی به بحران لیبی میان مسکو و آنکارا درحالی ادامه دارد که سفر وزیران خارجه و دفاع روسیه به استانبول که قرار بود هفته گذشته برای گفت‌وگو با مقامات ترکیه جهت رسیدن به راه‌حلی برای پایان دادن به بحران لیبی صورت بگیرد، لغو و به زمانی دیگر موکول شده بود.

در پی این اتفاق وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد که مسکو و آنکارا بر سر ادامه گفت‌وگوهای فنی برای دستیابی به آتش بس دائمی در لیبی توافق کرده‌اند و میان ترکیه و روسیه اختلافی بر سر مسائل اصلی در پرونده لیبی وجود ندارد.

تاکنون سرگئی لاوروف و «سرگئی شایگو» وزیران خارجه و دفاع روسیه چند بار با مولود چاووش اوغلو و «خلوصی آکار» همتایان ترکیه‌ای خود در خصوص تحولات منطقه در قالب ۲+۲ دیدار و گفت وگو کرده اند.

لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد. «دولت وفاق ملی» به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب لیبی) مستقر است که در جهان و سازمان ملل به رسمیت شناخته شده و دیگری دولت «طبرق» در شرق لیبی که «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته ارتش این کشور کنترل امور را در آن منطقه در دست گرفته است.

امارات متحده عربی، عربستان سعودی، مصر، فرانسه و روسیه از ارتش حفتر و دولت شرق لیبی حمایت می‌کنند؛ در حالی که ترکیه، قطر، الجزایر، ایتالیا و اتحادیه اروپا حامی دولت السراج هستند که در غرب این کشور مستقر و از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha