خبر فوری: رفع فیلترینگ

استاد دانشگاه: ترس ناشی از کرونا، از عوامل آسیب‌دیدگی بازیکنان فوتبال است

شیراز-ایرنا- استاد دانشگاه تربیت بدنی اعلام کرد: ترس ناشی از ویروس کرونا یکی از عوامل آسیب‌دیدگی بازیکنان است که این روزها بسیاری از آنها با پارگی رباط صلیبی رو به‌رو شده‌اند.

دکتر نعیما خواجوی که اهل شهرستان داراب فارس است، دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در شیراز ادامه داد: البته عوامل دیگر نیز در این امر دخیل هستند که می توان به نوع تمرین های بدنسازی اشاره کرد و یا اینکه کادر فنی تیم ها شناخت کافی از تندرستی بازیکنان ندارند و با فشاری که به آنها وارد شده، دچار آسیب دیدگی شده اند.

وی اضافه کرد: بازیکنانی بیشتر  در معرض آسیب دیدگی قرار می گیرند که از گذشته در آنها علایم مصدومیت وجود داشته است و به خوبی درمان نشده اند که یا مربیان از این امر آگاهی نداشته اند و یا اینکه بازیکنان نخواسته اند مصدومیت خود را به اطلاع مربیان برسانند که این مسئله در فوتبال ایران به وضوح دیده می شود.

دلایل عمده آسیب دیدگی بازیکنان: استراحت ناکافی، تغذیه نامناسب،زمین ناهموار،سن 

مربی بدنساز سابق باشگاه استقلال تهران با بیان اینکه میزان استراحت، نبود خواب کافی و نداشتن تغذیه مناسب  در شرایط کرونایی هم روی شرایط فیزیکی بازیکنان تاثیر منفی داشته است، اظهار داشت: این عوامل نیز در حین تمرین آشکارتر و در نهایت منجر به آسیب دیدگی می شود ضمن اینکه زمین های ناهموار هم می تواند موجب آسیب دیدگی مفصل ها شود.

خواجوی ادامه داد: مربیان باید شرایط سنی بازیکنان را هم مد نظر قرار دهند و بر این اساس برنامه بدنسازی را تنظیم کنند زیرا در مورد بازیکنی که سنش بالاست اگر فشار وارد شود طبیعی است که اینگونه بازیکنان بیشتر آسیب می ببیند و مشتری فیزیوتراپی می شوند.

عضو هیات تحقیق کمیته ملی المپیک ایران با اظهار اینکه بالابردن ناگهانی فشار تمرین ها با این تفکر که بخواهند بدن بازیکنان را زودتر آماده کنند، اظهار داشت: نداشتن راه  میانبر برای تمرین و با این تفکر که بدن بازیکنان طی دو هفته بدنسازی آماده می شود،آنگاه که در شرایط سخت مسابقه قرار می گیرند بدن ها جواب نمی دهد و بازیکنان مصدوم می شوند.

وی اضافه کرد : تمرین باید مناسب با شرایط فردی هر بازیکن هم باشد نه اینکه بخواهیم همه را یکسان تمرین بدهیم زیرا نمی توانیم با فشار زیاد روی بازیکنان فکر کنیم آنها آماده می شوند که اینگونه تمرین ها درست و علمی نیست و در نهایت برای بدن ورزشکاران زیان آور است.

کرونا و تمرین های ورزشی 

خواجوی که چندین کتاب در مورد تمرین های بدنسازی و قدرتی ترجمه کرده و نویسنده کتاب گرم کردن به روش پویا در فوتبال است افزود: به دنبال شیوع بیماری کرونا و قرنطینه شدن اجباری بازیکنان برخی از آنها با امکاناتی که در خانه داشته اند تا اندازه ای توانسته اند آمادگی نسبی بدنی خود را حفظ کنند اما هنگامی که بخواهند وارد تمرین گروهی شوند مربیان باید میزان آمادگی آنها را هم از نظر روانی و هم از نظر جسمی بررسی و سپس برنامه تمرین گروهی را آغاز کنند.

وی گفت: هرچه زمان برای تمرین کافی نباشد و آمادگی بازیکنان هم کم باشد، کار دشوارتر می شود که اکثر بازیکنان ایرانی با این امر مواجه هستند.

ورزشکار اگر ترس از آسیب دیدگی داشته باشد در تمرین دچار مشکل می شود 

این مدرس بدنسازی بیان داشت:نمی توانیم مانند کشورهای اروپایی و پیشرفته پروتکل بهداشتی را رعایت کنیم و از سویی دیگر این باور در علم تمرین هست که ورزشکار از ترس آسیب نمی تواند شرایط فیزیکی خود را نشان دهند و در نتیجه ترس و واهمه دچار آسیب می شود.

خواجوی با بیان اینکه باید بدانیم که ماهیچه ها از مغز فرمان می گیرند، بیان داشت : اگر هماهنگی لازم بین مغز ، سیستم عصبی و ماهیچه نباشد بدون تردید ماهیچه ها آسیب می بینند که این امر به ویژه در ورزش فوتبال که بازیکنان با سرعت ، پریدن ، کار با توپ ، مهارت ، درگیری ،  تکنیک و تاکتیک همراه است بیشتر دیده می شود.

لزوم جدیت باشگاه ها برای تمرینات بازیکنان فوتبال 

مرتضی تبریزی و رضا آذری  از تیم استقلال تهران ، ایوب والی از فولاد خوزستان ، محمد انصاری از پرسپولیس و مگنو باتیستا از پارس جم جنوبی بازیکنانی هستند که پس از شروع تمرینات جدید دچار آسیب دیدگی از ناحیه رابط صلیبی شدند که دست کم حدود ۶ ماه از میدان های بازی فوتبال دور خواهند شد.

مربی بدنسازی فدراسیون فوتبال گفت: هم اینک آنچه برای فوتبال ایران پیش آمده این است که برخی از باشگاه ها مخالفت خود را با آغاز مسابقات فوتبال چه در لیگ برتر و چه در دیگر دسته ها اعلام کرده اند و  به نظر می رسد تمرینات را به صورت جدی دنبال نکرده اند که این امر در شروع مسابقات میزان آسیب دیدگی بازیکنان را بالا می برد.

خواجوای افزود: امیدوارم مربیان تیم ها با زمان چهار هفته ای که برای آغاز مسابقات داشته اند میزان آمادگی بازیکنان را به صورت علمی طوری بالا برده باشند که در حین مسابقات مشکلی ایجاد نشود و بازیکنان مجبور نباشند ماه ها از تمرین و مسابقه دور شوند.

مسابقات لیگ برتر فوتبال باشگاه های کشور پس ازیک  وقفه حدود چهار ماهه به دنبال شیوع بیماری کرونا،ازچهارم تیرماه ۹۹ با دیدار عقب افتاده از هفته هفدهم میان تیم های استقلال تهران و فولاد خوزستان آغاز می شود و سپس هشتم تیرماه  هفته  بیست و دوم  این رقابت از سرگرفته خواهد شد و رقابت های لیگ دسته یک قرار است از دهم تیرماه آغاز شود.

شماری از تیم های لیگ برتر و حتی دسته یک با ارسال نامه به سازمان لیگ مخالفت خود را با آغاز مسابقات در شرایط کرونایی اعلام کرده اند اما فدراسیون فوتبال مصصم است این مسابقات را در زمان اعلام شده برگزار کند.

برخی از باشگاه ها مخالفت خود را با آغاز مسابقات فوتبال چه در لیگ برتر و چه در دیگر دسته ها اعلام کرده اند

سخنگوی وزارت بهداشت جدیدترین درباره آمار ابتلای قطعی به بیماری کرونا و فوت ناشی از این بیماری اعلام کرد: از سی  ویکم خرداد ۹۹  تا یکم تیر ماه بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۶۸ بیمار جدید مبتلا به این بیماری در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۱۱۴ مورد بستری شدند.

دکتر سیما سادات لاری یکشنبه اول تیر ماه ۹۹ با بیان اینکه مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۰۴ هزار و ۹۵۲ نفر رسید، افزود: در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۶ بیمار جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۹ هزار و ۶۲۳ نفر رسید.

وی اضافه کرد: تاکنون ۱۶۳ هزار و ۵۹۱ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند و  ۲۸۸۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند و  یک میلیون و ۴۲۲ هزار و ۴۰۷ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

به گفته وی، استان های خوزستان، هرمزگان، کرمانشاه و آذربایجان شرقی در وضعیت قرمز قرار دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha