انور قرقاش در توییتی نوشت: با گذشت سالها، روابط ترکیه و سایر کشورهای عربی در بستری محترمانه منجر به تقویت روابط اقتصادی و سیاسی شد، اما متأسفانه این همکاری جای خود را به برنامه توسعهطلبی داد. بهرهبرداری از فضای راهبردی کنونی برای تحقق رویاهای تاریخی، سیاستی به دور از حکمت است. سیاست اتخاذ شده در آینده منافع ترکیه را تأمین نخواهد کرد.
وی در ادامه با اشاره به اظهارات اخیر عمرو موسی دبیرکل پیشین اتحادیه عرب که ترکیه را بزرگترین تهدید جهان عرب خوانده بود، نوشت: ترکیه از ضعف جهان عرب برای رسیدن به اهداف توسعهطلبانه خود سوء استفاده میکند.
«عمرو موسی» دبیرکل پیشین اتحادیه عرب چندی قبل در گفت وگو با شبکه خبری اسکای نیوز عربی گفته بود: ترکیه اکنون به بزرگترین تهدید برای جهان عرب بدل شده است.
همزمان با افزایش درگیریها در لیبی میان نیروهای دولت وفاق ملی و نیروهای موسوم به ارتش ملی به رهبری ژنرال «خلیفه حفتر»، آنکارا به صورت جدی وارد موضوع لیبی شده و به طور رسمی از دولت «فایز السراج» در مقابل دولت حامی ژنرال «خلیفه حفتر»، فرمانده ارتش شرق لیبی حمایت میکند.
در همین حال، ترکیه و دولت وفاق ملی لیبی ششم آذرماه ۹۸ و در جریان سفر فایز السراج رییس دولت وفاق ملی لیبی به آنکارا و دیدار با رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه دو قرارداد مهم امضا کردند.
توافق نخست در مورد حریم دریایی ترکیه و لیبی در دریای مدیترانه و قرارداد دیگری در مورد توسعه همکاریهای امنیتی و نظامی میان دو طرف امضا شد.
اردوغان نیز دیماه ۱۳۹۸ اعلام کرد که کشورش به درخواست دولت وفاق ملی لیبی به آن کشور نیروی نظامی اعزام خواهد کرد.
پارلمان ترکیه نیز در همین پیوند ۱۲ دیماه ۹۸ با لایحه مجوز اعزام نیروی نظامی برای حمایت از دولت وفاق لیبی موافقت کرد.
در مقابل، کشورهای مصر، امارات، عربستان، فرانسه، قبرس، یونان از دولت شرق لیبی به فرماندهی ژنرال حفتر حمایت میکنند و هفته گذشته با صدور بیانیهای مشترک، دخالت نظامی ترکیه در لیبی را محکوم کردند و از دولت آنکارا خواستند؛ اعزام جنگجویان خارجی از سوریه به لیبی را متوقف کند.
نظر شما