۱ تیر ۱۳۹۹، ۱۱:۴۱
کد خبرنگار: 1829
کد خبر: 83828323
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رییس کل دادگستری: سرانه قضات در استان کرمان پایین است

کرمان - ایرنا - رئیس کل دادگستری استان کرمان گفت: به ازای هر یکصدهزار نفر جمعیت تقریبا ۱۲ قاضی در این استان حضور دارند که سرانه قاضی در کشور ۱۳.۸ است و در این زمینه با میانگین کشوری فاصله داریم.

به گزارش ایرنا، یدالله موحد روز یکشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان به مناسبت هفته قوه قضاییه افزود: سرانه تعداد قضات به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در استان کرمان از هشت قاضی به ۱۲ قاضی رسیده است و امیدواریم به زودی به میانگین کشوری برسد،

وی با اشاره به این مطلب که ر حال حاضر ۳۲ واحد قضایی اعم از ۱۸ دادگستری، هفت دادگاه عمومی و هفت واحد دادگاه بخش در استان کرمان فعال هستند، خاطرنشان کرد: در مجموع ۳۷۳ قاضی در این واحدهای قضایی مشغول به فعالیت هستند و با حضور این تعداد از قضات، ۵۰ درصد از پست های قضایی مصوب استان کرمان دارای تصدی است.

وی بیان کرد: در کنار شعب و واحدهای قضایی، ۳۱۷ شعبه شورای حل اختلاف شهری و روستایی نیز در استان کرمان فعالیت دارند که تلاش می کنند تا دعاوی و اختلافات را به صلح و سازش ختم کنند.

موحد بیان کرد: یک هزار و ۴۵۰ عضو و دبیر در شوراهای حل اختلاف استان کرمان در حال فعالیت هستند و ۱۲۰ قاضی نیز با این مجموعه همکاری دارند.

وی اظهارداشت: در سال گذشته ۱۶۲ هزار پرونده در شوراهای حل اختلاف استان کرمان مورد رسیدگی قرار گرفته که از این تعداد ۴۷ هزار پرونده منتهی به صلح و سازش شده است و بر این اساس ۴۲ درصد پرونده های قابل صلح و سازش در استان کرمان به صلح وسازش ختم شده و استان کرمان از این نظر رتبه دوم کشوری را به خود اختصاص داده است.

رئیسکل دادگستری استان کرمان به فعالیت ۱۲ شورای حل اختلاف ویژه زندان در استان کرمان نیز اشاره و بیان کرد: در سال گذشته ۲۹ پرونده قتل توسط این شوراها به صلح و سازش ختم شده است.

موحد با اشاره به عملکرد دادگستری کل استان کرمان در سال گذشته، گفت: در سال گذشته ورودی یکتا (پرونده هایی که برای اولین بار به مراجع قضایی وارد می شوند) به دادگستری استان کرمان بالغ بر ۲۵۳ هزار پرونده بوده است و به دلیل چرخش پرونده هادر مجموعه دادگستری و  ثبت مکرر آنها در مراجع مختلف، ورودی به دادگستری استان ۵۶۸ هزار و ۸۱۲ فقره پرونده بوده است.

وی با بیان این مطلب که قضات استان کرمان در سال گذشته ۷۳۰ هزار پرونده را مورد رسیدگی قرار داده اند، گفت: برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب شاهد افزایش ورودی به دادگستری استان نبوده ایم و پرونده های ورودی در سال ۹۸ تقریبا معادل پرونده های ووردی در سال ۹۷ بوده است و امیدواریم در سال جاری شاهد کاهش ورودی پرونده به مجموعه قضایی استان باشیم.

رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به نامگذاری اولین روز از هفته قوه قضاییه به عنوان احیای حقوق عامه و مبارزه با فساد با اشاره به این مطلب که  در بسیاری از فصول قانون اساسی به حقوق عامه پرداخته است، گفت: احیای حقوق عامه بحث مهم و کلی و مربوط به کلیت نظام است و همه اجزای حاکمیت این وظیفه مهم را بر عهده دارند زیرا مبحث حقوق عامه دارای دامنه گسترده و وسیعی است.

موحد با اشاره به اینکه مبارزه با فساد وظیفه تمامی قوا و برخورد کیفری با فاسد بر عهده قوه قضاییه است، افزود: یکی از مظاهر اصلی احیای حقوق عامه اقامه قسط و عدل و مبارزه جدی قوه قضاییه با اشکال مختلف فساد از جمله فساد اقتصادی است و امروز همه  در قوه قضاییه اراده جدی و لاینقطع برای مبارزه با فساد دارند.

وی در ادامه از حمایت های نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان از مجموعه قضایی استان کرمان تقدیر کرد و ادامه داد: یکی از برکات عظیم و سرمایه معنوی ارزشمندی که عاید قوه قضاییه شده است این است که گرامیداشت هفته قوه قضاییه با شهادت آیت الله شهید بهشتی و ۷۲ تن از یاران ایشان مصادف است و انشاالله قوه قضاییه بتواند از این سرمایه گرانسنگ بهره مناسب را ببرد.

رئیس شورای قضایی استان کرمان گفت: یکی از سیاست های تحولی قوه قضاییه در دوران آیت الله رییسی کاهش جمعیت کیفری زندان ها است و در این راستا طی سال گذشته ۲۱ هزار و ۳۰۰ تصمیم جایگزین حبس در سطح دادگستری استان کرمان اتخاذ شده است.

موحد اظهارداشت:ورودی به زندان های استان کرمان در سال گذشته ۱۵.۵ درصد و در سه ماه نخست امسال ۳۲ درصد کاهش داشته است.

وی با بیان این مطلب که حمایت قضایی از رونق و جهش تولید یکی از سیاست های قوه قضاییه به شمار می رود، گفت: بر اساس اقدامات انجام شده در راستای حمایت از تولید، سرمایه گذاری و اشتغال در مجموعه قضایی استان کرمان، این استان زمینه جزو پنج استان برتر کشور در این زمینه معرفی شده است.

رئیس  کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: در حوزه برنامه های تحولی قوه قضاییه که در چارچوب منشور گام دوم انقلاب و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی دنبال می شوند، اقدامات و برنامه ریزی های مناسبی در قوه قضاییه انجام شده است و یکی از مهمترین این اقدامات این است که یکی از قضات کشور سکاندار دستگاه قضایی کشور شده است که خود یک تحول به شمار می رود و دستورالعمل های لازم برای تحول در دستگاه قضایی از سوی ایشان صادر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha