به گزارش رسانههای هند، درگیری فیزیکی روز دوشنبه هفته گذشته میان نیروهای هندی و چینی در دره گالوان واقع در شرق لاداخ باعث کشته شدن ۲۰ سرباز هندی و مجروح شدن ۷۶ نیروی دیگر این کشور شد. چین نیز وقوع تلفات میان نیروهای خود را تایید کرده است اما تاکنون آمار دقیقی از تعداد کشتهها یا مجروحان منتشر نکرده است.
درحالی که نارندرا مودی نخست وزیر هند روز جمعه سعی کرد درگیری نیروهای هندی و چین را کم اهمیت جلوه دهد، دولت او یک روز بعد چین را به ساخت و ساز در خارج از خط واقعی کنترل و بیتوجهی به درخواستهای هند برای توقف این ساخت و ساز متهم کرد.
دولت هند در بیانیهای گفت: هند با تغییر یک طرفه مرزهای مورد اختلاف مخالفت خواهد کرد.
"جائو لیجیان" سخنگوی وزارت امور خارجه چین، نیروهای هندی را به "تحریک عمدی" در منطقه حساس هیمالیا متهم ساخت.
وی در طی چند پیام در توئیتر اعلام کرد که دره گالوان متعلق به چین است و در داخل مرزهای این کشور قرار دارد. نیروهای هندی از ماه آوریل تاکنون اقدام به ساخت یک جانبه جادهها، پلها و سایر امکانات در منطقه کردهاند.
جائو افزود: نیروهای هندی از خط واقعی کنترل عبور کرده و به نیروهای چینی که برای مذاکره در منطقه حضور داشتند حمله کردند. این اقدام به یک درگیری فیزیکی شدید تبدیل شد.
از سوی دیگر آنوراگ سریواستوا سخنگوی وزارت امور خارجه هند نقض حریم خط واقعی کنترل توسط نیروهای هندی را رد کرد و اعلام کرد ادعاهای چین در دره گالوان غیر قابل قبول است.
وی گفت: ما این مساله که هند به صورت یک جانبه در حال تغییر وضعیت منطقه بوده است را قبول نمیکنیم. بر خلاف این امر، ما مشغول حفظ وضعیت منطقه بودهایم.
تلاش ترامپ برای میانجیگری بین هند و چین
چند روز پس از درگیری مرزی هند و چین، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا گفت که واشنگتن به این دو کشور کمک می کند که اختلافات خود را حل کنند.
وی در جریان سخنرانی انتخاباتی خود در اوکلاهاما افزود،وضعیت سختی ایجاد شده است. ما در حال گفت و گو با هند و چین هستیم. آنها با مشکل بزرگی مواجه شدهاند.
ترامپ افزود: آنها با یکدیگر درگیر شدهاند، ببینیم چه میشود، ما سعی خواهیم کرد به آنها کمک کنیم.
در چند روز گذشته آمریکا، چین را متهم به افزایش تنشهای مرزی با هند کرده است.
در ماه گذشته هند و چین پیشنهاد میانجیگری ترامپ را رد کرده و گفتند که اختلافات را با گفت وگوی دوجانبه حل می کنند.
مناقشه مرزی میان هند و چین یکی از جدیترین مناقشههای مرزی میان دو کشور از سال ۲۰۱۷ تاکنون است. هند و چین در سال ۲۰۱۷ در منطقه دو کلم واقع در شرق هیمالیا شاهد تنش مرزی بودند که پس از ۷۳ روز و با دخالت رهبران دو کشور حل شد.
همچنین هند و چین در سال ۱۹۶۲ یک جنگ مختصر بر سر اختلافهای مرزی داشتند.
ناظران نظامی معتقدند یکی از دلایل افزایش تنشهای مرزی میان هند و چین، ساخت یک باند فرودگاه و همچنین جاده در نزدیکی مرزها با چین است. هند سعی کرده است تجهیزات و زیرساختهای خود در امتداد مرزهای مشترک با چین را گسترش دهد.
دهلی نو معتقد است که نیروهای چینی به خاک هند تجاوز کردهاند و برای پایان تنش، باید به درون خاک چین عقب نشینی کنند. از سوی دیگر چین میخواهد هند ساخت و ساز را در تمام مناطق مورد اختلاف متوقف کند.
هند و چین در مرزهای مشترک به طول بیش از ۳ هزار کیلومتر دارای اختلاف هستند و با وجود برگزاری مذاکرات مختلف مرزی، دو کشور هنوز نتوانستهاند این اختلافات را رفع کنند.
نظر شما