کودکان خردسالی که به بهانه خرید همراه پدر و مادر سوار بر اتوبوسهای درون شهری راهی خیابانهای شیراز میشوند و تا رسیدن به مقصد بارها اشیای پیرامون خود را از قبیل دستگیره،صندلی و شیشه لمس میکنند بیآنکه دستکش بر دست یا ماسکی بر چهره داشته باشند و یا از تجهیزات بهداشتی دیگری بهره ببرند.
همزمان با بازگشایی ناوگان حمل و نقل عمومی شیراز از ۱۰ خردادماه امسال،بعضی ساکنین این شهر نیز انگار کمتر خود را موظف به رعایت نکات بهداشتی دیدند و شرایط را عادی تصور کردند و همین موضوع باعث شد که سرعت همه گیری کرونا در این شهر سیر صعودی پیدا کند.
در پی شیوع کرونا ناوگان حمل و نقل عمومی شیراز از ۲۱ اسفندماه ۹۸ تعطیل و بعد از گذشت حدود ۸۰ روز بازگشایی شد.
زدن ماسک برای استفاده از اتوبوسهای درون شهری و سایر ناوگان حمل و نقل عمومی این شهر اجباری شده اما شهروندانی هستند که به این نکات بی توجهاند.
شرط ادامه فعالیت ناوگان حمل و نقل عمومی شیراز
رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: آمار کرونا در روزهای گذشته در سطح کلانشهر شیراز افزایش زیادی داشته که براساس آن آخرین تصمیم مدیریت شهری بر این است که اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به شهروندان درباره پیشگیری از ابتلا به کرونا در حین استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی افزایش یابد.
نواب قائدی افزود: اگر مردم و شهروندان شیرازی نکات بهداشتی را حین استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی رعایت کنند، این ناوگان شهری تعطیل نمی شود.
وی ادامه داد: متاسفانه گروهی از مردم در این خصوص همراهی لازم را انجام نمیدهند و به همین دلیل مشکلاتی از بابت ابتلا به ویروس کرونا برای سایر شهروندان و رانندگان ناوگان حمل و نقلی شیراز بوجود میآورند.
رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر شیراز با بیان اینکه ادامه فعالیت اتوبوسرانی و مترو شیراز به تصمیم شهروندان در رعایت نکات بهداشتی بستگی دارد گفت: اگر شرایط در روزهای آینده به سمتی برود که اگر مردم همکاری لازم را در این خصوص نداشته باشند و آمار ابتلا به کرونا نیز سیر صعودی داشته باشد قطعا فعالیت ناوگان حمل و نقل عمومی شیراز مجددا تعطیل خواهد شد.
او امیدوار است که مدیریت شهری شیراز مجبور به تصمیم گیری درباره تعطیلی مجدد ناوگان حمل و نقل عمومی این شهر نشود اما با روند کنونی و سیر صعودی ابتلا به کرونا این موضوع را دور از ذهن نیز نمی داند.
اجباری شده اما جبری نیست
قائدی بیان کرد: بنابر تصمیمات ستاد مبارزه و پیشگیری از کرونا،استفاده از تجهیزات بهداشتی و ماسک در ناوگان حمل و نقل عمومی اجباری شده اما اجرای این طرح نیازمند بهره گیری از قوه قهریه است که در حال حاضر در شیراز فراهم نیست.
وی در این باره بیشتر توضیح داد و گفت: برای اجرای درست این طرح جلساتی در شیراز با حضور مسولان نیروی انتظامی و بسیج برگزار شده که بتوان از ظرفیت این نهادها برای اجرای درست این طرح استفاده کرد.
آیا بسیج و نیروی انتظامی وارد ناوگان حمل و نقل عمومی شیراز میشود؟
او در ادامه بیان کرد: حدود هزار و ۷۰۰ ایستگاه بین راهی اتوبوس شهری و ۲۴ ایستگاه مترو در شیراز وجود دارد که برای نظارت بر رعایت نکات بهداشتی و استفاده از ماسک در این ناوگان عمومی نیاز به نیروی انسانی قابل توجهی است که در حال حاضر تامین آن از توان شهرداری شیراز خارج است.
رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر شیراز عنوان کرد: مذاکره با نیروی انتظامی و بسیج در خصوص تامین نیروی انسانی مورد نیاز برای اجرای درست این طرح انجام شده اما هنوز پاسخ قطعی از مسوولان مربوط دریافت نشده است.
او اظهار داشت: در حال حاضر استفاده از ماسک و وسایل بهداشتی در ناوگان حمل و نقل عمومی اجباری است اما ضمانت درستی برای اجرای آن نیست.
قائدی در بخش دیگر سخنان خود عنوان کرد: در پی شیوع کرونا پرداخت کرایه بصورت نقدی در اتوبوس و مترو شیراز حذف شد و شورای این شهر بر این مصوبه خود نیز پافشاری کرد بنحوی که اکنون به دلیل سلامت شهروندان و رانندگان این مصوبه در حال اجرا است.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون خرابی دستگاه کارتخوان پرداخت کرایه در بعضی از اتوبوسهای درون شهری شیراز گفت: در صورتی که دستگاه کارتخوان اتوبوس درون شهری در شیراز خراب باشد مسافر باید بصورت رایگان جابجا شود و راننده حق دریافت کرایه بصورت نقدی را ندارد و این موضوع نیز به تصویب شورای این شهر رسیده است.
رییس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورای شهر شیراز ادامه داد: برای حفظ سلامت رانندگان اتوبوس همچنین تبادل پول نقد از چرخه سوختگیری این ناوگان نیز حذف شده است بگونه ای که هزینه سوخت گازوئیل و گاز این ناوگان از حساب اعتباری آنها کسر خواهد شد.
وی با بیان اینکه برای جلوگیری از ابتلا رانندگان، کابین آنها در اتوبوسهای درون شهری شیراز از قسمت مسافر جدا شده است،گفت: طرحی دیگر نیز در حال مطالعه است که اگر این امکان وجود داشته باشد اتوبوسهای شیراز به فن تهویه هوا نیز مجهز می شوند.
قائدی تعداد اتوبوسهای درون شهری فعال در سطح کلانشهر شیراز را هزار دستگاه عنوان کرد.
رصد شهر در پیک دوم شیوع
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: شورای شهر شیراز فضای حاکم بر جامعه و فضاهای شهری و ناوگان عمومی را همواره در خلال شیوع کرونا رصد می کند.
دکتر علی ناصری افزود: همه گیری بیماری کرونا که به نظر اکنون در پیک دوم آن قرار گرفتهایم به مراتب می تواند خطرناک تر از مرحله اول شیوع این بیماری باشد.
وی ادامه داد: اقدامات لازم برای رعایت فاصلهگذاری در مترو و اتوبوسهای درون شهری شیراز انجام شده و همچنین زدن ماسک در حین استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی اجباری است.
ناصری اضافه کرد: ضدعفونی و گندزدایی ناوگان اتوبوسرانی شیراز بصورت مداوم هر شب در حال انجام است و همچنین کابین راننده از سایر قسمت های اتوبوس جدا شده است.
وی عنوان کرد: مخازن حاوی مواد ضدعفونی در داخل اتوبوس های درون شهری شیراز تعبیه شده که امکان شارژ آن در تمامی پایانه های اتوبوسرانی شیراز وجود دارد که رانندگان در طول روز با استفاده از این مواد کار ضدعفونی را انجام دهند.
او در ادامه بر رعایت پروتکل های بهداشتی در فضاهای عمومی شهری تاکید کرد و گفت: براساس مصوبه شورای شهر شیراز،شهرداری این شهر ملزم شده که گزارش مستند تمامی اقدامات در خصوص رعایت فاصله گذاری اجتماعی و پروتکل های بهداشتی برای مهار ویروس کرونا را هر ۱۰ روز یکبار به شورای این شهر ارایه کند.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر شیراز اظهار داشت: بازرسی محسوس و نامحسوس از روند رعایت پروتکل های بهداشتی در تمام سطوح و بخش های مدیریت شهری شیراز خصوصا ناوگان حمل و نقل عمومی بطور مداوم در حال انجام است.
از پیک دوم نباید غافل شد
این عضو شورای شهر شیراز در ادامه عنوان کرد: در طول تاریخ و زمان اپیدمی بیماری ها مشاهده شده که با پشت سرگذاشتن پیک اول شیوع بیماری آسان گیری در مقابل ابتلا به ویروس بیشتر شده و متاسفانه مرحله دوم بیماری ها آثار بسیار شدیدتری از نظر جانی و مالی بجا گذاشته است.
وی عنوان کرد: متاسفانه شیوع بیماری کرونا به مرحله همه گیری دوم رسیده و کمتر از ۹۰ روز دیگر نیز تا زمان شروع فصل پاییز باقی مانده که در آن دوران نیز بیماری های فصلی شایع می شود که باید تمهیدات لازم برای مواجهه با آن اندیشیده شود.
ناصری بیان کرد: باید همه دستگاه ها و سازمانها در رابطه با رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری که دستورالعمل آن از سوی دانشگاه علوم پزشکی تدوین شده همکاری کنند و در کنار آن همراهی بیش از پیش مردم و شهروندان نیز الزامی است.
وی با بیان اینکه براساس تاکیدات سازمان جهانی بهداشت زدن ماسک در خارج از منزل برای همه مردم توصیه می شود،گفت: زدن ماسک در حال حاضر به همه افراد جامعه از پیر و جوان توصیه می شود و همراهی مردم در این خصوص بسیار مهم است.
ناصری گفت: خود مراقبتی و دگر مراقبتی یکی از اولویت های جامعه ما در شرایط شیوع کرونا خصوصا در محل های سرپوشیده و ناوگان حمل و نقل عمومی است.
رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر شیراز به نحوه استفاده از تجهیزات بهداشتی و زدن ماسک اشاره کرد و گفت: میزان ماندن در محیط های بسته و تجمع افراد در این محیطها باید کنترل شود و کاهش یابد.
وی عنوان کرد: دستورالعمل های پیشگیری از کرونا بسیار ساده است و مردم و شهروندان باید به آن توجه جدی داشته باشند اما اگر به این موارد توجه نشود فاجعه ای بزرگ رقم خواهد خورد.
وی تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی را ضربه به اقتصاد شهر دانست و افزود: فشارهای اقتصادی روی دوش جامعه زیاد است و این موضوع باید لحاظ شود و در عین حال سلامت جامعه نیز اهمیت زیادی دارد بنابر این باید مردم دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند تا ناوگان حمل و نقل عمومی به سمت تعطیلی سوق داده نشود.
وی ادامه داد: صد در صد ناوگان اتوبوسرانی شیراز اکنون در حال فعالیت است اما استفاده از این ظرفیت نسبت به زمان قبل از شیوع کرونا ۵۰ درصد کاهش داشته است.
آگاهی بخشی نیاز امروز
ناصری ادامه داد: اطلاع رسانی در رابطه با رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک در ناوگان اتوبوسرانی شیراز با استفاده از ابزار تبلیغاتی در حال انجام است و همچنین امکان تامین ماسک برای مسافران در تمامی پایانه های اتوبوسرانی شیراز مهیا شده است.
وی همراهی مردم را در شرایط کنونی بسیار تاثیرگذار دانست و بیان کرد: اگر همراهی مردم در مسیر مهار کرونا نباشد قطعا این بیماری تبعات غیرقابل جبرانی را به جامعه تحمیل خواهد کرد.
تست کرونا ۲۸ راننده اتوبوس در شیراز مثبت شد
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی اعلام کرد: ناوگان اتوبوسرانی شیراز از ۱۰ خردادماه ۹۹ دوباره فعالیت خود را با رعایت پروتکل های بهداشتی که از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا تدوین شده بود از سر گرفت.
مجتبی زوربخش افزود: جداسازی کابین رانندگان اتوبوس از قسمت مسافر و غربالگری و گرفتن تست کرونا از تمام رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی شیراز از جمله اقداماتی بود که برای ارتقاء سطح ایمنی مرم در ناوگان اتوبوسرانی شیراز انجام شد.
وی ادامه داد: متاسفانه تست کرونا ۲۸ نفر از رانندگان اتوبوسهای درون شهری شیراز مثبت اعلام شد که از ادامه فعالیت این افراد بصورت موقت جلوگیری شد تا این افراد دوران درمان خود را طی کنند.
وی اضافه کرد: نحوه رعایت دستورالعملهای بهداشتی به تمامی رانندگان اتوبوس و تاکسی های شیراز آموزش داده شد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز،حفظ فاصله اجتماعی را از دیگر اقدامات انجام شده در ناوگان اتوبوسرانی شیراز عنوان کرد و گفت: در شرایط عادی حدود ۸۵۰ اتوبوس در تمامی خطوط اتوبوسرانی شیراز فعالیت داشت که با شیوع کرونا از ظرفیت پشتبانی این ناوگان بهره برده شد و ۱۵۰ دستگاه به این ناوگان افزوده شد تا تنها از ۵۰ درصد ظرفیت هر دستگاه اتوبوس استفاده و مساله فاصله گذاری نیز رعایت شود.
او اظهار داشت: فضاهایی برای عرضه ماسک و اقلام بهداشتی در پایانه های اتوبوسرانی شیراز در نظر گرفته شده تا واحدهایی که زیرنظر دانشگاه علوم پزشکی این شهر فعالیت می کنند در این مکان ها مستقر و ماسک به متقاضیان عرضه کنند.
احتمال سرایت کرونا در اتوبوس ۲۶ درصد است
زوربخش اعلام کرد: براساس اطلاع رسانی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی احتمال سرایت ویروس کرونا به اشخاص در ناوگان حمل و نقل عمومی ۲۶ درصد است که بر این اساس تلاش داریم نظارت کافی بر این ناوگان صورت گیرد تا مسافران حتما از ماسک استفاده و در طول سفرها و وارد شدن به پایانه ها و ایستگاه های مترو نکات بهداشتی را رعایت کنند.
وی در ادامه عنوان کرد: رانندگان ناوگان حمل و نقل عمومی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند نیز برخورد قانونی با آنها خواهد شد؛براساس پروتکل های بهداشتی رانندگان اتوبوس های درون شهری شیراز موظف هستند که ضمن باز گذاشتن پنجره ها و هواکش،کولر نیز روشن باشد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز افزود: تمام اتوبوس های درون شهری شیراز هر شب در توقفگاه ها ضدعفونی و گندزدایی خواهد شد و در طول روز نیز در پایانه ها این کار به صورت سطحی انجام می شود.
زوربخش اضافه کرد: اقدامات محافظتی که از سوی مدیریت شهری و رانندگان اتوبوسرانی شیراز انجام می شود تقریبا ۵۰ درصد در روند ابتلا افراد به ویروس کرونا موثر است و نیمی از این سهم به رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی شهروندان باز میگردد.
وی با اظهار تاسف در خصوص عدم رعایت نکات بهداشتی از سوی برخی افراد گفت: بعضی بدون زدن ماسک وارد پایانه و اتوبوس می شوند و تا این حد ابزار کنترلی وجود ندارد که ورود تک تک افراد کنترل شود و در شان مسافران هم نیست که مدام به آنها تذکر داده شود.
وی مشارکت در رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم را موثر در مسیر مهار کرونا عنوان کرد.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز بر زدن ماسک توسط مسافران حین استفاده از ناوگان حمل و نقل عمومی تاکید کرد و این وسیله بهداشتی را در جلوگیری از انتقال به ویروس کرونا بسیار موثر دانست و گفت: فعالیت مجدد ناوگان حمل و نقل عمومی شیراز دال بر تایید شکست ویروس کرونا نیست و متاسفانه چرخه انتقال این ویروس در روزهای اخیر در شیراز شدت گرفته است.
او اضافه کرد: از شهروندان شیرازی درخواست دارم که ترجیحا از سفرهای غیرضروری در سطح شهر شیراز خودداری کرده و برای سفرهای بسیار ضروری با رعایت کامل نکات بهداشتی و زدن ماسک از ناوگان حمل و نقل عمومی استفاده کنند.
رعایت کنید ناوگان تعطیل نشود
شهردار شیراز، وضعیت گسترش بیماری کرونا را در این شهر در آستانه ورود به مرحله بحرانی دانست و گفت: مردم و شهروندان شیرازی مسائل بهداشتی را رعایت نکنند، مجددا ناوگان حمل و نقل و اماکن عمومی این کلانشهر تعطیل خواهد شد.
حیدر اسکندرپور در این باره اظهار داشت: آمار روزهای اخیر در رابطه با شیوع ویروس کرونا در شیراز و استان فارس بسیار نگران کننده است به گونهای که آژیر اخطارها در باره ورود این شهر به حالت بحرانی به صدا درآمده است.
شهردار شیراز ادامه داد: اگر شرایط به همین منوال پیش رود، مدیریت شهری شیراز برای کنترل این وضع ناگزیر به اعمال محدودیتهای جدی از جمله تعطیلی ناوگان حمل و نقل عمومی و تعطیلی همه فضاهای عمومی این شهر است و بدون تردید اگر وضعیت بهتر نشود این موضوع به جد در دستور کار قرار خواهد گرفت.
اسکندرپور، خطاب به شهروندان شیرازی گفت: برای حفاظت از جان خودمان، خانواده ،همسایهها و سایر شهروندان، پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم و این موارد را جدی بگیریم.
سخنگوی وزارت بهداشت یکشنبه اول تیرماه 99 گفت: از دیروز تا امروز ۱ تیر ۱۳۹۹ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۳۶۸ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۱۱۴ مورد بستری شدند.
دکتر سیما سادات لاری با بیان اینکه مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۲۰۴ هزار و ۹۵۲ نفر رسید، افزود: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۹ هزار و ۶۲۳ نفر رسید.
به گفته وی، استان های خوزستان، هرمزگان، کرمانشاه و آذربایجان شرقی در وضعیت قرمز قرار دارند.
نظر شما