ابوالحسن گرجی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در پارک فناوری سلامت اصفهان افزود: میزان تولید ماسک در کشور پیش از شیوع کرونا روزانه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار بود اما اکنون با تولید بیش از ۲.۵ میلیون جزو کشورهایی هستیم که نیاز به ماسک نداریم اما هنوز برخی کشورهای اروپایی به آن نیاز دارند.
وی با بیان اینکه ما موفق به تولید لباس پزشکی با پارچههای تنفس پذیر تولید داخل در کشور شدیم، اظهارداشت: ما دپوی راهبردی لباس پزشکی داریم بطوریکه در صورتی که پیک دوم کرونا بوجود آید بیش از ۱.۵ میلیون لباس آماده وجود دارد.
گرجی با اشاره به آمادهسازی بیش از ۳۰ میلیون ماسک برای ذخائر راهبردی، اضافه کرد: با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب و نامگذاری امسال به جهش تولید و همچنین کمک مردم، تولیدات خوبی در بخش ماسکهای N۹۹، N۹۵ و سه لایه جراحی داریم و برخی شرکتها موفق به طرای و ساخت دستگاههای جدید برای تولیدات فناورانه شدند.
وی به طراحی و ساخت دستگاه تولید ملت بلون (Melt blown) در اصفهان اشاره و خاطرنشان کرد: ما به این دستگاه برای تولید ماسکهای پزشکی و رفع کمبود پارچه ملت بلون به شدت نیاز داریم.
ملت بلون، منسوج بیبافت است که نقش فیلتر را در ماسک دارد و تولید آن از جدیدترین پیشرفتهای فرایندهای منسوجات بدون بافت بشمار میآید؛ یکی از واحدهای فناور در اصفهان، نخستین بار در کشور موفق به طراحی و ساخت دستگاه تولید "مِلت بلون" (Melt blown) شده است.
قائم مقام رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه این سازمان و وزارت بهداشت به تسهیل فرایندهای تولید و عرضه به بازار محصولات داخلی کمک میکند تا جلوی واردات دستگاهها و محصولات مشابه گرفته شود، گفت: با توجه به نامگذاری امسال به جهش تولید و دستورالعملهای موجود تا جایی که محصولات داخلی تولید میشود از واردات محصولات مشابه خارجی جلوگیری خواهد شد.
وی با بیان اینکه برخی از محصولات تولید شده دارای مجوز نیز پیش خرید شده است، افزود: بعنوان مثال تا کنون حدود ۲ هزار دستگاه ونتیلاتور (تنفس مصنوعی) برای عرضه به بیمارستانها پیش خرید شده است.
گرجی همچنین با بیان اینکه هرگاه به اصفهان سفر میکنیم با دستاورد جدیدی در بخش تجهیزات پزشکی روبرو میشویم، اظهار داشت: باعث خرسندی است که شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور و تولیدی این استان دستگاهها، کیتها و ابزارهای مختلف در حوزه پزشکی تولید کرده و خودنمایی کاملی داشتند.
مدیر توسعه فناوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در جمع خبرنگاران با اشاره به استقرار حدود ۴۰ شرکت دانش بنیان و واحد فناور در پارک فناوری سلامت اصفهان، گفت: بیشتر فعالیت آنها در بخش تجهیزات پزشکی، آرایشی بهداشتی و دارویی است.
انوشه زرگر افزود: این شرکتها حدود ۱۲ دستاورد فناورانه برای پیشگیری و مقابله با کرونا داشتند که میزان تولید آنها بسیار زیاد و فراتر از استان اصفهان بود و محصولاتی مانند مواد ضد عفونی کننده و ماسک سطح کشور را پوشش میدهد.
عضو هیات علمی دانشکده فناوری های نوین دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به حمایتهای مادی، مکان فیزیکی برای استقرار و تسهیلات قرض الحسنه برای این شرکت ها، اضافه کرد: فرایند اخذ مجوز برای آنها بویژه در حوزه کرونا تسهیل شده و در مرحله نخست به آنها مجوز موقت داده میشود و سپس آنها باید برای مجوز دائمی اقدام کنند.
ابوالحسن گرجی قائم مقام رییس سازمان غذا و دارو بهمراه مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت روز دوشنبه از دستاوردهای فناورانه شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور پارک فناوری سلامت اصفهان بازدید کردند.
پارک علم و فناوری سلامت اصفهان با هدف تبدیل ایده های نو به ثروت و ایجاد بستر مناسب برای نخبگان جوان از دی ماه سال ۹۷ در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان آغاز بکار کرد.
حدود چهار ماه از شروع بیماری کووید ۱۹ در ایران میگذرد و تا کنون بیش از ۲۰۰ هزار در کشورمان به این بیماری مبتلا شدند و بیش از ۹ هزار نفر بر اثر ابتلا به آن جان باختند.
نظر شما