جان بولتون در کتاب خود با عنوان «اتاق اتفاق» نوشتهاست: تهدیدها و فرصت های جدید با سرعت پیش روی ما قرار میگرفتند و هشت سال دوران ریاست جمهوری باراک اوباما به معنای ترمیم بسیار بود. من برای مدت زمانی طولانی در مورد امنیت ملی آمریکا در دنیایی متلاطم اندیشیده بودم؛ روسیه و چین در سطوحی راهبردی و ایران، کره شمالی و سایر کشورهایی که آرمان های هستهای داشتند از نقطه نظر دیگر ایالات متحده را تهدید میکردند. خطرات ناشی از تروریسم بنیادگرایی در خاورمیانه پرآشوب (سوریه، لبنان، عراق و یمن)، افغانستان و کشورهای دیگر و حتی تهدیدهای موجود در نیمکره غربی، مانند خطراتی که از جانب کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه احساس میشد نیز باید در نظر گرفته میشد.
بولتون در ادامه میافزاید: من در سیاست خارجی سیاست طرفداری از آمریکا (ایدئولوژیها، فرهنگ و آمریکایی) را در پیش گرفتم و «آدام اسمیت» (از نظریه پردازان اصلی نظام سرمایه داری مدرن) را در زمینه اقتصاد، «ادموند برک» (پایه گذار محافظه کاری مدرن) در مورد جامعه، مقالات مربوط به دولت فدرالیست و ترکیبی از «دین آچسون» (شخصی که نقش محوری در تعریف سیاست خارجی آمریکا در دوران جنگ سرد داشت) و «جان فاستر دالس» (از چهرههای مهم در سالهای آغازین جنگ سرد) در زمینه امنیت ملی دنبال کردم. ضمن انکه نخستین فعالیت سیاسی من در سال ۱۹۶۴ به نمایندگی از «باری گلد واتر» (کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا در سال ۱۹۶۴) بود.
«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا نیز در میانه اختلافات اساسی درباره چگونگی مدیریت چالشهای مهم سیاست خارجی مانند ایران، کره شمالی و افغانستان، بولتون را که سومین مشاور امنیت ملی خود بود اخراج کرد.
بولتون در کتاب خود با عنوان «اتاق اتفاق» خاطراتش را از زمان تصدی گری به عنوان مشاور امنیت ملی در کاخ سفید شرح داده و ازآنجاکه به انتشار کتاب واکنش های بسیاری از سوی محافل سیاسی آمریکا و دیگر کشورها شده، جنجال زیادی بپا کرده است.
در این میان تلاش دولت آمریکا برای طرح دعوی در دادگاه فدرال واشنگتن و ممانعت از انتشار اتاق اتفاق بینتیجه مانده چراکه قاضی فدرال هرگونه حکم برای جلوگیری از انتشار آن را رد کرده است.
نظر شما