«جبرئیل برادری» روز سه شنبه در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: پیش بینی می شود ۳۵۰ تن دانه روغنی کلزا از مزارع شهرستان تهران برداشت شود.
وی افزود: امسال ۱۷۱ هکتار از مزارع شهرستان تهران زیر کشت کلزا رفته که عملیات برداشت این محصول در حال انجام است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تهران ادامه داد: بیشترین اراضی کشت کلزا شهرستان تهران در بخش آفتاب است که نسبت به سال گذشته میزان تولید این محصول حدود ۲ برابر افزایش خواهد داشت.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته زیر کشت کلزا ۱۱۷ هکتار بود که امسال این میزان ۳۲ درصد افزایش داشته است.
به گفته برادری، کشت گیاه کلزا با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی ایران و مشکل کمبود آب، یکی از اقتصادی ترین گزینه های کشت است، که علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب و ایجاد درآمد بالا برای کشاورزان، باعث کاهش واردات روغن نیز می شود.
وی تاکید کرد: علاوه بر خودکفایی در تولید دانه های روغنی، صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی، کنترل آفات، درآمد ۲ برابری از هر هکتار نسبت به کشت گندم و رعایت تنوع کشت در مزارع از دیگر مزایای کشت کلزا است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان تهران به ترکیبات موجود در گیاه کلزا نیز اشاره کرد و افزود: کلزا حاوی ترکیبات مناسبی از اسیدهای چرب غیراشباع و درصد پائینی از اسیدهای چرب اشباع است و از جمله با کیفیت ترین روغن های خوراکی محسوب می شود.
کلزا یکی از با کیفیت ترین دانه های روغنی به شمار می رود که به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول و همچنین درصد بسیار پایین اسید اروسیک، از کیفیت تغذیه ای بالایی برخوردار است.
دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است.
نظر شما