وزارت امور خارجه آمریکا بتازگی گزارشی با عنوان "شفافیت مالی ۲۰۲۰" را منتشر کرده و دولت پاکستان را به عدم پایبندی به شفافسازی در بودجه سال جدید مالی این کشور متهم کرده است.
ادعای طرف آمریکایی با واکنش دولت اسلامآباد روبرو شده است. «محسن چاندانا» سخنگوی وزارت دارایی پاکستان روز سهشنبه در این زمینه به رسانه های این کشور گفت: امور مالی این کشور همیشه شفاف بوده است.
آمریکا مدعی شده است که پاکستان برای بهبود شفافیت مالی باید اطلاعات کامل درباره تعهدات بدهی دولت و سایر وامهای تضمین شده از سوی دولت را در دسترس عموم قرار دهد.
وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش خود افزود: پاکستان باید جزئیات بودجه سازمانهای امنیتی-اطلاعاتی خود را نیز باید تحت نظارت پارلمان و سایر نهادهای غیرنظامی قرار دهد.
ادعای آمریکا بیشتر بر مشارکت اقتصادی چین با پاکستان متمرکز شده و به گفته واشنگتن، دولت اسلامآباد بدهیهای دولتی از جمله تامین بودجه برای شرکتهای دولتی جهت پیشبرد پروژههای راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین را فاش نکرده است.
سخنگوی وزارت دارایی پاکستان افزود: گزارش آمریکا ربطی به بودجه سال مالی ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ ندارد در عین حال امور مالی پاکستان همواره شفاف بوده است.
سابقه دخالت آمریکا در مشارکت اقتصادی پاکستان و چین
سخنگوی سفارت چین در پاکستان اوایل خردادماه امسال در واکنش به اتهامات واشنگتن علیه مناسبات پکن و اسلامآباد به ویژه درخصوص طرح اقتصادی "سیپک"، اعلام کرد: ما نیاز به معلمی همچون آمریکا نداریم.
اظهارات تکراری «آلیس ولز» معاون وزیر امور خارجه آمریکا علیه مشارکت اقتصادی پاکستان و چین در قالب طرح راهروی مشترک اقتصادی موسوم به (سیپک) و اتهام تحت فشار گذاشتن اسلامآباد از سوی پکن با اهرم وامهای هنگفت، واکنش تند سفارت چین در پاکستان را برانگیخت.
سفارت چین در اسلام آباد اعلام کرد: سخنان آلیس ولز تلاش ناکام و تکراری آمریکا برای تخریب روابط پاکستان و چین به ویژه تحت الشعاع قرار دادن طرح اقتصادی سیپک است و پکن مخالف چنین سخنانی میباشد.
واکنش مقامات چین به مواضع دولت آمریکا در حالی اعلام میشود که آلیس ولز در طول ماههای گذشته بارها مناسبات اقتصادی پاکستان و چین را مورد انتقاد قرار داده و پکن را به سوء استفاده از اوضاع معیشتی پاکستان متهم کرد.
مقامات پاکستان و چین در عین حال، با واکنش شدید به مواضع تند آمریکا، از ادامه مشارکت مشترک اقتصادی به ویژه پیشبرد طرح راهروی مشترک اقتصادی «سی پک» که بیشترین انتقاد آمریکاییها نیز بر آن معطوف است، خبر دادند.
معاون وزیر امور خارجه آمریکا که در سیام آبانماه سال گذشته نیز در واشنگتن طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین را مشکوک و غیرشفاف دانسته بود، مدعی شد که تأمین اعتبار این طرحها از سوی چین باعث افزایش میزان بدهیهای پاکستان شده است.
نظر شما