رأی الیوم افزود: تهران با این اقدام خود ترامپ و تهدیدهایش مبنی بر اینکه متعرض کشتی های مزبور خواهد شد، را به شدت به چالش کشید. در واقع اقدام یاد شده در وادار کردن ترامپ به عقب نشینی از مواضعش و اعلام آمادگی وی جهت دیدار با « نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا نقش محوری ایفا کرد.
بر اساس این گزارش، تحول یاد شده در سیاست و موضعگیری ترامپ در بردارنده یک پیام قوی برای کشورهایی همچون ایران و سوریه است که پیروزی ثمره ایستادگی و پایداری و صبر و تحمل است.
« جان بولتون » مشاور سابق برکنار شده ترامپ در امور امنیت ملی آمریکا در کتاب خود با عنوان « The Room Where It Happened » ( اتاق اتفاق ) که متن آن در اینترنت انتشار یافته است می گوید: دونالد ترامپ از ایده دخالت نظامی در ونزوئلا جهت سرنگون کردن نیکلاس مادورو رئیس جمهور منتخب ونزوئلا و نصب « خوان گوایدو » رهبر مخالفان به جای وی حمایت می کرد و ترامپ از ونزوئلا به عنوان بخشی از آمریکا نام می برد و در نشست های خصوصی اش از مادورو به عنوان دشمن « سرسخت » آمریکا نام می برد اما در ارتباط با گوایدو می گوید : « او کودک است.»
تارنمای خبری « إکسیوس » دیروز دوشنبه مصاحبه با رئیس جمهور آمریکا را منتشر کرد که بخشی از آن نمایانگر عقب نشینی ترامپ از تمامی سیاست های « تند » گذشته اش می باشد. او در این مصاحبه آمادگی اش را برای دیدار با رئیس جمهور مادورو اعلام و تاکید کرد که به گوایدو رئیس جمهور موقت بی اعتماد است و به نظر می رسد ترامپ از سر ناامیدی و سازش پرچم سفید را برافراشته است.
رأی الیوم افزود: نکته جالب توجه در اظهارات سازشکارانه ترامپ آن است که این اظهارات همزمان با رسیدن کشتی ایرانی حامل مواد غذایی ابراز شده است . این در حالی است که از رسیدن پنج کشتی حامل بنزین و فرآورده های نفتی ایران به ونزوئلا جهت در هم شکستن محاصره آمریکا علیه این کشور چند هفته بیشتر نمی گذرد.
سرمقاله مزبور این عقب نشینی را نمایانگر شکست ترامپ و تمامی طرح هایش جهت سرنگون کردن رئیس جمهور ونزوئلا و به زانو درآوردن مردم این کشور از جمله اعزام چند گروه کودتاگر از سوی واشنگتن به کاراکاس دانست .
رای الیوم از ایستادگی رئیس جمهور مادورو و همراهی ملت و ارتش ونزوئلا با او و حمایت های همپیمانانش همچون ایران و چین و روسیه از وی به عنوان عامل شکست ترامپ نام برد.
این روزنامه فرامنطقه ای ایستادگی در مقابل تحریم ها و محاصره ها را از تسلیم شدن در برابر شرایط آمریکا موفقیت آمیزتر و کم هزینه تر دانست زیرا تمامی کسانی که در برابر آمریکا تسلیم شدند، در نهایت کشته شدند و کشورشان در معرض یورش نظامی و اشغال قرار گرفت که برجسته ترین نمونه آن کشورهای عراق و لیبی است.
رای الیوم در پایان از مادورو به عنوان « یک رئیس جمهور بسیار مقاوم و پایدار در برابر امپریالیسم آمریکا » نام برد که آمادگی اش را برای جنگ و کشته شدن به اثبات رسانده است . این در حالی است که آمریکا در راس ۶۰ کشور جهان از گوایدو رقیب وی حمایت به عمل می آورند.
۱۴۸۷
نظر شما