غلامحسین ساقی روز سه شنبه در نشست خبری اظهار داشت: شرکت آلومینای ایران در شهر جاجرم، در حالی از آب مورد نیاز را از منابع زیرزمینی برداشت می کند، که سفره های آب زیرزمینی در شهرهای گرمه و جاجرم، افت داشته است.
وی درباره استفاده آب های زیرزمینی در صنعت پتروشیمی خراسان در شهرستان بجنورد گفت: چاه های آب که این مجتمع از آن برداشت می کند، منابع مهم برای تامین آب آشامیدن هستند و استفاده آن در صنعت، بسیار نگران کننده است.
ساقی گفت: بر اساس برآوردها، میزان برداشت آب از چاه ها و مصرف در پتروشیمی خراسان، بیش از مصرف شهروندان شیروان است، و این رقم بسیار بزرگی است که جای نگرانی دارد.
وی افزود: البته در سند سازگاری با کم آبی استان که در هفته جاری در نهاد ریاست جمهوری مورد بررسی قرار گرفته، صنایع ملزم شده اند که به تدریج، استفاده از آب دست اول و خام را متوقف کرده و از پساب تصفیه شده استفاده کنند، در این زمینه شرایط در بجنورد مهیا است.
وی خاطرنشان کرد: از صنایع بویژه صنایع بزرگ استان انتظار می رود در امر جمع آوری فاضلاب شهری، مشارکت و سرمایه گذاری داشته باشند تا سود حاصل از آن، نصیب مردم و نسل آینده شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی تصریح کرد: در سند سازگاری با کم آبی، مقرر است صنایعی که مصرف آب آنان در سال بیش از ۱۰۰ هزار مترمکعب در سال است، استفاده از آب خام را متوقف سازند.
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره تاکید استاندار بر تعیین تکلیف تامین آب مورد نیاز دام روستاییان استان گفت: این امر، در سند سازگاری با آب استان دیده شد و البته استاندار هم بر آن، بسیار تاکید داشته است، اما خواسته ما در تهران با مخالفت یکی از مسوولان در وزارت جهادکشاورزی روبه رو شد و بر این اساس، هنوز بلاتکلیف است.
ساقی تصریح کرد: درخواست ما این است که برای تامین آب مورد نیاز دام روستاییان، نیاز دام ها و نیز اعتبارات مربوط به ایجاد تاسیسات و امکانات، به ما داده شود اما با آن موافقت نشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی گفت: ما آمادگی داریم تا در صورت تخصیص منابع آب و نیز مشخص شدن منابع اعتباری، آب مورد نیاز دام روستاییان، برای دامداری های معیشتی را بر عهده بگیریم.
وی افزود: اکنون تامین آب مورد نیاز دام روستاییان، بر عهده این شرکت نیست اما در عمل، بخش بسیار بزرگی از آب تولیدی، به مصرف دام می رسد و این فشار مضاعف بر ما است.
وی درباره مشکل بالا بودن سطح آب زیرزمینی در شهر بجنورد، آن را از چالش های ساخت و ساز در این شهر عنوان کرد و گفت: با انتقال آب سد شیرین دره به بجنورد، در عمل چاه ها بسته و برداشت از آن متوقف شد و این امر در بالا بودن سطح آب تاثیر گذاشت.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی افزود: نفوذ فاضلاب به منابع زیرزمینی هم مشکل بالا بودن سطح آب را بیشتر کرده است، البته این امر، سبب آلوده شدن سفره های زیر زمینی هم می شود که در این زمینه تلاش داریم تا به اجرای طرح های فاضلاب سرعت داده شود.
شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی بیش از ۲۰۰ هزار مشترک آب در شهرها و بیش از ۱۲۱ هزار مشترک آب در روستاها و ۶۰ هزار مشترک فاضلاب دارد.
نظر شما