«هاتف ممیزی» روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: اینکه گفته میشود حضور عشایر در مراتع، محیط زیست و طبیعت را تخریب میکند، ظلم به این جامعه تولیدکننده است؛ قشر زحمتکشی که زندگی سخت و طاقتفرسا دارد.
وی افزود: جامعه عشایر در دامن کوه و صحرا با کمترین امکانات به امر تولید و زندگی مشغول هستند و در سالهای اخیر هیچ حادثهای مبنی بر آتشسوزی در مراتع از سوی عشایر گزارش نشده است.
مدیر امور عشایر استان تهران با بیان اینکه تاکنون هیچ حادثه آتشسوزی در مراتع عشایری اتفاق نیافتاده اعلام کرد: امسال با توجه به بارندگیهای مناسب پوشش مراتع از وضعیت مناسبی برخوردار است که در رونق و افزایش تولید در مناطق عشایری تاثیرگذار خواهد بود.
وی ادامه داد: عشایر در مناطق ییلاقی برای پخت و پز غذا و سایر خوراکیها مجهز به سوخت فسیلی هستند و در زندگی روزانه خود نیازی به روشن کردن آتش ندارند.
ممیزی یادآور شد: حضور مردم و گردشگران همواره در مناطق عشایری زیاد است و این افراد بیشتر برای پخت و پز غذا همواره در طبیعت از آتش استفاده می کنند.
وی خاطرنشان کرد: با گرم شدن هوا و همچنین وزش بادهای نسبتاً زیاد در مراتع عشایر نشین هشدار می دهیم که از روشن کردن آتش خودداری شود چرا که با توجه به پوشش گیاهی مناسب هر گونه بی احتیاطی موجب آتش گرفتن سطح وسیعی از مراتع می شود.
وی یادآور شد: عرصه های مرتعی و جنگلی در مناطق عشایری از سرمایه های ملی و از ارزش بالایی برخوردار هستند و به همین منظور از عشایر می خواهیم از این سرمایه ارزشمند محافظت کنند.
به گفته ممیزی، جامعه تولید کننده همه ساله به منظور تعلیف دام حدود ۱۰۰ روز را در مراتع ییلاقی استان تهران از جمله در شهرستانهای شمیرانات، فیروزکوه و دماوند مستقر و به کار دامداری و زندگی عشایری مشغول میشوند.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه زندگی عشایر وابسته به مرتع است این جامعه حافظان اصلی از مراتع و محیط زیست محسوب میشوند و در این سالهای اخیر جامعه عشایر به خوبی از مراتع ارزشمند حفاظت کردند.
پیش از این رییس مرکز پارک ملی لار اعلام کرده بود که وجود عشایر در دشت ملی لار به دلایل زیست محیطی معضل اصلی برای این منطقه محسوب میشود.
«فرهاد زندی» با اشاره به اینکه در دشت لار ورود گردشگر از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور آزاد است، اظهار کرد: هر سال در این مدت با صدور قبضهایی، این منطقه برای گردشگران آزاد میشود، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا در سال جاری هنوز قبضهایی جدید صادر نشده و گردشگران بدون دادن هزینهای وارد منطقه میشوند.
او در ادامه بیان کرد: گردشگران میتوانند در تاریخ مذکور از ساعت ۸ صبح تا ۴ بعد از ظهر وارد این منطقه شوند و یک ساعت قبل از غروب آفتاب این منطقه به طور کامل تخلیه خواهد شد.
جامعه عشایری استان تهران تلفیقی از عشایر سایر استانهای کشور است که حدود ۴۰۰ سال پیش در قالب چهار ایل و ۲۷ طایفه به مناطق عشایری این استان سکونت پیدا کردند.
استان تهران حدود سه هزار خانوار عشایری دارد و شهرستانهای پاکدشت، ورامین، دماوند و فیروزکوه بیشترین عشایر را در شهرستان های استان به خود اختصاص داده است.
نظر شما