عبدالحمید قرهداغی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا درباره شکلگیری و نحوه برگزاری نمایشگاه مجازی سورهمهر گفت: از زمانی که برای نخستین بار زمزمههای لغو برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به سبب شیوع ویروس کرونا منتشر شد، تلاش کردیم تا برای رونق بخشیدن به حیات خود بهعنوان یک ناشر و جبران این فضا اقدامی مفید و مؤثر را انجام دهیم و در نهایت حاصل همفکریها برگزاری نمایشگاه مجازی کتابهای سورهمهر شد.
وی با تاکید بر آنکه مهمترین هدف از برگزاری این نمایشگاه کاستن فاصله بین مخاطب و ناشر است یادآور شد: انتشارات سورهمهر پیش از این حواشی و اتفاقات ناشی از شیوع کرونا در کشور و فروش و ارائه کتاب در بستر فضای مجازی را در گذشته نیز تجربه کرده بود.
طراحی برگزاری تور مجازی و سه بُعدی برای دوستان یار مهربان
مدیرعامل انتشارات سوره مهر یادآور شد: اکنون با گسترش امکانات خود تلاش کردیم تا فضایی برای بازسازی حضور مخاطبان در غرفه انتشارات سوره مهر در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در قالب تور مجازی و سه بُعدی فراهم کنیم که خوشبختانه این اتفاق توانست مخاطبان بسیاری را جذب کند.
قرهداغی گفت: کتابهای حاضر در این نمایشگاه به شکل سه بُعدی در فضای مجازی طراحی و این فضا در اختیار مخاطبان قرار گرفت. مخاطبان میتوانستند با حضور در فضای مجازی تجربه قدم زدن در انتشارات سوره مهر و انتخاب کتاب را داشته باشند و در ادامه با انتخاب کتاب خود به درگاهی منتقل میشدند تا بتوانند کتاب را به شکل مجازی و برخط خریداری کنند.
برپایی نمایشگاه کتاب مجازی توسط ناشران در آینده بیشتر میشود
قرهداغی در پاسخ به این پرسش که برگزاری نمایشگاه مجازی آن هم به شکل سه بُعدی آیا به عنوان طرحی برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران به شکل عموم مطرح شده است یادآور شد: ایدههای این طرح پیش از اجرای آن توسط انتشارات سوره مهر، توسط مسئولان مطرح شده بود اما شیوه برگزاری و اجرای آن در کنار عواملی چون هزینهبر و زمانبر بودن باعث شد شاهد برگزاری این رخداد نباشیم.
وی با اشاره به آنکه انتشارات سوره مهر بعد از پشت سر گذاشتن این تجربه آمادگی انتقال آن به دیگر ناشران را دارد، یادآور شد: نتیجه رایزنی با برخی از ناشران و انتقال تجربیات نشان می دهد، در آیندهای نزدیک شاهد برگزاری چنین نمایشگاههایی از سوی دیگر ناشران که فرصت حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب را از دست دادند خواهیم بود.
مدیرعامل انتشارات سوره مهر گفت: گمانمان بر این است که در آیندهای نزدیک بسیاری از ناشران، این فضا و تجربه را به شکل اختصاصی و انحصاری پشت سر خواهند گذاشت.
نمایشگاه مجازی، جایگزین نمایشگاه کتاب به شکل حقیقی نیست
قره داغی تاکیدکرد: هیچ چیز جایگزین برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب و تجربه حقیقی حضور مخاطبان و دوستداران کتاب در میان غرفهها و راهروهای نمایشگاه نخواهد شد.
وی گفت: مساله مهم آنست که شرایط و اتفاقاتی که ناشی از شیوع ویروس در کشور است ما را به این سمت سوق داد و تجربهای متفاوت را برای ما رقم زد.
از گفتوگوی برخط و زنده با مخاطب تا تخفیف و ارسال رایگان کتاب
مدیرعامل انتشارات سوره مهر درباره دیگر ویژگیهای برگزاری نمایشگاه مجازی این انتشارات گفت: تلاش می کنیم تا آثار برگزیده و منتخبی که توسط مردم انتخاب میشوند را با امضای نویسندگان برای آنها ارسال کنیم، همچنین تجربه حضور و گپوگفت نویسندگان با مخاطبان را اکنون در قالب فضای مجازی فراهم کردهایم.
وی ادامه داد: برهمین اساس طرحی را بهعنوان هر شب یک دیدار آنلاین طراحی کرده ایم که حوالی ساعت ۲۱ از طریق فضای مجازی وبسایت حوزه هنری و اینستاگرام انتشارات سوره مهر شاهد گفتوگوی زنده و برخط نویسندگان با مخاطبان و دوستداران ادبیات و کتاب درباره آثار آن نویسنده و فضای کتاب و ادبیات در کشور بهویژه در ایام شیوع ویروس کرونا خواهیم بود.
این مدیر فرهنگی یادآور شد: همچنین برای معرفی هرچه بیشتر کتابهای صوتی تلاش کردیم تا در ارائه کتابهای سوره مهر به شکل مجازی، بخشی از فایل صوتی کتابهایی که به شکل کتاب گویا و صوتی بدل شدهاند را در اختیار مخاطبان قرار دهیم تا علاوه بر آشنایی هرچه بیشتر با فضا و محتوای آن کتاب، امکان و زمینهای را برای خرید این نوع کتاب ها از طریق این نمایشگاه مجازی برای مخاطبان فراهم کنیم.
قره داغی در پاسخ به این پرسش که مانند نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تخفیفهایی را برای مخاطبان در نظر گرفتهایم، گفت: ۲۵ درصد تخفیف برای آثار انتشارات سوره مهر برای مخاطبان نمایشگاه مجازی در نظر گرفته شده است.
وی در پایان یادآور شد: همچنین امکاناتی مانند بستهبندی ویژه و ارسال رایگان آثار برای مخاطبان را نیز بهعنوان دیگر اقدامات این نمایشگاه مجازی در نظر گرفتیم تا مخاطبان با میل، رغبت و شور بیشتری همراهی خود را در این فضا تجربه کنند.
نظر شما