حجت الاسلام والمسلمین حسن درویشیان روز چهارشنبه در نشست خبری ضمن گرامیداشت دهه کرامت و هفته قوه قضاییه و شهدای دستگاه قضا افزود: در این ایام اهم خدمات قوه قضاییه در حوزه نظارت بر دستگاههای اجرایی و اثربخشیها منعکس میشود.
وی ادامه داد: در دوران تحول قوه قضاییه بعد از تصدی ریاست قوه قضاییه در دوره جدید، مقام معظم رهبری در حکم انتصاب حجت الاسلام والمسلمین رئیسی تاکید کردند باید در گام دوم انقلاب اسلامی قوه قضاییه رویکرد تحولی داشته باشد.
درویشیان اضافه کرد: در سازمان بازرسی طبق سند تحول دستگاه قضایی همچنین براساس تاکیدهای رئیس قوه قضاییه برنامه های تحولی پیش بینی شده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به برخی رویکردهای تحولی در سازمان بازرسی افزود: توجه به همه ظرفیتهای قانونی موجود برای اعمال نظارت سازمان بازرسی از جمله این موارد است.
درویشیان خاطرنشان کرد: طبق اصل ١٧۴ قانون اساسی نظارت بر اجرای صحیح قوانین در همه دستگاههای اجرایی کشور برعهده سازمان بازرسی کل کشور قرار دارد.
وی یادآور شد: در رویکرد تحولی به ویژه در حوزه مبارزه با فساد در سازمان بازرسی حتما باید از ظرفیت نهادهای عمومی، سازمان های مردم نهاد و رسانه ها استفاده شود به ویژه هریک از خبرنگاران می توانند بازرس افتخاری سازمان بازرسی کل کشور باشند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: به دلیل اهمیت ماموریت های سازمان بازرسی و توجه به رویکردهای کلان باید گزارش هایی که مربوط به این سازمان است با رویکردهای کلان به ما ارجاع شود.
درویشیان به سیل سال گذشته اشاره کرد و گفت: اگر برخی پیشگیریها در این رابطه انجام میشد شاهد خسارتهای وارده نبودیم. فرصتهای زیادی داشتیم که از دست دادیم با این حال فرصتهای داریم که باید آن را مغتنم شمرد.
وی با بیان اینکه تحریم اگر چه ظالمانه است اما یک فرصت است گفت: در شرایط کرونا دیدیم که اقدامات غیر قابل تصور در حوزه تولید کیتها و اقلام بهداشتی انجام شد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور به ضرورت تحقق شعار سال اشاره کرد و افزود: بخشی از اقداماتی که در سال جاری پیش بینی کردیم در جهت رفع موانع تولید است که بخشی از آن در حوزه بهبود فضای کسب و کار است.
وی قاچاق کالا را سم مهلک تولید دانست و گفت: بیش از ۲۵۰ برنامه نظارتی برای رفع موانع تولید و در راستای تحقق شعار سال تدوین شده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: موضوعاتی که در جامعه مطرح میشود مثل تخریب آلونک پیرزن کرمانشاهی و آب غیزانیه مسائلی است که بازرسی کل با قید فوریت به آنها ورود میکند.
درویشیان اظهارداشت: توجه رهبری به گامهایی که در بیانیه دوم انقلاب مطرح شده است حول محورهای علم و پژوهش؛ معنویت و اخلاق، استقلال و آزادی، عزت ملی و سبک زندگی است و ترتیب بیان این توصیهها نکاتی را با خود به همراه دارد.
درویشیان با تاکید بر قاطعیت و حساسیت در برخورد با فساد گفت: مردم و حاکمیت باید اصل امر به معروف را انجام دهند، مبارزه با رشد فساد و به کارگیری افراد پاکدست از جمله الزام های مبارزه با فساد است زیرا با دستمال آلوده نمی توان شیشه را پاک کرد بنابراین بر عدم مدارا و مسامحه با افرادی که فساد می کنند، باید تاکید شود.
درویشیان اضافه کرد: عدم تبعیض در امکانات، بهره گیری از دانش های روز، مبارزه علمی با فساد، شناسایی گلوگاه های فساد و برچیدن این گلوگاه ها از الزامات مبارزه با فساد است و معتقدیم هم ساختارهای فسادزا و هم افراد مفسد باید مورد توجه قرار گیرد در واقع هم رفتارها و ساختارها در کنار هم باید دیده شود.
ثبت بیش از ١٠٠ هزار شکایت در سامانه سازمان بازرسی
رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره اقدامات سایت سازمان اظهارداشت: در سال گذشته صدهزار و ٢٠ شکایت در سامانه ثبت شکایات سازمان بازرسی کل کشور ثبت شده است که ٨٢ درصد از شکایات ثبت شده از طریق این سامانه بود.
وی ادامه داد: ١٠ هزار کاربر در دستگاه های اجرایی فعالیت دارند که شکایت ها به آنها ارجاع می شود و انها باید گزارش این شکایت را علاوه بر سازمان بازرسی به افراد شکایت کننده نیز پاسخ دهند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: شکایت ها و اعلام شکایت ها در سال ٩٨ نسبت به سال ٩٧، ۵١ درصد رشد داشته که نشانگر امید و اعتماد مردم به قوه قضاییه است و علت این است که شاید شکایت هایی که پیش از این فکر می کردند توجه نمی شده، پیگیری و ثبت شده است.
درویشیان خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای ما در بازرسی ها و بررسی ها توجه به اثربخشی اقدامات است؛ در حوزه مالیات، پنج هزار و ۶٠٠ میلیارد تومان برای مالیات تشخیص داده نشده به برگه تشخیصی رسیدیم و بخشی وصول شده است.
وی افزود: یکی از معضلات جدی کشور و کمبود منابع دولت، فرارهای مالیاتی بود و امسال هم برنامه جدی برای این موضوع داریم و معتقدیم سامانه جامع مالیاتی باید هرچه زودتر تکمیل و فعال شود تا بستر فرار مالیاتی تا حدود زیادی جلوگیری شود.
درویشیان اضافه کرد: بسیاری در زیر زمین ها و دور از منظر نظارت ها فعالیت می کنند و از مالیات فرار می کنند.
وی ادامه داد: بیش از ١٠ هزار میلیارد تومان هم پرونده های متعدد در مرحله رسیدگی در مراجع قضایی است که به محض تعیین تکلیف اخذ می شود.
درویشیان گفت: در حوزه ارزی چه در حوزه نفت چه سایر حوزه ها، ۴٠٠ میلیون دلار و یورو برگشت داده شده یا از پرداخت آنها جلوگیری شده است همچنین در خصوص تعهدات ارزی که عده ای به تعهدات ارزی عمل نکردند و پرونده هایی در این خصوص در حال پیگیری است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره اراضی در زمینه تغییر کاربری اظهار داشت: خلع ید یا رفع تصرف ۵١ میلیون متر مربع در سال گذشته به اراضی دولتی و منابع طبیعی بازگشت داده شده است و یکی از اقداماتی که به جد در حال پیگیری هستیم موضوع اراضی است و قانون حدنگار باید اجرا شود.
وی ادامه داد: بیش از پنج هزار بازرسی در سال قبل داشتیم که هشت هزار گزارش تهیه شده است و در نتیجه بازرسی ها و بررسی ها تعدادی که تخلف کردند یا مرتکب جرم شده اند، به مراجع رسیدگی معرفی شدند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: هر جرمی مستوجب تعقیب اداری است و حتما باید به مراجع تخلفات هم معرفی شود البته هر تخلفی جرم نیست.
وی افزود: در مجموع گزارش های اصلی در سال قبل، ٣٨۵۴ گزارش تهیه شد که بیش از ١٠ هزار پیشنهادات اجرایی و کاربردی داشتیم همچنین١٢۴٢ گزارش معرفی به مراجع قضایی داشتیم که ۴۴٠٠ نفر برای رسیدگی به مراجع قضایی معرفی شدند.
درویشیان اضافه کرد: ٣٨٧٨ گزارش اداری داشتیم که ١٠۶٠٠ نفر به مراجع تخلفات اداری معرفی شدند همچنین ۴٠٣ گزارش به نهاد ریاست جمهوری برای رسیدگی به تخلفات مدیران اعلام کردیم.
راهبرد مبارزه با فساد تدوین شود
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر لزوم ارتقای مبارزه با فساد گفت: در قانون برنامه ششم توسعه راهکار مبارزه با فساد لحاظ نشده بود؛ در آستانه برنامه هفتم هستیم و همکاران بنده به جد دنبال این هستند که تدوین راهبرد مبارزه با فساد را داشته باشیم و تکلیف دستگاهها در این رابطه مشخص شود.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت نابسامان بازار مسکن و ورود قوه قضائیه به این موضوع گفت: در حوزه مسکن قبلاً هم وارد شدیم تکالیفی بر عهده دولت بود که به نظر ما انجام نشده است.
درویشیان اضافه کرد: سامانه املاک و اسکان کشور از سال ۹۴ مطرح بود و باید در مدت ۶ ماه تدوین میشد که این اقدام صورت نگرفته است؛ در حوزه خانههای خالی و اخذ مالیات هم دولت آماری اعلام کرد مبنی براینکه ٢۵٠٠ واحد مسکونی خالی وجود دارد و یکی از نمایندههای پیشین هم اعلام کرده بود که فردی ٧٠٠ واحد مسکونی دارد که اینها بیانگر این است که اگر نظارتها به درستی انجام شود بازار هم کنترل میشود.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهارداشت: قانون ساماندهی و توسعه مسکن هم از دیگر اقداماتی است که دولت آن را انجام نداده است. ایجاد بانک اطلاعات املاک در حال انجام است اخیراً هم دولت اعلام کرده نسبت به واگذاری برخی اراضی اقدام می شود.
وی خاطرنشان کرد: یکی از علل نابسامانی بازار مسکن این است که مسکن، خودرو، ارز و سکه به عنوان یک کالای سرمایهای مورد توجه قرار میگیرد و مردم برای حفظ ارزش دارایی خود در این حوزه ها سرمایه گذاری می کنند به عنوان نمونه برای ۲۵ هزار خودرو پنج میلیون نفر ثبت نام کردند سوال اینجاست آیا این افراد مصرف کننده واقعی هستند و واقعاً نیاز به خودرو دارند؟
درویشیان در خصوص افزایش قیمت مسکن گفت: دلالی و بورس بازی، افزایش قیمت مصالح ساختمانی از دیگر عوامل گرانی است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: به جد دنبال این موضوع هستیم و امیدواریم مشکلات این حوزه رفع شود.
کارتهای بازرگانی باید حذف شود
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوالی در خصوص کارتهای بازرگانی و ورود سازمان بازرسی کل کشور به این موضوع گفت: کارت های بازرگانی قصه پر غصه ای است؛ اگر بسترها را اصلاح کنیم و امکان فساد نباشد، این مشکلات رقم نمیخورد.
وی با اشاره به وجودکارتهای صوری و مشکلات عدیدهای که در این زمینه وجود دارد، افزود: البته سال گذشته بخشنامهای برای کارتهای بازرگانی صادر شد که در آن وکالت معتبر نیست اما اعتقاد ما این است که کارتهای بازرگانی باید حذف شود.
درویشیان اظهارداشت: در این رابطه سازمان بازرسی کل کشور ورود کرده است؛ در سال ۹۷ هم گزارشاتی به امور مالیاتی و به وزیر اقتصاد داده شده است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوالی در خصوص قیمت گذاری خودرو و وضعیت کنونی بازار نابسامان خودرو گفت: یکی از دغدغه ها و نیازهای مردم خودرو است و این موضوع همواره در دستور کار سازمان بازرسی است.
وی یادآور شد: شورای رقابت با پیگیری سازمان بازرسی کل کشور به دستورالعمل قیمت گذاری خودرو وارد شد؛ با وجود اینکه برخیها تلاش میکردند تا شورای رقابت را از گردونه خارج کنند. درویشیان اظهارداشت: معتقدیم تعیین قیمت طبق حاشیه بازار در شرایط نابسامان کنونی به ضرر مردم است و تعیین قیمت طبق حاشیه بازار وقتی است که نابسامانیها وجود نداشته باشد.
خبر بازداشت تعدادی از اعضای سازمان بازرسی را تایید نمی کنیم
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره فساد کارشناسان سازمان بازرسی و برخورد دستگاه قضایی گفت: خبر بازداشت تعدادی از اعضای سازمان بازرسی را تایید نمی کنیم و اکنون هیچ فردی بازداشت نیست.
وی ادامه داد: یکی از کارشناسان که مطرح بود، بررسی شد؛ این فرد قبلاً با سازمان بازرسی کل کشور قطع همکاری کرده بود و در مورد بقیه هنوز رسیدگی به مرحله محکمه هم صورت نگرفته
چه بسا بسیاری از افراد منع تعقیب می گیرند و حکم برائت برای آنها صادر می شود.
درویشیان خاطرنشان کرد: ادعا داریم در بین دستگاه های نظارتی پاک ترین دستگاه هستیم البته در برخورد و مقابله با فساد با هیچ کس تعارف نداریم و نظارتهای جدی داریم و کوچکترین موضوع که شائبه فساد داشته باشد برخورد می کنیم و درصد تخلفات و مفاسد اصلا با آن مطالبی که عنوان می شود همخوانی ندارد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایرنا درباره اینکه در مورد پرونده آقای طبری چه زمان ورود کرده اید، گفت: گزارش هایی درباره اتهامات آقای طبری و دیگر متهمان این پرونده حسب مورد به مرجع قضایی ارائه شده است و در کیفرخواست صادره نیز به گزارش های سازمان بازرسی اشاره می شود.
گزارش سازمان بازرسی در پرونده آسیه پناهی
رئیس سازمان بازرسی در پاسخ به سوالی در ارتباط با برخورد با عوامل تخریب خانه آسیه پناهی، شهروند کرمانشاهی گفت: این پرونده در بعد کیفری در حال رسیدگی است و دو نفری که در تخریب نقش داشتند از کار برکنار شدند و گزارش تخلف اداری هم برای آنها ارائه کردیم که بدون مجوز اقدام به تخریب خانه آسیه پناهی کردند.
صلاحیت رسیدگی به پرونده های قضایی را نداریم
رئیس سازمان بازرسی کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سازمان بازرسی می تواند به تخلفات درون قوه قضاییه هم رسیدگی کند یا نه گفت: بر اساس قانون ما میتوانیم بازرسی خود را انجام دهیم و بازرسی از دستگاههای قوه قضاییه از جمله برنامه های ما است و تخلفاتی هم دیده شده اما نسبت به تصمیمات قضائی و محاکم و دادگستری ها، سازمان بازرسی صلاحیت ندارد و اگر کسی از نحوه صلاحیت و رسیدگی قاضی شکایت داشته باشد به دادگاه ویژه میرود زیرا ما صلاحیت رسیدگی به پرونده های قضایی را نداریم.
تصرفات لواسانات را حتما پیگیری میکنیم
درویشیان در ارتباط با تخریبهای اخیر لواسانات گفت: ما مخصوصا نسبت به کسانی که ارتباطاتی دارند و لابیهایی میکنند حتما با حساسیت دنبال میکنیم، تصرفات لواسانات را حتما پیگیری میکنیم و آرای کمیسیون ۱۰۰ را که قطعی شده است و دیوان عدالت تایید کرده و باید حتما اجرا شود و حتی دستور موقتی که از یکی از شعب دیوان گرفتند باید لغو شود، پیگیر هستیم.
وی افزود: در روزهای اخیر بنای شبنم نعمتزاده تخریب شد و مشابه آن هرچیزی که باشد را پیگیری میکنیم.
سامانه های تجارت تکمیل شوند
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوالی در ارتباط موضوع مبارزه با قاچاق کالا و ورود سازمان بازرسی با اشاره به راه اندازی سامانههای تجارت گفت: خیلی از دستگاهها وظایفی دارند و باید تا پایان سال ۹۸ این سامانهها از سوی بسیاری از دستگاهها بهرهبرداری شد و ما جلساتی با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز داشتیم و برخی دستگاهها مثل بانک مرکزی و وزارت بهداشت سامانههایشان را تکمیل کردهاند اما برخی مثل وزارت بهداشت این سامانه را تکمیل نکردند که در صورت تکمیل آنها، ساماندهی انجام میشود.
حجت الاسلام والمسلمین درویشیان تصریح کرد: البته در بررسیها به سرباز زدن از سوی تأمین اجتماعی برای پرداخت بیمه بیکاری نرسیدیم.
پرونده قرارداد ویلموتس در حال بررسی است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوالی درباره فسادهای ورزشی بالاخص فوتبال و ورود سازمان بازرسی و دوشغله های ورزشی گفت: اساساً یک اداره کل در سازمان بازرسی کل کشور با عنوان ورزش و جوانان فعالیت می کند و موضوعات متعددی را از باشگاههای مختلف ورزشی داشتهایم. پرونده قرارداد ویلموتس در حال بررسی است.
پس از آن، طاهری بازرس کل امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی کل کشور در این خصوص گفت: پرونده تشکیل و گزارش ها تهیه شده است. وی ادامه داد: سوالاتی درباره ابهامات قرارداد با ویلموتس مطرح شده است. در این قرارداد تشریفات عقد قرارداد طی نشده است.
طاهری اضافه کرد: این قرارداد باید در کمیته فنی مطرح و بعد اجرا میشد اما در خصوص این مربی که تا سال ٢٠١٢ هیچ سابق سرمربیگری شاخصی ندارد، عکس آن عمل شد.
طاهری گفت: قراردادهایی مثل قرارداد سابق تیم ملی وجود دارد، در یکی از تیمهای مطرح شخصی قرار دارد که مقرر شده به ازای هر پاس نیم میلیون و به ازای هر گل یک میلیون بگیرد.
بازرس کل امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: فدراسیون با علم و آگاهی داشته از شرایط کشور و تمام منابع مالی و اینکه کانالهای مالی بسته بود همچنین در شرایط تحریم اقدام به عقد قرارداد کرد و قرارداد دهها میلیاردی بست؛ در مجموع، صلاح فوتبال در عقد این قرارداد جمع بندی نشده است.
طاهری اظهارداشت: به قرارداد بازیکنان و بازیکنان خارجی که عمدتاً باعث ورود ضرر و زیان به کشور و باشگاهها شده ورود کردهایم. قراردادها با پیشنهادهایی است که اکثر آنها کیفیت بالایی ندارند و تنها محکومیت در محافل و محاکم ورزشی بین المللی داشته است.
بازرس کل امور ورزش و جوانان سازمان بازرسی کل کشور گفت: سازمان بازرسی کل کشور ورود کرده و معاونت قهرمانی وزارت ورزش منع صریح کردند.
طاهری در پاسخ به سوالی درباره اینکه کفاشیان بازنشسته شده و ۵ سال تعلیق هم شده است ولی اکنون بعد از یک سال با استعفای تاج، مدعی حضور در ریاست فدراسیون است؛ گفت: ۲۲ خرداد محکومیت کفاشیان تمام شد. کفاشیان را دعوت کردیم و جلسه گذاشتیم و موانع قانونی حضور دوبارهاش را اعلام کردیم و ایشان هم گفتند تابع قانون هستند.
وی همچنین درباره حضور دوباره دوشغلهها گفت: پیگیریهایی شده و خروجیهایی هم داشته است. در بازنشستگی در حوزه ورزش ١١ رئیس فدراسیون بود که ١٠ نفر استعفا کردند و یک عزیز آقای شفیع بودند که به رحمت خدا رفتند.
درویشیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شنیده شده نامهای از سوی ریاست قوه قضائیه در رابطه با تاکید بر تسریع و رفع موانع پرونده فلایت چک به بازرسی صادر شده است، آیا چنین موردی صحت دارد و اینکه آخرین وضعیت پرونده در چه مرحله است، گفت: نامهای از سوی رئیس قوه قضائیه در این رابطه نداشتیم. وظیفه ما بررسی است، پرونده فلایت چک در دادسرا قرار دارد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوالی درباره اقدامات سازمان بازرسی در بازار سکه و ارز گفت: بازار سکه و ارز به بسیاری از عوامل از جمله وضعیت اقتصادی باز میگردد.
وی ادامه داد: در حوزه تحولات ارزی پروندههای مختلفی داریم که افراد برای خرید کالا، ارز دولتی دریافت کردند اما کالایی وارد نکردند، چندین پرونده داشتیم که در حال رسیدگی است.
درویشیان خاطرنشان کرد: در استان تهران تعدادی از افراد که تعهد ارزی داشتند، اما رفع نشده شناسایی شده اند و گزارشاتی در این رابطه به مراجع قضائی هم ارائه شده است.
در این نشست، میرمحمدی بازرس کل حوزه صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور نیز در خصوص وضعیت بازار خودرو و اقدامات سازمان بازرسی گفت: سازمان بازرسی کل کشور اقدامات زیادی به منظور بازگشت شورای رقابت برای تعیین قیمت خودرو انجام داد و از طرف دیگر کمیته سیاستگذاری خودرو در وزارت صمت نیز توسط ما دنبال شد که امکان عرضه و ثبت نام و تحویل خودرو به متقاضیان واقعی فراهم شود.
وی با اشاره به اینکه خودرو کالای سرمایهای محسوب شده است، افزود: به واسطه تقاضای بیش از حدی که ناشی از نگاه سرمایهای به حوزه خودرو است همچنان تفاوت قیمت بین بازار و کارخانه مشهود است و در این رابطه جلسات مستمری تشکیل می شود تا بتوانیم این فاصله را کم کنیم.
وی اضافه کرد: نگاهی که وجود دارد باعث میشود که خودروساز فضای بازار را به نوعی مدیریت کند تا امکان عرضه خودرو به صورت قطرهچکانی در بازار وجود داشته باشد تا بتواند سود بیشتری ببرد؛که ما با این موضوع مخالف هستیم.
بازرس کل حوزه صنعت، معدن و تجارت سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: برمبنای مر قانون، شورای رقابت باید برای تعیین قیمت در بازار خودرو اهتمام لازم را انجام دهد.
وی یادآور شد: روز دوشنبه نیز جلسه ای در وزارت صمت برگزار و مقرر شد در دورههای سه ماهه و فصلی، شورای رقابت اهتمام لازم را برای بروزرسانی پارامترهای قیمت دنبال کند و در نهایت قیمتگذاری توسط شورای رقابت انجام شود.
نظر شما