«علی صفری» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۱۰ طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی در این مدت با اعتباری بالغ بر یکهزار و ۶۷۰ میلیارد ریال در استان مرکزی به بهرهبرداری رسیده و در این راستا ۵۷۴ فرصت شغلی مستقیم ایجاد شده است.
وی ادامه داد: با راهاندازی این طرحها جهش مناسبی در سه ماه نخست امسال برای ایجاد اشتغال در بخش صنایع تبدیلی استان مرکزی رخ داده و مشاغل پایدار این حوزه امسال بیش از ۱۲ ماه پارسال بوده است.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: افزایش ۵۰۰ هزار تنی میزان جذب مواد خام کشاورزی استان و ایجاد ۸۰۰ اشتغال جدید در بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی استان تا پایان سال جاری در راستای تحقق شعار جهش تولید از برنامههای اولویت دار این مدیریت است.
صفری بهرهبرداری از طرح تولید تن ماهی با جذب ۲۸ هزار تن ماده خام در شهرستان ساوه را از جمله این طرحها دانست و گفت: با آغاز بهکار این مجموعه ۶۰ میلیون قوطی تن ماهی به تولیدات سالانه استان افزوده شده و برای ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی شده است.
وی ادامه داد: سردخانه ۵۰ هزار تنی شهرستان اراک از دیگر طرحهای بهرهبرداری شده در این مدت است که با راهاندازی آن علاوه بر نگهداری محصولات کشاورزی زمینه اشتغال برای ۱۰۰ نفر در استان فراهم شده است.
مدیر صنایع تبدیلی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: بهره برداری از واحد فرآوری و بستهبندی حبوبات با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن در شهرستان خمین از دیگر طرحهای است که امسال مراحل تولید آن آغاز شده و با بهره برداری از این طرح برای ۱۹۰ نفر بهصورت مستقیم کارسازی شده است.
صفری اظهار داشت: صنایع تبدیلی تکمیل کننده بخش کشاورزی است و وجود ضعف و مشکل در این حلقه هدررفت محصول و افزایش ضایعات در این بخش را موجب میشود.
استان مرکزی با یک میلیون و ۴۱۴ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در قلب کشور قرار دارد.
این استان بهعنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی و چهارمین قطب صنعت کشور شهرت دارد و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهرهبردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
این استان رتبه چهارم تولید بچه ماهی قزل آلا، رتبه اول در تنوع تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم تولید گلها شاخه بریده، رتبه سوم در تولید گل و گیاهان زینتی، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید انار کشور، رتبه ششم تولید پسته، مقام هشتم تولید گل محمدی، مقام نهم در تولید انگور، رتبه سوم در تولید لوبیا و رتبه پنجم در تولید جو را به خود اختصاص داده است.
استقرار ایستگاه انار ساوه، پژوهشکده گل و گیاهان زینتی محلات، ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای خمین، وجود شعبه ششم تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، وجود ایستگاه تحقیقات ماهیان زینتی و مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی نیز از ظرفیتهای علمی و تحقیقاتی استان مرکزی است.
نظر شما