۶ تیر ۱۳۹۹، ۸:۴۲
کد خبر: 83832503
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

تحریم، زمینه‌ساز کاهش ۷۰ درصدی وابستگی صنعت بسته‌بندی شد

یزد - ایرنا - گرمای طاقت‌فرسای ظهر یک روز داغ تابستان، مانع از تداوم کار و تلاش در شرکت سازنده ماشین‌آلات بسته‌بندی موادغذایی در شهرک صنعتی ابرکوه استان یزد نشده ‌بود، اینجا در گوشه‌ای از ایران، جوانانی هستند که با همت بلند، نهال امید می‌کارند تا زنجیرهای وابستگی را از دست و پای اقتصاد کشور باز کنند.

می‌دانند که مسیری سخت در پیش است اما این بیت سعدی را سرلوحه کار خود قرار داده‌اند که فرمود:

همت بلند دار که مردان روزگار

 از همت بلند به‌جایی رسیده‌اند

اتاق مدیر شرکت در طبقه بالای سالن و مشرف به خط تولید است، البته مدیر جوان بیشتر از آنکه در آنجا نشسته باشد در کنار همکارانش در خط تولید طی طریق می‌کند، ساده و صمیمی در برابر گزارشگر و عکاس ایرنا نشسته و مسیری را که در ۲۳ سال اخیر در ابرکوه یکی از شهرستان‌های کمتر توسعه یافته استان یزد، پشت سرگذاشته برای ما مرور می‌کند.

حجت احمدی کارآفرین نمونه یزدی که در زمینه طراحی و ساخت و صادارات ماشین‌آلات‌ و تجهیزات بسته‌بندی مواد غذایی، دارویی و شیمیایی فعالیت دارد، پرسش آخر ما را این‌گونه در ابتدای مصاحبه پاسخ داد: بدون تعارف، تحریم‌ها اگرچه مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده، اما در زمینه صنعت بسته‌بندی به دلیل تلاشی که برای تولید نیازهای این صنعت در داخل انجام شد، میزان وابستگی به ماشین‌آلات و قطعات مختلفی که قبلا صد درصد آن از خارج تامین می‌شد را به ۳۰ درصد کاهش داده و در یکی دو سال اخیر ۷۰ درصد قطعات و دیگر نیازهایی این صنعت در داخل تولید می‌شود.

این صادر کننده نمونه ماشین‌آلات بسته‌بندی مواد غذایی ادامه داد: هم اکنون در این واحدی تولیدی سالانه ۷۰ دستگاه انواع ماشین آلات بسته‌بندی موادغذایی بزرگ و کوچک تولید می‌شود که علاوه بر تامین نیاز داخلی به برخی کشورهای همسایه نیز صادر می‌شود  

احمدی، اشتغال ایجاد شده در چند شرکت وابسته به مجموعه تحت مدیریت خود را ۱۵۰ نفر اعلام کرد و یادآور شد: علاوه بر تولید ماشین‌آلات بسته‌بندی، حدود ۱۲ سال قبل یکی از شرکت‌ها ورشکسته تولید فراورده‌های لنبی شهرستان ابرکوه که مدتی تعطیل شده بود را تحویل گرفته و پس از احیاء این شرکت، هم اکنون ضمن همکاری با چند شرکت‌ بزرگ و متعبر فعال در این زمینه با تولید روزانه ۵۰ تن انواع فراروده‌های لبنی، علاوه بر تامین نیازهای داخل کشور، بخش قابل توجهی از تولیدات نیز به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.

وی تصریح کرد: در این واحد تولیدی به دلیل برخورداری از سطح بالای استاندارهای تعیین شده برای محصولات لبنی، با ۶ برند معرف تولیدکننده این فراوردها با رعایت الزامات استاندارد همکاری مستمر انجام می‌شود.  

مدیر شرکت کوشش کاران ادامه داد: با توجه به ظرفیت‌های شهرستان ابرکوه در زمینه کشاورزی و تولید فراورده‌های لبنی، ایجاد یک واحد بزرگ تولیدی در این زمینه را در دو سال اخیر آغاز کرده‌ایم که با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی، عملیات اجرایی آن در حال انجام است که شیوع بیماری کرونا باعث مقداری تاخیر در بهره‌برداری این طرح شد اما بر اساس وضعیت پیشرفت طرح و با توجه به تامین اکثر تجهیزات آن، تا دهه فجر امسال تکمیل می‌شود.

احمدی ظرفیت تولید محصولات لبنی در این واحد تولیدی را روزانه ۲۰۰ تن تولید شیرخشک، پودر آب‌ پنیر و انواع پنیر با اشتغالزایی ۱۵۰ نفر به صورت مستقیم و چند برابر آن فرصت شغلی غیرمستقیم در زمینه دامداری، کشاورزی، جمع‌آوری شیر و توزیع محصولات عنوان کرد و افزود: بهره‌برداری از این طرح در رونق هرچه بیشتر کسب و کار کشاورزان و دامداران شهرستان کمتر توسعه یافته ابرکوه تاثیر مستقیم می‌گذارد.

وی اعتبار پیش‌بینی شده برای ایجاد این واحد تولیدی را ۴۵۰ میلیارد ریال بیان کرد و گفت: تاکنون برای اجرای این طرح که در زمینی به مساحت ۲۷ هزار مترمربع با ۹ هزار مترمربع زیربنا در دست ساخت می‌باشد، تنها ۶۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی دریافت شده است.

احمدی همچنین در خصوصت تاثیرتحریم‌ها یادآور شد: نیمی از مشکلاتی که مقابل روی بخش تولید و اقتصاد کشور است به محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های ظالمانه آمریکا بازمی‌گردد، بخش دیگری از مشکلات به نداشتن برنامه و تخصص، اختلاس و رانت‌ها و سوء مدیریت بازمی‌گردد که اگر برای رفع این گونه مشکلات اقدامات اساسی از سوی مسئولان صورت گیرد، بخش قابل توجهی از شدت فشار ناشی از تحریم‌ها از روی فعالان حوزه تولید و صنعت برداشته می‌شود.

وی ادامه داد: حتی اگر تحریم هم درکار نباشد، فضای فعالیت‌های اقتصادی یک فضای رقابتی است و شرکت‌هایی که در این عرصه توانمند نباشند، بدون تحریم نیز در فضای رقابتی بازار توفیق چندانی حاصل نخواهند کرد.

احمدی همچنین تصریح کرد: فعالان اقتصادی در مسیری که مقام معظم رهبری در سال‌های اخیر در قالب شعارهای سال ترسیم می‌کنند، در حرکت هستند و انتظار آنان حمایت برای شتاب‌بخشی به این حرکت است تا کشور با کار جهادی و کاهش وابستگی، در شرایط تحریم کمتر دچار مشکل شود.

حجت احمدی از کارآفرینان و صادرکنندگان موفق استان یزد، فعالیت خود را  در شهرستان ابرکوه از سال ۱۳۷۶ با راه اندازی یک کارگاه کوچک ساخت ماشین آلات بسته بندی مواد غذائی، داروئی و شیمیائی آغاز کرد.

این فعال اقتصادی در ۲۳ سال اخیر سه واحد تولیدی با کیفیت و استاندارد سطح بالا در زمینه صنایع غذایی ایجاد کرده که این واحدها به عنوان واحد نمونه دوستدار کارگر نیز انتخاب شده‌اند.

احمدی در سال ۱۳۹۶ موفق به دریافت تندیس غذای ایمن و سلامت از وزیر بهداشت شد و در همین سال به عنوان یکی از شرکت‌های برتر صنایع غذایی در نمایشگاه قطر مورد تشویق قرار گرفت.

هم‌اکنون ۶۰۰ واحد دامداری صنعتی و نیمه‌صنعتی در ابرکوه فعال است که بستر مناسبی برای سرمایه‌گذاری و ایجاد اشتغال در زمینه صنایع لبنی و سایر صنایع وابسته به آن را ایجاد کرده است.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha