پنج نفر از مقصرین فرار از زندان سقز محکوم شدند

سنندج‌ - ایرنا - رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کردستان گفت: پنج نفر از زندانبانان زندان مرکزی سقز که دچار قصور و غفلت مکرر شده بودند (فرار تعدادی از زندانیان) پس از تشکیل دادگاه، محکوم شدند.

مجتبی شیرود بزرگی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هشتم فروردین در نتیجه غفلت مکرر تعدادی از زندانبانان زندان سقز، افسر نگهبان داخله،  خارجه و فضایی که در اثر فشار و هجمه میان زندانیان پیش آمده بود شرایط را برای سوءاستفاده برخی زندانیان و فرار ۷۴ زندانی فراهم کرد.

وی افزود: تحقیقات مفصلی از زندانیان و زندانبانان انجام شد که در نتیجه آن کسانی که مرتکب قصور شده بودند شناسایی شده و بعد از تحقیقات تکمیلی و کامل از آنها، منجر به صدور کیفرخواست برای ایشان شد.

شیرودبزرگی با اشاره به اینکه ۶ جلد پرونده در این ارتباط تشکیل شد، تاکید کرد: جلسات مختلف این پرونده تشکیل شد که در نتیجه آن پنج نفر محکوم شدند اما امکان تجدیدنظر برای آنها هنوز فراهم است.

وی یادآور شد: امروز نیروهای مسلح استان کردستان در سطح سلامتی و هوشیاری بسیار بالایی برخوردارند و امنیت کنونی استان که در بسیاری از شاخص‌ها مثال زدنی است مرهون تلاش‌های شبانه‌روزی و هوشیاری همین نیروهای مسلح است.

رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح استان کردستان اضافه کرد: از سال ۷۶ تاکنون برنامه‌های مدون پیشگیری از جرم کوتاه‌ مدت و بلندمدت پنج ساله را اجرا می‌کنیم و در این راستا به اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی کارکنان نیروهای مسلح از طریق برگزاری کلاس‌ می‌پردازیم.

وی با بیان اینکه در سال ۹۷ تعداد ۴۰ کلاس آموزشی برگزار شد که این تعداد در سال گذشته به ۹۵ کلاس افزایش یافت، گفت: خروجی این کلاس‌ها و آموزش‌ها حفظ سلامت کارکنان نیروهای مسلح و کاهش نرخ وقوع جرم در میان آنها بوده است.

شیرودبزرگی با اشاره به اینکه سازمان قضایی نیروهای مسلح کردستان در رتبه دوم ارزیابی کشوری قرار گرفته است، یادآور شد: در سال ۹۷ مدت زمان رسیدگی به پرونده‌ها ۱۹۲ روز کاری بوده که این مدت در سال گذشته به ۵۸ روز کاری کاهش پیدا کرد.

وی با بیان اینکه ۱۵ سامانه قضایی و اداری در سازمان فعال است که سامانه‌های الکترونیک قضایی، نظارت قضایی، پرداخت الکترونیک قضایی و ویدئو کنفرانس برخی از این سامانه‌هاست،  اظهار داشت: ۲۰ کمیسیون عفو در سال گذشته برگزار شد که برخی از این موارد به کمیسیون عالی عفو ارجاع شدند.

دادستان نظامی استان کردستان هم در این نشست گفت: کار در این حوزه دارای ظرافت و پیچیدگی‌های خاص خود است چرا که و با نیروهایی مواجه هستیم که روزانه برای حفظ امنیت جامعه تلاش می‌کنند بنابراین نوع رسیدگی ما نباید به شیوه‌ای باشد که موجب دلسردی این نیروها شود و در عین حال عدالت را برقرار کنیم.

بهرام عظیمی فشی اظهار داشت: متهمینی که به خاطر مبالغ ناچیز ممکن است حکم حبس دریافت کنند با کمک‌های مالی سازمان قضایی نیروهای مسلح از حبس  پیشگیری می‌شود.

وی یادآور شد: جرم فسادآور است و ناعدالتی ایجاد می‌کند بنابراین همه تلاش ما بر این است که دامنه جرایم را به پایین‌ترین حد خود برسانیم.

معاون قضایی سازمان قضایی نیروهای مسلح کردستان هم با اشاره به اینکه قانون کاهش مجازات حبس از ۱۱ تیر به اجر در می‌آید، گفت: از ظرفیت تخفیف، حبس با خدمت و مجازات‌های جایگزین حبس برای کاهش حبس استفاده می‌شود.

سید مهدی صنعتی اضافه کرد: عمده جرایم نیروهای مسلح بدلیل عدم آگاهیی و کم اطلاعی آن نیرو رخ می‌دهد که این را در نظر می‌گیریم که این نیرو باید به خدمت خود بازگردد و به حفظ امنیت کمک کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha