رسانه اسپانیایی: ترامپ عامل تشدید خشونت‌ها در آمریکا است

تهران – ایرنا- یک رسانه اسپانیایی بازگشت خشونت ها به پایتخت آمریکا را پس از سه هفته اعتراض مردم به نژادپرستی، نتیجه مستقیم عملکرد توهین آمیز و ادبیات تهدیدآمیز دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور در برخورد با معترضان دانست.

به گزارش چهارشنبه خبرگزاری ال موندو، پس از سه هفته اعتراض مردم آمریکا به نژادپرستی بعد از ماجرای قتل یک شهروند سیاهپوست به دست پلیس در شهر مینیاپولیس، خشونت به پایتخت آمریکا بازگشته است. تصاویری که این روزها خیابان‌های آمریکا شاهد آن است تداعی همان روزهای نخست آغاز اعتراضات است. 

رفتارهای اهانت آمیز ترامپ با معترضان نظیر توئیت روز گذشته او که دستور دستگیری و زندان شدن معترضان به نژادپرستی را صادر کرد، موجب تشدید موج اعتراض ها و به خشونت کشیده شدن آن شده است. ترامپ دیروز در پیام توئیتر دستور داد کسانی که نمادهای نژادپرستی در آمریکا را سرنگون می کنند، باید دستگیر و زندانی شوند.

رویکرد اولیه معترضان پایین کشیدن مجسمه های برخی شخصیت هایی که به عنوان نماد استعمار، برده داری و نژادپرستی، شناخته می شود این بود که مخالفت و اعتراض خود را به تبعیض نژادی به شکل جدی به معرض نمایش بگذارند.

چند روز پیش وقتی معترضان  خشمگین در میدان لافایت برای سرنگونی مجسمه «اندرو جکسون» یکی از روسای جمهور پیشین مورد حمله نیروهای پلیس قرار گرفتند، خشم آنها شدت بیشتری یافت. پلیس با باتوم و گاز اشک آور از آنها استقبال کرد. جکسون یکی از برده داران جنوبی آمریکا و ژنرالی بود که از سال ۱۸۲۹ تا ۱۸۳۷ سکان ریاست جمهوری در این کشور را در دست داشت.

به نظر نمی رسد که این نگرش ترامپ فقط به دلیل این مجسمه باشد بلکه هدف اصلی او، نگرانی از تکرار حضور معترضان در واشنگتن و به خطر افتادن امنیت کاخ سفید است.  ترامپ روز گذشته در توئیتی نوشت: تا زمانی که من رئیس جمهور شما هستم اجازه نخواهم داد "منطقه خودمختار" در پایتخت ایجاد شود.

منظور او از منطقه خودمختار، مناطقی است که معترضان در آنجا تجمع می کنند.

گروهی از معترضان به نژادپرستی سعی داشتند تا مجسمه اندرو جکسون رئیس جمهور سابق آمریکا را از میدانی در نزدیکی کاخ سفید به زیر بکشند. معترضان شعارهایی در مخالفت با نژادپرستی و رفتارهای وحشیگرانه پلیس آمریکا سر می‌دادند، مأموران پلیس با استفاده از اسپری فلفل سعی کردند تا معترضان را متفرق کنند، معترضان تاکنون مجسمه‌های برخی از رهبران کنفدراسیون را در شهرهای مختلف آمریکا به زیر کشیده و منهدم کرده‌اند.

معترضان در روزهای گذشته شماری از مجسمه‌های شخصیت‌های دوران برده‌داری آمریکا را سرنگون کردند. تظاهرکنندگان به نابرابری نژادی و خشونت پلیس آمریکا اعتراض کردند. همچنین اعتراضاتی در کشورهای دیگر از جمله انگلیس و فرانسه برگزار شد.

آمریکا با گذشت یک ماه، همچنان ملتهب از صحنه تظاهرات ضدنژادپرستی علیه رفتار خشونت‌بار و نژادپرستانه پلیس این کشور علیه رنگین‌پوستان در آمریکاست که با قتل «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست به دست پلیس سفیدپوست شهر مینیاپولیس در پنجم خرداد ماه جرقه آن زده شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha