به گزارش وزارت امور خارجه روسیه، «سرگئی لاوروف» روز چهارشنبه با «خورخهارئاسا» وزیر امور خارجه ونزوئلا دیدار کرد و از وی بخاطر حضور در مراسم رژه پیروزی در مسکو به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد پیروزی در جنگ دوم جهانی قدردانی کرد.
لاوروف با بیان اینکه ونزوئلا دوست دیرینه ما در آمریکای لاتین و در عرصه بین المللی است، اظهار کرد: ما مشارکت راهبردی با ونزوئلا را که بر اساس توافق ولادیمیر پوتین و نیکلاس مادورو روسای جمهوری روسیه و ونزوئلا گسترش می یابد بسیار ارج می نهیم.
لاوروف گفت: در مورد وضعیت پیرامون ونزوئلا هم ما شاهدیم که کشور شما در زمره کشورهایی است که با تلاش ها برای بازگرداندن منطقه به قرن نوزدهم و تحمیل کردن دکترین مونرو مقابله می کند.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در ادامه گفت: ما با شما برای مقابله با تحمیل اراده خارجی بر ونزوئلا و تلاش برای مداخله در امور داخلی این کشور و براندازی حکومت آن اعلام همبستگی می کنیم.
دکترین مونرو (Monroe Doctorine) یک دکترین سیاسی آمریکایی بود که در ۲ دسامبر ۱۸۲۳ میلادی توسط «جیمز مونرو» رئیسجمهور وقت آمریکا اعلام شد. این دکترین مخالف استعمار یا دخالت قدرت های اروپایی در کشورهای تازه استقلال یافتهٔ قاره آمریکا بود. بر اساس این دکترین، دولت ایالات متحده آمریکا تصمیم گرفت که از دخالت در جنگهای بین قدرتهای اروپایی و مستعمرات آنها خودداری، و وقوع جنگ یا فعالیت استعماری در قاره آمریکا را به عنوان حرکتی خصمانه تلقی کند. مشاوران ترامپ تلاش می کنند با این دکترین، مداخله نظامی در ونزوئلا و به دنبال آن در کل آمریکای لاتین را توجیه کنند.
حمایت روسیه از مذاکرات دولت ونزوئلا با مخالفان
لاوروف در ادامه سخنان خود، بر موضع مسکو در حمایت از آغاز مذاکرات حکومت ونزوئلا با مخالفان دولت این کشور تاکید کرد.
وی گفت: ما از موضع نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا برای پیشبرد گفت وگوهای ملی با مخالفان دولت حمایت می کنیم. از توافق دولت ونزوئلا با مخالفان خود در همکاری برای مقابله با ویروس کرونا که با وساطت سازمان بهداشت پان آمریکا به دست آمد استقبال می کنیم.
وزیر خارجه روسیه با اشاره به دیدار خود از ونزوئلا در ماه فوریه گذشته خاطرنشان کرد: دیداری را با شرکت برخی چهره های مخالف دولت ونزوئلا بخاطر دارم که در چارچوب «میزگرد گفت وگوهای ملی» برگزار شد.
وی افزود: کاملا مشهود بود که مردم ونزوئلا از رویارویی مصنوعی که از خارج تحمیل شده است خسته شده اند و می خواهند هرچه زودتر توافق ملی به دست آید که رئیس جمهوری ونزوئلا نیز خواهان آن است.
لاوروف گفت: می خواهیم از ارزیابی های شما درباره وضعیت کنونی آگاه شویم و از دیدار امروز برای ادامه اجرای توافق هایی که پایه و اساس مشارکت ما را تشکیل می دهد، استفاده می کنیم.
«خوان گوایدو» رهبر مخالفان دولت در ونزوئلا که واشنگتن او را رئیس جمهوری قانونی این کشور میداند، ۲۴ ژانویه ۲۰۱۹میلادی (چهارم بهمن ۹۷) پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری مبنی بر پیروزی مجدد مادورو، او را غاصب قدرت و خود را رئیس جمهوری مشروع ونزوئلا خواند.
آمریکا ، گوایدو را به عنوان رییس جمهوری (خودخوانده) ونزوئلا به رسمیت شناخت اما دولت مادورو همچنان از حمایت نیروهای مسلح و کشورهایی مانند چین و روسیه برخوردار است. این کشورها از تحریمها و سیاستهای آمریکا در قبال ونزوئلا به شدت انتقاد کردهاند.
نظر شما