۵ تیر ۱۳۹۹، ۲۱:۵۴
کد خبرنگار: 2748
کد خبر: 83834230
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اجرای طرح‌های توسعه‌ای  با همکاری بخش خصوصی راه نجات بام لرستان است

خرم‌آباد - ایرنا - استاندار لرستان گفت: برای عبور از شرایط فعلی بام لرستان باید طرح‌های توسعه‌ای را با همکاری بخش خصوصی و انجمن‌های محیط زیستی در این منطقه اجرا کرد.

به گزارش ایرنا سیدموسی خادمی عصر پنجشنبه در جلسه بررسی مدیریت و بهره وری بام لرستان با اشاره به سه راهکار پیشنهادی برای ساماندهی مجموعه بام لرستان واقع در خرم آباد افزود: در حالت اول می توان به جنگل کاری وسیع با هزینه های نگهداری بالا ادامه داد و دولت هرساله هزینه های نگهداری را تقبل کند.

وی با بیان اینکه در این حالت بام تحویل شهرداری نیست بنابراین شهرداری برای آن هزینه ای نمی کند ادامه داد: در حال حاضر منابع طبیعی یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای این مجموعه هزینه می کند و البته در زمان بروز مشکل؛ هر دستگاه رفع مشکل را به دیگری واگذار می کند.

وی تصریح کرد:در راه حل دوم می توان به دلیل واقع شدن بام در شهر خرم آباد؛ مجموعه را به شهرداری واگذار کرد تا نگهداری از آن را نیز بر عهده بگیرد.

استاندار لرستان گفت: بهترین راه حل برای بهره وری بالا و حفظ بام؛ اجرای طرح های توسعه ای هدفمند با رعایت موارد محیط زیستی است که علاوه بر توسعه موجب ایجاد اشتغال نیز می شود.

خادمی توضیح داد: در این حالت مردم نسبت به این مجموعه احساس مالکیت و تکلیف دارند و علاوه بر نگهداری بهینه از این مجموعه؛ درآمدزایی خواهد شد.

وی با تاکید بر اجرای طرح های توسعه ای با محوریت حفظ طبیعت گفت: در عین حال که بخش طبیعی و منابع زیست محیطی مجموعه رعایت می شود می توان با تسهیل شرایط سرمایه گذاران را به اجرای طرح های شاخص  و گردشگری در مجموعه ترغیب کرد.

وی با اشاره تهیه طرح توسعه بام بر اساس ۳۴ پروژه ادامه داد: ترجیح واگذاری طرح ها برای افراد بومی و اهلیت دار استان است چرا که تجربه ثابت کرده از طریق پیوند مردم با محیط زیست در قالب طرح هایی همچون بوم گردی؛ جامعه احساس مسوولیت بیشتری در قبال این منابع دارد و در حفظ آن کوشا خواهد بود.

استاندار لرستان حفظ جنگل توسط دولت ها را یک تفکر اشتباه دانست و افزود: با روند فعلی بام لرستان حفظ نخواهد شد بنابراین باید مردم را در حفظ و نگهداری آن سهیم کرد.

گفتنی است بام لرستان در مساحت ۷۰۰ هکتار احداث شده که به عنوان پارک جنگلی ثبت شده و در مالکیت منابع طبیعی استان قرار دارد و  قرار است ۳۴ پروژه با سرمایه گذاری یکهزار و ۶۹۶ میلیارد تومان در این مجموعه اجرا شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha