سی تی اسکن ریه فقط برای بیماران کرونایی با شرایط حاد انجام شود

تهران - ایرنا - یک فوق تخصص بیماری‌های ریه معتقد است که هرچند سی تی اسکن ریه حساسیت بیشتری نسبت به تست PCR برای شناسایی کرونا دارد، اما به علت خطر اشعه فقط باید برای بیماران با شرایط حاد یا کسانی که بیماری زمینه‌ای دارند، استفاده شود.

ساسان توانا روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت ایرنا درباره روش‌های شناسایی ویروس کرونا بیان کرد: حساسیت سی تی اسکن ریه بیشتر از PCR حلق است و PCR در بهترین شرایط می‌تواند تا ۶۰ درصد مثبت بودن کرونا را نشان بدهد، اما بیمار با سی تی اسکن ریه در معرض اشعه قرار می‌گیرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی ادامه داد: بسیاری از بیماران بارها سی تی اسکن ریه انجام می‌دهند و توجهی به خطر اشعه آن نمی‌کنند. حتی این اقدام می‌تواند در خانم‌های جوان باعث افزایش خطر سرطان سینه شود.

وی افزود: سی تی اسکن ریه در مراحل اولیه بیماری می‌تواند در مورد کرونا منفی باشد و در شرایطی حتی مثبت کاذب هم دارد. درخواست برای سی تی اسکن باید در موارد محدودی انجام شود. یعنی نباید این طور باشد که برای همه افراد اسکن ریه درخواست شود و این اقدام باید برای کسانی که ضعف سیستم ایمنی بدن یا بیماری زمینه‌ای داشته یا در شرایط حاد بیماری قرار دارند، انجام شود.

شدت بیماری ریه نسبت به اسفند تغییر نکرده است

توانا درباره شدت بیماری در بیماران مبتلا به بیماری‌های ریوی نسبت به ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور اظهار کرد: شدت بیماری بیمارانی که در این مدت اخیر داشتیم نسبت به اسفند ماه خیلی تفاوت نداشته، اما حداقل دو بیمار ۷۰ و ۹۰ ساله داشتم که آمبولی ریه داشتند.

وی افزود: برخی بیماران دچار لخته شدن خون در عروق کوچک می‌شوند که این موضوع به شکل آمبولی ریه ظاهر می‌شود. البته برخی همکاران می‌گویند که بیمارانی با تظاهرات گوارشی نیز داشته‌اند.

آیا آثار کرونا در ریه بهبود یافتگان باقی می‌ماند؟

این فوق تخصص بیماری‌های ریوی درباره احتمال باقی ماندن آثار ناشی از بیماری کووید ۱۹ در ریه بهبود یافتگان گفت: اتفاقی که برای برخی بیماران مبتلا به کرونا که دچار شرایط حاد این بیماری می‌شوند می‌افتد این است که اگر بعدها درمان نگهدارنده خوبی دریافت نکنند، ممکن است ریه‌های آنها به سمت سفت شدن برود، ولی در اکثر موارد ریه افراد پس از بهبودی خوب می‌شود.

وی ادامه داد: عده‌ای دچار تحریک پذیری راه‌های هوایی می‌شوند. یعنی اکنون بیماری کووید ۱۹ آنها رفع شده، اما سرفه‌های خشک تحریکی دارند. برخی افراد از اسپری‌های الکی یا مواد شوینده زیادی استفاده می‌کنند و ممکن است این موضوع باعث تحریک ریه آنها شود.

خطر کرونا به همراه آنفلوآنزا در پاییز و زمستان

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره وضعیت پیش رو در مورد کرونا در کشور اظهار کرد: تعداد بیماران مبتلا به کرونا در اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ زیاد بود، اما در اردیبهشت و اوایل خرداد ماه تعداد بیماران کم شد. این موضوع باعث شد که مردم مسائل بهداشتی را کمتر رعایت کنند و حساسیت‌ها نسبت به کرونا کمتر شود و اکنون شاهد افزایش بیماران هستیم. اگر این وضعیت ادامه یابد، در پاییز و زمستان می‌تواند معضل بزرگ و تازه‌ای ایجاد کند.

توانا گفت: این در شرایطی است که در فصل پاییز و زمستان، آنفلوآنزا هم به کرونا اضافه می‌شود و علایم این دو بیماری ممکن است شبیه هم باشد. از طرفی بحث جداسازی دو هفته‌ای نیز ممکن است نیاز باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha