مبارزه با ملخ صحرایی در سیستان و بلوچستان از مرز ۱۸۱هزار هکتار گذشت

زاهدان- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۱۸۱ هزار و ۴۰۹ هکتار از مراتع این استان از آبان سال گذشته تاکنون علیه ملخ صحرایی سمپاشی شده است.

محمدعلی نیکبخت روز شنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: ۸۲ هزار و ۳۴۶ هکتار از سطح مراتع سیستان و بلوچستان در این مدت علیه ملخ بالدار و ۹۹هزار و ۶۳هکتار علیه پوره ملخ سمپاشی شده است.

وی افزود: با توجه به افزایش سطح مبارزه با ملخ صحرایی مهاجر در سیستان و بلوچستان این روند تا تابستان امسال ادامه خواهد داشت.

رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان با بیان اینکه تخصیص اعتبارات ملی و استانی برای مقابله جدی با این آفت ضروریست گفت: تاکنون دیده بانی در سطح ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار هکتار از اراضی این استان انجام شده است.

وی افزود: کار مبارزه با ملخ صحرایی مهاجر در ۱۵ شهرستان این استان همچنان تداوم دارد و تاکنون هیچ خسارتی به بخش کشاورزی استان وارد نشده است.

نیکبخت ادامه داد: جهادکشاورزی پارسال هنگام هجوم ملخ صحرایی به سیستان و بلوچستان با بسیج تمام امکانات، مبارزه با این آفت را در سطح ۲۱۱ هزار و ۵۳۵ هکتار از مراتع منطقه انجام داد و مانع آسیب‌رسانی به بخش کشاورزی شد.

وی افزود: مبارزه شیمیایی علیه آفت ملخ صحرایی برای نخستین بار پس از ۲۵سال با استفاده از هواپیمای سمپاش در برخی مناطق سیستان و بلوچستان انجام شد.

به گزارش ایرنا ملخ‌های صحرایی در مسیر حرکت شان تمام گیاهان زراعی، باغی و حتی علف‌های هرز را می‌خورند، این نوع ملخ قدرت پرواز بسیار زیادی دارد و در یک شبانه روز می‌تواند تا ۱۵۰ کیلومتر پرواز کند.
ملخ صحرایی از کشوری به کشور دیگر و از استانی به استان دیگر می‌تواند مهاجرت کند.
این نوع از ملخ‌ها در مسیر عبور خود با تغذیه از سبزینه‌های مختلف جنگل‌ها، باغ‌های میوه، علوفه، غلات، صیفی و مراتع را از بین می‌برند و با توجه به قدرت تخریبی بالایی که دارند باعث قحطی در منطقه مورد هجوم نیز می‌شوند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha