مدیر جهاد کشاورزی تایباد روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: متوسط برداشت هندوانه در تایباد از هر هکتار ۳۵ تن است اما سال گذشته بیش از ۷۰ هزار تن هندوانه در این شهرستان برداشت شد.
محمد میری افزود: هندوانه و خربزه دو محصول جالیزی سنتی و باسابقه این شهرستان است و سطح زیر کشت هندوانه در سال زراعی جاری در این شهرستان نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است.
وی ادامه داد: از مهمترین دلایل کاهش سطح زیرکشت این محصول محدودیت منابع آب و لزوم توسعه کشت محصولات کم آب طلب مثل گیاهان دارویی، پسته و زعفران است.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: در حال حاضر ۳۰ درصد از مزارع این محصول در این شهرستان به روش نشایی کشت می شود که عمده تولید این محصول در دو دشت کرات و مشهد ریزه است.
میری افزود: با توجه به کمبود منابع آب و افت سفره های آب زیر زمینی بیش از ۵۰ درصد از مزارع هندوانه تایباد به روشهای نوین آبیاری تجهیز شده است.
وی به اشتغالزایی این محصول در این شهرستان اشاره کرد و ادامه داد: در فصل کاشت تا برداشت هندوانه بیش از ۱۵ نفر - روز در هر هکتار مشغول کار می شوند.
مدیر جهاد کشاورزی تایباد گفت: امسال افزون بر چهار میلیون نشای هندوانه در گلخانه های این شهرستان تولید شد.
کار برداشت هندوانه در تایباد از اوایل تیر ماه آغاز شده و حدود یک ماه ادامه دارد.
شهرستان تایباد بیش از ۴۳ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد و سالانه بیش از ۳۰ نوع محصول زراعی و ۲۵ نوع محصول باغی در این شهرستان تولید می شود.
شهرستان ۱۲۰ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.
نظر شما