به گزارش خبرگزاری رسمی مالزی «برناما»، «محیالدین یاسین» نخست وزیر مالزی در جریان سی و ششمین اجلاس اتحادیه جنوب شرق آسیا «آسهآن» که به صورت مجازی برگزار شد، گفت که جامعه جهانی همچنین باید اطمینان یابد که این طرح هرگز عملی نخواهد شد.
وی با اشاره به نگرانی عمیق کوالالامپور از سرنوشت فلسطینی ها در میان بی ثباتی مستمر در خاورمیانه افزود: مالزی اعلام (رژیم) اسرائیل مبنی بر الحاق بخش هایی از قملروی اشغالی فلسطین در کرانه باختری را قویا محکوم و رد میکند.
نخست وزیر مالزی با تاکید براینکه کوالالامپور به همبستگی قوی با مردم فلسطین ادامه می دهد، گفت که این طرح، چشم انداز راهکار دو دولت را تضعیف میکند.
وی افزود: این اقدام غیرقانونی و یکجانبه از سوی (رژیم) اسرائیل، صداقتش نسبت به راهکار مسالمت آمیز و پایدار برای درگیری طولانی مدت اسرائیل – فلسطین را زیر سوال می برد.
مالزی از دیرباز مدافع راهکار دو دولت براساس مرزهای قبل از سال ۱۹۶۷ و تعیین بیت المقدس به عنوان پایتخت کشور فلسطین بوده است.
کابینه رژیم صهیونیستی چندی پیش توافقی را منعقد کرد که به این رژیم امکان می دهد از اول ژوئیه (یازدهم تیر) قانون الحاق بخش های وسیعی از کرانه باختری تحت اشغال را به اجرا گذارد.
کرانه باختری از جمله شرق بیت المقدس از زمان جنگ شش روزه ۱۹۶۷ تحت اشغال رژیم صهیونیستی بوده است. تخمین زده می شود که حدود ۷۰۰ هزار شهرک نشین اسرائیلی به طور غیرقانونی در این قلمروی اشغالی ساکن هستند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز چهارشنبه هفته گذشته در اجلاس مجازی شورای امنیت از رژیم صهیونیستی خواست از طرح خود برای الحاق بخش هایی از کرانه باختری تحت اشغال صرف نظر کند.
دبیرکل سازمان ملل متحد ضمن تاکید بر غیرقانونی بودن الحاق کرانه باختری به سرزمین های اشغالی فلسطین گفت که این اقدام رژیم صهیونیستی تهدیدی برای پیشبرد صلح در منطقه خاورمیانه است.
بیش از یکهزار نفر از نمایندگان پارلمان اروپا نیز طرح رژیم صهیونیستی برای الحاق بخشهایی از کرانه باختری و دره اردن به سرزمینهای اشغالی را محکوم کردند.
نمایندگان ۲۵ کشور اروپایی در پارلمان، از رهبران اروپایی خواستند مانع از اجرای طرح الحاق شوند و چشم انداز راهکار دو دولت را نجات دهند.
در نامه ای که از طرف نمایندگان پارلمان اروپا منتشر شد، با اشاره به اینکه «تصاحب قلمرو با زور در سال ۲۰۲۰ جایگاهی ندارد و باید تبعات متناسبی داشته باشد»، از رهبران اروپایی خواسته شد «در پاسخ به این چالش، قاطعانه رفتار شود.»
در نامه مزبور آمده است: ما نمایندگان پارلمان سراسر اروپا متعهد به نظم جهانی مبتنی بر قانون هستیم و نسبت به طرح دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای درگیری فلسطین – اسراییل و احتمال قریب الوقوع الحاق کرانه باختری، به جد نگرانیم. در مجموع یک هزار و ۸۰ عضو مجامع ملی و پارلمان اروپا ذیل این نامه را امضا کردند.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا طرحی به نام «معامله قرن» را برای دو طرف فلسطینی و اسرائیلی ارائه داده که از سوی فلسطینی ها به شدت مورد مخالفت قرار گرفته است. در این طرح، رژیم صهیونیستی مجاز میشود شهرکهای کرانه باختری و منطقه راهبردی دره اردن را به سرزمینهای اشغالی الحاق کند.
برخی کشورهای اروپایی تهدید کردهاند که در صورت اجرای تصمیم رژیم اسرائیل برای الحاق کرانه باختری، اساس روابط خود با تل آویو را تغییر خواهند داد.
آمریکا در سه سال گذشته حمایت همهجانبه خود را از اشغالگری رژیم صهیونیستی نشان داده به گونهای که علاوه بر به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت این رژیم، بخش جولان اشغالی و کرانه باختری را هم تحت حاکمیت رژیم اشغالگر قدس به رسمیت شناخته است.
نظر شما