طرح انتفاع دانشگاه از شرکت‌های دانش‌بنیان تهیه شد

تهران- ایرنا- رییس دانشگاه صنعتی شریف گفت: دانشگاه نمی‌تواند برای اداره خود صرفا بر مبنای بودجه دولت و با تکیه بر آن کار کند بلکه باید استقلال مالی داشته باشد، در این زمینه طرح انتفاع دانشگاه از شرکت های دانش بنیان و ناحیه نوآوری شریف در دستور کار قرار گرفت.

محمود فتوحی فیروزآبادی روز شنبه در در مراسم راه اندازی مرکز نوآوری رسانه های تصویری و صوتی در ایستگاه نوآوری شریف افزود: در برنامه راهبردی این دانشگاه که در سال ۹۵به تصویب هیات امنای رسید، سه محور سرآمد بودن در آموزش، سرآمد بودن در پژوهش و فناوری و سرآمد بودن در اثربخشی اجتماعی و تبدیل به دانشگاه جامع محور و تلاش در جهت مرجعیت علمی شدن کشور با توجه به نیروی انسانی مستقر در دانشگاه مورد توجه قرار گرفت.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به سیاست‌ها این دانشگاه توانست نقش عمده‌ای در اجرای پژوهش‌های کاربردی داشته باشد، به گونه‌ای که در سیستم‌های رتبه‌بندی جهانی در جایگاه خوبی قرار گرفته است، دانشگاه صنعتی شریف در رتبه‌بندی "کیو اس" در حوزه‌ تعداد ارجاعات که نشان‌دهنده کیفیت مقالات است رتبه ۲۸ جهان را کسب کرده است.

رییس دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد:  این دانشگاه همچنان در حوزه ارتباط با صنعت دارای رتبه اول در کشور است، ولی در حوزه‌ سرآمدی به جایگاه خوبی نرسیده است، در حال حاضر ۳۵ درصد از اعضای هیات علمی این دانشگاه درگیر قراردادها و پروژه‌های ارتباط با صنعت هستند و تلاش داریم که این عدد را ارتقا دهیم.

فتوحی گفت: در این راستا تلاش کردیم در تقویت حوزه بازاریابی  و مدیریت  پروژه  ‌در این راستا بر اساس برنامه‌ریزی‌ها تلاش داریم که پروژه‌های پایان‌نامه دکتری و کارشناسی ارشد دانشجویان بر مبنای همکاری با صنعت تعریف شود و فعال باشیم و در حوزه سلامت آب، محیط زیست و انرژی را نیز فعال تر شویم، بر اساس رتبه بندی "کیو اس" این دانشگاه در شاخص ارتباط با صنعت در جایگاه ۱۷ جهانی قرار دارد، در حوزه بین المللی نیز سعی کردیم  از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور استفاده کنیم.

وی با تاکید بر این که در زمینه تقویت اکوسیستم نوآوری از ۲۰ سال گذشته اقدام شده است، ادامه داد:‌ در حال حاضر با راه‌اندازی ناحیه نوآوری موفق شدیم نزدیک به ۵۰۰ شرکت را در اطراف دانشگاه و ناحیه نوآوری شریف مستقر کنیم. ضمن آن که از حضور سرمایه‌گذاران را در اطراف این دانشگاه استقبال می  کنیم.

وی به همکاری این دانشگاه با شهرداری ناحیه ۲ برای ساخت پارکینگ اشاره کرد و گفت: در این همکاری هزار و ۱۰۰ پارکینگ احداث شده که نیاز این دانشگاه به ۵۰۰ پارکینگ است و مازاد این ظرفیت به مراکز نوآوری این دانشگاه اختصاص خواهد یافت.

مرکز نوآوری رسانه‌های صوت و تصویر امروز با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و عبدالعلی علی عسگری رییس سازمان صدا و سیما در مرکز نوآوری شریف گشایش یافت، این مرکز گامی دیگر از سوی مرکز نوآوری سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا) برای ایجاد تنظیم گری موثر در فضای مجازی کشور است.
این مرکز با استقرار استارتاپ ها و شتابدهنده ها تلاش دارد ارتباط دو سویه با دانش بنیان ها برقرار کند و ظرفیت‌های بالقوه مراکز علمی برای حضور فعال در صنعت رسانه های صوت و تصویر فراگیر را بالفعل کند، در حال حاضر ۶ استارت و یک شتابدهنده و آزمایشگاه نوآوری رسانه در این مرکز مستقر و فعال هستند.  
مرکز فناوری های مالکیت فکری یکی دیگر از زیرساخت های مرکز نوآوری صوت و تصویر است، حقوق مالکیت فکری، حلقه مفقوده شکل گیری یک زنجیره قدرتمند در تولید محتوای داخلی است با توجه به سرعت تحولات حوزه فناوری اطلاعات، مواجهه با این فناوری نیز باید با این فناوری صورت گیرد.
این مرکز با هدف حفظ حقوق مالکیت فکری بنیان گذاری شده که ابعاد آن ثبت محتوا و قابلیت استناد زمانی یا فناوری بلاکچین،  تشخیص محتوای دارای حقوق مالکیت فکری با استفاده از هوش مصنوعی و تشخیص اصالت اثر با تاکید توسعه تبلیغات است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha