روشنای تدبیر در افق توسعه فناوری اطلاعات استان مرکزی

اراک - ایرنا - عصر مدرن با توسعه فناوری ارتباطی در هم آمیخته و هر روز نمایه جدیدی از رشد فناوری اطلاعاتی و تحول سریع در این عرصه رخ می‌دهد و در این شرایط تلاش کشورها بر این است که گوی سبقت را در حوزه دانش نو از هم بربایند و از غافله فناوری نوین عقب نمانند و این امر با حمایت دولت در استان مرکزی نیز مشهود است.

رشد شتابان فناوری‌های اطلاعاتی جدید در چند دهه اخیر به گونه‌ای است که بر سبک زندگی، مناسبات ارتباطی و حتی حاکمیت کشورها اثرگذاشته و تعیین کننده است به عنوان ضرورتی مهم مطرح است و نیم نگاهی به کارنامه این حوزه در دولت تدبیر بیانگر راهبردهای هدفمندی است که توانسته بسیاری از کاستی‌ها و ضعف‌ها را جبران کند و آهنگ قابل قبول و رو به رشدی را به مناسبات فناوری اطلاعات کشور و استان مرکزی دهد که این مهم برگی ماندگار در خدمات دولت روحانی خواهد بود.

اینترنت به عنوان بستر مهم فناوری‌های ارتباطی است که مولود تحولات زیادی در زندگی شده و ابعاد متنوعی از زندگی مردم ومناسبات سیاسی، ارتباطی، فرهنگی و اجتماعی با آن پیوند خورده است و به‌عنوان عضوی محوری در زندگی فردی، جمعی رسمیت یافته است.

بسیاری از اموری که از طریق اینترنت انجام می‌شود در گذشته نه چندان دور به صورت سنتی و با صرف زمان و دشواری‌های زیادی انجام می‌شد اما فناوری اطلاعات امروز میهمان هر خانه و محفلی شده تا سهولت و کیفیت در خدمات را برای کاربران خود به ارمغان بیاورد و تلاشی که دولت تدبیر و امید برای بهبود زیرساخت‌های فناوری اطلاعات در کشور انجام داده حائز اهمیت ویژه است و به توسعه همه جانبه و بهبود کیفی امور کمک شایانی می‌کند.

تولد دولت یازدهم با پررنگ شدن نقش فضای مجازی در کشور درهم تنیده شده و افزایش پهنای باند سبب شد تا کسب‌وکارهای استارتاپی رونق بگیرد و رتبه ایران نیز در میان کشورهای ارایه‌دهنده خدمات مبتنی بر استارتاپ ترقی چشمگیری داشته باشد.

این خدمات برای استان مرکزی که به عنوان قطب دوم صنایع مادرتخصصی، قطب چهارم صنعت و کانون مهم کشاورزی و گردشگری کشور شناخته شده حیاتی بود و توانست به صورت عملی در رونق تولید و بهبود کیفی امور اثرگذار باشد.

اتصال ۱۰۰ درصدی روستاها به پوشش ارتباطی برنامه الویت دار وزارت ارتباطات

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی گفت: حوزه ارتباطات این استان در هفت سال اخیر توانسته با توسعه فضای ارتباطات و افزایش مناطق زیر پوشش اپراتورها به ویژه در حوزه روستایی به جایگاه‌های مطلوبی برسد..

«لادن مهدوی » افزود: دولت تدبیر و امید اهتمام ویژه بر تکمیل و ارتقای پوشش ارتباطی در روستاها داشت و بر این اساس شمار سایت‌های نسل دوم، سوم و چهارم اپراتورهای تلفن همراه در هفت سال اخیر به ترتیب رشد ۲، ۳۰و ۹۸ برابری داشته و با این رشد اتصال حدود ۹۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار کشور به شبکه ملی اطلاعات محقق شده است.

وی عنوان کرد: اتصال ۱۰۰ درصدی روستاها تا پایان سال ۹۹ به پوشش ارتباطی در برنامه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات قرار دارد و روستاهای بدون پوشش بیشتر در نقاط سخت گذر قرار دارند، بنابراین گذر از ۹۰ درصد و دستیابی به پوشش ۱۰۰ درصدی راهی دشوار است که با عزم و همت تلاشگران عرصه ارتباطات امکان پذیر می‌شود.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی ادامه داد: شمار مشترکان تلفن ثابت در این استان در مدت فعالیت دولت یازدهم و دوازدهم با رشد ۲۴ درصدی همراه بوده و از ۵۴۶ هزار و ۶۴۶ عدد در خرداد ۹۲ به ۶۷۷ هزار و ۷۴۶ مشترک رسیده که این مهم دستاوردی کلیدی و ارزشمند است.

مهدوی اظهار داشت: شمار مشترکان فعال تلفن همراه استان مرکزی نیز در این مدت از یک میلیون و ۷۶ هزار و ۷۳۸ فقره به ۲ میلیون و ۴۰ هزار و ۷۲۸ مورد رسیده که این بخش نیز با رشد چشمگیر ۸۹ درصدی همراه بوده  و به عنوان یکی از فصول مهم تسهیل ارتباطات نوین شرایط خوبی دارد.

وی عنوان کرد: اینترنت پرسرعت یکی از مطالبات مهم مردم استان مرکزی است که این بخش در دولت تدبیر و امید با رونق و توسعه غیرقابل مقایسه با سال‌های گذشته داشته و تشمار مشترکان اینترنت پرسرعت سیار و ثابت این استان از ۷۴ هزار و ۴۰ مشترک در خرداد ۹۲ به یک میلیون و ۳۸۹ هزار ۶۸۳ مشترک در پایان سال ۹۸ رسیده که این بخش با رشد یک هزار و ۷۷۷ برابری همراه بوده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی اضافه کرد: توسعه ارتباطات و فناوری اطلاعات در روستاها یکی از اهداف مهم دولت  است که تاکنون گام‌های بلندی در این خصوص برداشته شده است.

مهدوی عنوان کرد:در شاخص اینترنت پرسرعت روستایی استان مرکزی از ۵۴ روستای مجهز به این زیرساخت در سال ۹۲ به ۶۰۳ روستا  با این امکانات رسیده که این نشانگر توجه به عدالت در توسعه فناوری اطلاعات است و افزایش یک هزار و ۱۶ درصدی در این بخش در نقاط کمتر برخوردار استان اهمیت زیادی دارد.

وی تصریح کرد: شمار دفاتر ICT شهری و روستایی این استان نیز در مدت اشاره شده از ۸۰ به ۱۳۰ دفتر رسیده که با افزایش ۶۲ درصدی همراه است.

افزایش ۶۷ درصدی طول شبکه فیبر نوری استان مرکزی در دولت تدبیر و امید

استاندار مرکزی نیز گفت: یکی از دستاوردهای ارزشمند دولت در استان مرکزی این است که ظرفیت پهنای باند ورودی آن (Gbps) از ۲۲ گیگابایت پرسکند به ۲۶۰ رسیده که این بخش نیز با افزایش چشمگیر یک هزار و ۸۱ درصدی همراه بوده است.

سید علی آقازاده اظهار داشت: طول شبکه فیبر نوری استان مرکزی از ۹۲۰ کیلومتر در خرداد ۹۲ به یک‌هزار و ۵۴۳ کیلومتر تا پایان سال ۹۸ رسیده که ۶۷ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی گفت: هوشمندسازی مدارس در اولویت برنامه‌های ارتباطات و فناوری اطلاعات این استان است که گام‌های بلندی برای این مهم در دولت تدبیر و امید برداشته شده و اقدامات صورت گرفته اثرات مطلوبی را در تحقق عدالت آموزشی و کاهش شکاف دیجیتال با ایجاد دسترسی تمام دانش‌آموزان مناطق شهری و روستایی به شبکه ملی اطلاعات داشته  است.

استاندار مرکزی ادامه داد: در راستای تحقق عدالت آموزشی و کاهش شکاف دیجیتال با ایجاد دسترسی تمام دانش‌آموزان مناطق شهری و روستایی به شبکه ملی اطلاعات، طرح هوشمند سازی ۲ هزار مدرسه شهری و روستایی در استان کلید خورده که در مرحله  نخست آن ۳۰۲ مدرسه روستایی استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شده و عملیات اجرایی اتصال یک‌هزار و ۸۳ مدرسه شهری دیگر با سرعت در حال انجام است.

آقازاده بیان کرد: بهره‌مندی از خدمات مبنی بر فناوری اطلاعات به یکی از مطالبات اصلی مردم تبدیل شده و مجموعه ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی همه تلاش خود را برای ارتقای کیفیت بسترهای ارتباطی و پاسخگویی نیاز مردم در این بخش به ویژه در شرایط کنونی و شیوع کرونا به کار گرفته است.

وی گفت: یکی از مهمترین اقدامات و برنامه‌های وزارت ارتباطات در راستای توسعه و تکمیل شبکه ملی اطلاعات، اجرای پروژه‌های پیشران اقتصاد دیجیتال و دولت الکترونیک است.

استاندار مرکزی اضافه کرد: برای رفع مشکلات کیفیت ارایه خدمات ADSL، کارگروه ویژه‌ای در استان مرکزی تشکیل شده و در صورت ثبت نارضایتی مشترکان از سرویس ADSL  در سامانه شکایات مردمی ۱۹۵، این موارد به‌صورت هفتگی در کارگروه‌های استانی متشکل از شرکت مخابرات و شرکتهای FCP بررسی و حل می‌شود.

دولت الکترونیک و گام های توسعه یکپارچه سازی اطلاعات

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی معتقد است: بسترهای لازم ارتباطی دولت الکترونیک در استان مرکزی فراهم است و یکپارچه‌سازی اطلاعات و خدمات در راستای تحقق دولت الکترونیک نیازمند وجود بستری برای تبادل و به اشتراک‌گذاری داده‌ها، اطلاعات و خدمات است و این مهم از طریق اتصال به مرکز ملی تبادل اطلاعات (GSB)  میسر شده است.

لادن مهدوی اظهار داشت: بر اساس بند پ ماده ۶۸ قانون برنامه ششم توسعه، دستگاه‌های اجرایی مکلف هستند تمام خدمات قابل ارایه در خارج از محیط اداری خود و قابل واگذاری یا برون‌سپاری را به دفاتر پستی و دفاتر پیشخوان خدمات دولت و دفاتر ارتباطات و فناوری اطلاعات (ICT)  روستایی حسب مورد واگذار کنند. 
وی در خصوص طرح توسعه ارتباطات روستایی از طریق ایجاد بستر فیبر ‌نوری نیز گفت:  ۳۰۰ کیلومتر فیبر نوری امسال  از محل طرح خدمات اجباری روستایی در ۶  شهرستان استان در دستور کار است و گام نخست این طرح، به‌طول ۷۵ کیلومتر در ۱۴ روستای بخش سربند و زالیان شهرستان شازند در حال اتمام است و اجرای طرح در شهرستان کمیجان نیز بزودی آغاز می‌شود. 
مهدوی عنوان کرد: وضعیت ۲۰ شاخص ارتباطی این استان به نسبت و در مقایسه با چهار استان مشابه از نظر وسعت و جمعیت مطلوب است.

وی تصریح کرد: اجرای طرح توسعه ارتباطات روستایی نیز یکی دیگر از برنامه‌های اولویت‌دار است و در مرحله نخست این طرح ۵۰۵ روستای استان مرکزی از اینترنت نسل چهارم پرسرعت بی‌سیم بهره‌مند شدند و ۴۹۱ روستای دیگر نیز در مرحله دوم طرح توسعه ارتباطات روستایی از محل USO از اینترنت ۴G برخوردار می‌شوند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی یادآور شد: واگذاری ۱۰۰ گیگ اینترنت ثابت رایگان به مشترکین اینترنت ثابت در اسفند ۹۸، رایگان سازی ترافیک مصرفی استادان و دانشجویان برای ارتباط با سرویس‌های آموزش راه دور دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان، حذف تعرفه ترافیک معلمان و دانش آموزان برای استفاده از شبکه شاد و ارایه یک ماه اشتراک رایگان به مشترکین جدید در قالب طرح هر ایرانی یک تلویزیون اینترنتی، از مهمترین اقدامات حوزه ارتباطات در راستای پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در استان مرکزی بوده است.

رشد ۵۶ درصدی شرکت‌های استارت‌آپی استان مرکزی در دولت تدبیر و امید

معاون اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی: شمار شرکت‌های استارت‌آپی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات این در دولت تدبیر و امیدبا رشد ۵۶ درصدی همراه بوده  که این مهم بیانگر عزم جدی دولت در پوست‌اندازی ارتباطات سنتی است.

سید «علی علوی‌زاده» افزود: شرکت‌های استارت‌اپی این استان در بدو فعالیت روحانی ۳۷  فقره بود اما که اکنون به ۵۸ فقره رسیده است.

وی بیان کرد: تعداد سایت‌های نسل ۲ در سطح استان مرکزی نیز در دولت تدبیر و امید از ۴۲۱ مورد به ۸۷۲ سایت افزایش یافته که رشد ۱۰۷ درصدی را تجربه کرده است.

معاون اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان مرکزی ادامه داد: شمار سایت‌های نسل سه این استان نیز در دولت روحانی از ۲۳ سایت به ۶۷۷ سایت  رسیده که با افزایش چشمگیری ۲ هزار و ۸۴۳ درصدی همراه بوده است.

علوی زاده اظهار داشت: سایت‌های نسل چهار استان مرکزی نیز در این مدت ۷۱۶ درصد رشد داشته و از ۶ مورد اکنون ۵۸۹ سایت است.

اتصال ۹۴ درصد دستگاه‌های اداری، سازمان‌های دولتی و خصوصی استان مرکزی به شبکه دولت

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانداری مرکزی گفت: بستر امن مکاتبات با نام شبکه دولت از سال ۸۰ تا ۸۵ برای تامین بخش عمده اطلاعات وزارتخانه‌ها توسط سازمان‌ها و ادارات کل در سطح استان مرکزی به بهره‌برداری رسید و در راستای تحقق دولت الکترونیک و حذف مکاتبات کاغذی برای تبادلات اطلاعاتی بین ذی‌نفعان و تسریع مبادلات در چارچوب استانداردهای امنیتی شبکه برقرار شده است.

«محسن یساولی» افزود: از  سال‌۸۸ تاکنون با تامین و اصلاح زیرساخت‌های ارتباطی شبکه دولت در سطح شهرستان‌ها و بخش‌ها، استان مرکزی با مشارکت فرمانداری‌ها و استانداری مرکزی بیش از ۹۳۶ نقطه ارتباطی در استان ایجاد کرده است.

وی بیان کرد: ۹۴ درصد دستگاه‌های اداری، سازمان‌های دولتی و خصوصی مورد تایید استانداری مرکزی به بستر شبکه دولت متصل شده‌اند و بیش از ۹۰ درصد مکاتبات اداری در شبکه دولت مبادله می‌شود.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانداری مرکزی ادامه داد: شهرستان اراک با  ۳۲۳ نقطه ارتباطی در جایگاه نخست و شهرستان ساوه با  ۷۲ نقطه و شهرستان‌های شازند و محلات با  ۶۵ نقطه در جایگاه‌های بعدی قرار دارد.

یساولی اظهار داشت: در شهرستان خنداب نیز ۴۳ نقطه ارتباطی، در فراهان ۴۷ نقطه، در دلیجان ۵۵، در آشتیان ۴۴ نقطه، در کمیجان ۵۷ نقطه، در خمین ۵۹ نقطه، در زرندیه ۵۴ نقطه و در شهرستان تفرش ۵۲ نقطه ارتباطی دایر است.

استان مرکزی با دارا بودن ۱۲ شهرستان دارای بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha