به گزارش روز یکشنبه پایگاه اینترنتی فاکس نیوز، ابرزمینها سیاراتی هستند که جرم آنها از زمین بیشتر اما از سیارههای غول یخی مانند اورانوس و نپتون کمتر است. این دو سیاره فراخورشیدی - سیاراتی که در خارج از منظومه شمسی قرار دارند - به ترتیب Gliese ۸۸۷b و Gliese ۸۸۷c نام دارند.
«ساندرا سافرز» ستاره شناس دانشگاه «گوتینگن» در آلمان و نویسنده مطالعهای در زمینه این سیاره های فراخورشیدی که در مجله Science منتشر شده است، گفت: این سیارهها بهترین زمینه را برای مطالعات بیشتر در زمینه جستجوی حیات در خارج از منظومه شمسی فراهم میکنند.
محققان این سیستم را با استفاده از طیف نگاری HARPS رصدخانه جنوبی اروپا تحت کنترل قرار دادند و حدود ۲۰ سال داده های آرشیوی را در زمینه سیاره های Gliese ۸۸۷ آنالیز کردند.
آنها با استفاده از فناوری به نام «اثر دوپلر» متوجه شدند که مدار این سیاره ها تنها ۹.۳ و ۲۱.۸ روز است که از مدار به شدت بیضی ۸۸ روزه عطارد، سریع تر است.
سیاره های Gliese ۸۸۷b و Gliese ۸۸۷c در نزدیکی منطقه قابل سکونت ستاره خود، محلی که به طور بالقوه ممکن است آب مایع داشته باشد، قرار دارند. گفته می شود اندازه گیریهای Gliese ۸۸۷c نشان می دهد که دمای سطح این سیاره ۱۵۸ درجه فارنهایت یا ۷۰ درجه سانتیگراد است.
محققان دانشگاه گوتینگن تایید کرد که وجود شرایط مطلوب در سیارههای Gliese ۸۸۷ به این معنا است که این سیاره های تازه کشف شده می توانند جو خود را حفظ کنند یا جوهای ضخیمتری از زمین داشته باشند و به طور بالقوه میزبان حیات باشند.
تحقیق این محققان همچنین نشان می دهد که سیاره های فراخورشیدی همسایه ما در نهایت میتوانند اهداف خوبی برای مطالعه نسل بعدی تلسکوپ «جیمز وب اسپیس» ناسا باشند. این تلسکوپ که جایگزین تلسکوپ هابل می شود می تواند اطلاعات بیشتری ارائه دهد از جمله اینکه آیا سیاره های فراخورشیدی Gliese ۸۸۷ اتمسفر دارند یا خیر.
محققان همچنین سیگنال دیگری کشف کردند که می تواند با سیاره احتمالی سوم که ممکن است برای زندگی مناسب تر باشد، مطابقت داشته باشد.
نظر شما