خیزش کرونا با بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی

تهران-ایرنا- بیش از سه ماه از اعلام رسمی ورود ویروس کرونا به کشور می‌گذرد اما این بیماری ناشناخته همچنان در کشور ما جولان می‌دهد. در ابتدا بسیاری گمان می‌کردند که گرم شدن هوا و ورود به فصل تابستان باعث تضعیف ویروس خواهد شد اما امروز برای عموم مردم مشخص شد که قدرت سرایت کرونا با گرم شدن هوا نه‌تنها کم نشده بلکه افزایش هم داشته است.

ایران جزو ۱۰ کشور جهان با آمار مبتلایان بالا است و در آسیا نیز پس از هند دومین جایگاه را کسب کرده است. در این شرایط وزارت بهداشت اعلام کرد که از ۶ تیر تا ۷ تیر ۱۳۹۹خورشیدی و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲‌ هزار و ۴۵۶ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که ‌هزار و ۱۳۹ مورد بستری شدند. با این حساب مجموع بیماران کووید ۱۹ در کشور به ۲۲۰‌ هزار و ۱۸۰ نفر رسید. این آمارها در حالی مطرح می‌شود که ایرج حریرچی معاون کل وزیر بهداشت آمار وحشتناک‌تری در کشور را اعلام کرد، براساس این آمار تداوم این موضوع می‌تواند جان هزاران نفر دیگر را تهدید کند، وی گفته است: هر فرد مبتلا بدون رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی ۴۰۶ نفر را به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم درگیر ویروس کرونا خواهد کرد. هر ۳۳ ثانیه در کشور ما یک نفر به کرونا مبتلا می‌شود و هر ۱۳ دقیقه یک نفر در کشور به‌دلیل کرونا فوت می‌کند، این موضوع زنگ خطری است که باید تلاش کنیم، فاصله‌گذاری را بیشتر رعایت کنیم. رعایت فاصله فیزیکی در حد ۸۵ درصد، استفاده از ماسک به میزان ۸۰ درصد و پوشش محافظ چشم به میزان ۷۸ درصد میزان انتقال ویروس را کاهش می دهد. بنابراین در این مجمل، مطالب مربوط به ابعاد مختلف و پیدا و پنهان کرونا به صورت گزیده‌وار انتخاب و گردآوری شده است.

رسانه‌های اصلاح‌طلب

مدیریت کرونا و تقویت همبستگی اجتماعی

روزنامه ایران در یادداشتی به قلم زهرا شجاعی فعال سیاسی اصلاح‌طلب نوشت:روزنامه ایران: شیوع سریع کرونا به مهم‌ترین شوک جهانی قرن ۲۱ تبدیل شد و دنیا را با تغییرات نوینی مواجه کرد. همه‌گیری که دو رکن نظام جهانی یعنی امنیت و اقتصاد را به کما برد. با وجود این از نگاهی دیگر می‌توان کرونا را به تعبیری از «الطاف خفیه الهی» دانست. ویروس کوچکی عالم بزرگ زمینیان را تغییر داد و ضعف ذاتی انسان را به رخ کشید و به قول «هابرماس» آگاهی انسان را نسبت به ناآگاهی خود افزود. تغییرات متأثر کرونا را می‌توان در دو بخش فرصت‌ها و تهدیدهای ناشی از آن جست‌وجو کرد. این پدیده در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و علمی قابل بحث و بررسی است. چنان که اندیشمندان و صاحبنظران در این دوران علی رغم ناشناخته بودن ابعاد این ویروس به این مهم پرداخته‌اند. شاید کمتر حادثه‌ای را بتوان پیدا کرد که در یک بازه زمانی خاص و محدود این حجم از مطالب درباره یک موضوع تولید شده باشد؛ از مقالات علمی درباره دستورات بهداشتی تا نظریه‌های سیاسی و بررسی تأثیر کرونا بر اقتصادهای جهانی و محلی و از تأثیر آن بر تغییر سبک زندگی و رابطه دین و نهادهای مذهبی در مهار کرونا تا آینده پژوهی و نگرانی از گسست شالوده‌های اجتماعی، پساکرونا، نقش نهادهای محلی و مردمی در این حادثه، گرایش به زندگی در فضای مجازی و صرفه‌جویی اجباری از جمله موضوعاتی هستند که در این دوران مورد توجه قرار گرفتند. از وجه دیگر آگاهی‌های منبعث از شیوع کرونا می‌توان به فقدان رهبری جهانی و فرو رفتن رهبران سیاسی در لاک ملی‌گرایی و ضعف سازمان‌های بین‌المللی اشاره کرد که پروژه پرطمطراق جهانی شدن را به دیوار کوبیده است. اما آنچه در این مقال به آن می‌پردازیم، مدل مدیریتی است که برای مهار کرونا در ایران بکار رفت و تا حدود زیادی در افزایش وفاق و همبستگی چه در بین نهادهای حاکمیتی و چه در میان حاکمیت و مردم مؤثر بود. ویروس کرونا در شرایطی به کشور ما وارد شد که سرمایه اجتماعی اعم از امید به آینده، اعتماد عمومی و همبستگی اجتماعی در پایین‌ترین میزان خود و در خط هشدار قرار داشت. بنده در این مجال بنای پرداختن به علل و عوامل بروز این وضعیت را ندارم. اما جامعه ما با یک بحران اجتماعی سنگین مواجه بود که بحران کرونا هم به آن اضافه شد. اما برخلاف انتظار و خوشبختانه بحران کرونا تا حدودی در ترمیم همبستگی اجتماعی مؤثر بوده که به اختصار می‌توان دلایل این تأثیر را در این موارد جست‌وجو کرد:نخست- آنکه کرونا یک مسأله عمومی، ملی و همه‌گیر بود و به خطری مشترک برای همه افراد از همه طبقات تبدیل شد. شهری و روستایی، فقیر و غنی، شهروند عادی و مقامات سیاسی همه به یک میزان در معرض خطر ابتلا بودند.

جهان با فناوری به جنگ «کرونا» می رود

روزنامه ایران در گزارشی نوشت: «تدروس آدهانوم گبریسوس» رئیس سازمان بهداشت جهانی هشدار داد «دنیا به وحدت ملت‌ها و همبستگی جهانی نیاز فراوان دارد و سیاسی کردن مسأله شیوع کرونا مهم‌ترین عامل اثرگذار در تشدید تعداد مبتلایان بوده است.» او در ادامه صحبت‌های خود توضیح داد تاکنون نزدیک به ۹.۵ میلیون نفر از ساکنان کره خاکی به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند و از بین آنها حدود ۵۰۰ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند. «دونالد ترامپ»، رئیس جمهوری امریکا طی ماه‌های اخیر بارها سازمان بهداشت جهانی را به سوء مدیریت و پنهان کاری در مورد میزان شیوع ویروس کرونا متهم کرده است و این اتفاق در حالی صورت می‌گیرد که امریکا از نظر میزان شیوع و مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به این ویروس بدترین وضعیت را در سراسر جهان دارد. آدهانوم در آخرین صحبت‌های خود همچنین توضیح داد که اگر یک راهکار کاربردی برای مقابله با موج دوم شیوع ویروس کرونا وجود داشته باشد، استفاده از فناوری‌های نوین و هوشمند است تا به شکل کارآمد این مشکل برطرف شود ولی فناوری چگونه و تا چه اندازه می‌تواند با این اتفاق مقابله کند؟ انتشار سریع ویروس کرونا موجب شد دولت‌ها اقدامات متفاوتی برای مقابله با آن انجام دهند و در این میان شرکت‌های خصوصی و استارتاپ‌های دیجیتالی هم دست به کار شدند تا با آخرین فناوری‌ها و نوآوری‌ها، جلوی شیوع هرچه بیشتر این ویروس را بگیرند. لتونی از جمله کشورهایی است که به لطف استفاده از فناوری‌های هوشمند ردیابی توانست کمترین میزان شیوع کرونا و فوت ناشی از ابتلا به این ویروس را در اتحادیه اروپا ثبت کند. از آنجایی که ضریب نفوذ تلفن همراه در لتونی بسیار زیاد است، دولت از همان ابتدا مذاکراتی را با شرکت‌های گوگل و اپل آغاز کرد تا اپلیکیشن مخصوص ردیابی مبتلایان به کرونا و هشدار به اطرافیان آنها را در اختیار عموم کاربران قرار گیرد. دو شرکت گوگل و اپل با همکاری یکدیگر اپلیکیشن ویژه‌ای در این زمینه طراحی کردند که توسط سیگنال‌های فناوری بلوتوث احتمال قرار گرفتن در نزدیکی فرد مبتلا به ویروس کرونا را اطلاع می‌دهد. نسخه بعدی این اپلیکیشن به گونه‌ای طراحی شده است که نیاز به دانلود و نصب روی گوشی ندارد  بنابراین پیام‌های هشدار دهنده به‌صورت مستقیم برای تمامی کاربران منتشر می‌شوند.

برای انجام تست سرولوژی کرونا اصرار نداشته باشید

خبرگزاری ایسنا به گفت و گو با مسعود مردانی متخصص بیماری‌های عفونی پرداخته و آورد:تست سرولوژی کرونا برای تشخیص و درمان بیماری کووید۱۹ اهمیتی ندارد؛ تنها استفاده این تست‌ها برای بررسی وضعیت اپیدمی و اپیدمیولوژی است. بیماران با مشاهده تب و لرز، بدن درد، اسهال و... اگر تست سرولوژی (خونی) انجام دهند با تست صد درصد منفی روبرو می‌شوند و تنها پول خود را هدر می‌دهند. در مرحله تشخیص بیماری تست مولکولی یا PCR ارزشمند است و تست سرولوژی ارزشی برای تشخیص نخواهد داشت. آنتی‌بادی‌های علیه بیماری حداقل ۱۴ تا ۲۱ روز پس از بروز کووید_۱۹ در بدن ایجاد می‌شود، از این رو برای تشخیص بیماری موثر نخواهد بود. تست سرولوژی برای افرادی که بر اساس تشخیص‌ها به بیماری کرونا مبتلا بوده‌اند و می‌خواهند پس از بهبود مطمئن شوند بیماری‌شان واقعا کرونا بوده و یا ممکن است پس از مدتی مجددا به بیماری مبتلا شوند، موثر است. البته این تست در این شرایط نیز باید با تشخیص پزشک انجام شود. وی با بیان اینکه کیت‌های تست سرولوژی توسط یک شرکت دانش‌بنیان در کشورمان تولید می‌شود، ‌ تصریح کرد: این کیت‌ها با قیمت مناسب در اختیار آزمایشگاه‌ها قرار گرفته است و هزینه انجام آن نیز حدودا ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان است. یکی از مشکلات این است که فرد پس از انجام آزمایش اشتباه سرولوژی برای تشخیص کرونا که فایده‌ای هم نخواهد داشت و جواب منفی خواهند گرفت، ‌ تصور می‌کنند به کرونا مبتلا نیستند و ممکن است با عدم رعایت نکات بهداشتی سبب انتقال ویروس به سایرین شوند. تاکنون نه تنها تاثیر داروهای شیمیایی بلکه تاثیر داروهای طب سنتی نیز برای درمان کرونا به شکل قطعی ثابت نشده است؛ مطرح شدن مباحثی مانند نقش گلاب و... در درمان کرونا نمی‌تواند صحت داشته باشد.

کرونا را چه شکلی می‌کشید!؟

خبرگزاری ایسنا به گفت و گو با سپیده سحر (یونسی)، هنرمند نقاش پرداخته و آورد: یکی از جنبه‌های کرونا این بود که اغلب آدم‌ها مجبور شدند در خانه بمانند و دغدغه بسیاری از هنرمندان در این روزها فقط کار کردن شده است. به شخصه از زمانی که مجبور شدم در خانه بمانم، به مرور درون‌گراتر شدم و کارم سه برابر شده است. در این مدت آثاری را خلق کردم که پیش از آمدن کرونا، هرگز نمی‌توانستم چنین کارهایی را انجام بدهم. او با بیان اینکه «مسلما نگاه من در این مدت عوض شده است»، ادامه می‌دهد: طبیعتا وقتی می‌شنوم هموطنانم بر اثر بیماری «کرونا» از بین می‌روند، بسیار ناراحت می‌شوم و این ناراحتی و ناامیدی نیز تا اندازه‌ای در کارم تاثیرگذار است. در کل می‌توان گفت که ترس و غم هست، اما کرونا نگاه جدیدی را به وجود آورده است که پیشتر آن را تجربه نکرده بودم و این تجربه را بسیار دوست دارم. سحر با اشاره به یکی دیگر از تغییراتی که کرونا در آثار او ایجاد کرده است، یادآور می‌شود: پیش از این تا این اندازه به شهری که در آن زندگی می‌کنم، نگاه نکرده بودم. طبیعتا وقتی کمتر بیرون می‌رویم، چیزهای جدیدی که پیشتر هم وجود داشتند بیشتر به چشممان می‌آید. نگاه من دیگر عوض شده و در این روزها به شهرم می‌پردازم. البته کلا آدم‌گریز هستم و پیشتر نیز در نقاشی‌هایم انسان‌ها حضور نداشتند؛ الان نیز شاید انسان حضور نداشته باشد، اما رد پای او دیده می‌شود. این هنرمند نقاش در پاسخ به این پرسش که که اگر قرار بود کرونا و روزگار کرونایی را نقاشی کند، چه تصویری خلق می‌کردید، اظهار کرد که اگر قرار بود کرونا و حال و هوای جامعه در این روزها را به تصویر بکشد، خلا و ردپای انسان‌ها در زندگی شهری مهمترین شاخصه این تصویر خواهد بود.

هیچ تایید و قطعیتی بر مبتلا نشدن مجدد بیماری کرونا وجود ندارد

خبرگزاری برنا به بازتاب سخنان سحر عباس زاده پزشک عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی پرداخته و آورد: متاسفانه بسیاری از افراد به اشتباه  فکر می کنند پس از یک بار ابتلا به بیماری کووید ۱۹ به طور مجدد مبتلا نمی شوند و پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کنند. وی خفیف بیماری دچار می شوند، میزان آنتی بادی افزایش یافته در سطح خون آن ها به سرعت کاهش می یابد و احتمال ابتلای مجدد در آن ها وجود دارد. عباس زاده با بیان اینکه احتمال ابتلا به این بیماری بستگی به سطح آنتی بادی دارد، عنوان کرد: افرادی که نوع شدید این بیماری را تجربه می کنند، احتمال ابتلای مجدد کمتری دارند. وی بر رعایت پروتکل های بهداشتی به طور جدی تاکید و خاطرنشان کرد: شست و شوی مکرر دست ها، استفاده از ماسک و در خانه ماندن به منظور حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری، همچنان لازم و ضروری است.

آشتی دماغ عملی‌ها با کرونا!

خبرگزاری ایسنا در گزارشی نوشت: دستاوردهای علمی نشان می‌دهند که اگر یک نفر مبتلا به ویروس کرونا باشد و از ماسک استفاده کند تا ۵۰ درصد شانس انتقال ویروس به اطرافیان کاهش می‌یابد و اگر اطرافیان نیز از ماسک استفاده کنند، شانس ابتلا به کمتر از پنج درصد می‌رسد، بر این اساس تنها یک حساب سرانگشتی می تواند اهمیت ماسک زدن را نشان دهد. در واقع استفاده از ماسک در شرایط موجود که کرونا اطراف مان چرخ می زند، از اوجب واجبات است، اما کافی است که گذری در سطح شهر داشته باشید و ببیند که افراد، بدون کوچکترین ترس از کرونا، بدون ماسک در اماکن عمومی، ادارات، بانک‌ها، مجتمع‌های تجاری و پاساژها تردد می‌کنند. مردم دلایل و بهانه‌های مختلفی برای استفاده نکردن از ماسک بیان می‌کنند، برخی می‌گویند کرونا کجا بود، برخی می‌گویند فاصله را رعایت ‌می‌کنیم، برخی کسبه به استفاده از پلاستیک بین مشتری و مغازه‌دار اکتفا کرده‌اند و بیان می‌کنند با استفاده از پلاستیک دیگر لازم به استفاده از ماسک نیست، اما در این بین برخی افراد دلیل خاصی را برای نزدن ماسک مطرح می‌کنند و آن عمل کردن بینی است. غلامی یکی از افرادی است که حدود ۱۰ سال پیش، بینی خود را عمل کرده و در خصوص دلیل استفاده گاه و بی گاهش از ماسک می‌گوید: پس از جراحی بینی با مشکلات تنفسی روبرو شده‌ام و استفاده از ماسک‌های دو تا سه لایه نفس کشیدن را به شدت برایم سخت می‌کند، به همین دلیل حتی اگر از ماسک استفاده کنم در اماکن خلوت آن را کنار می‌زنم تا بتوانم کمی نفس بکشم.

در واقع هزینه های سنگین جراحی بینی باعث می شود که افرادی که این جراحی را انجام داده اند از هر عاملی که احساس کنند به بینی تازه شکل گرفته شان آسیب می زند، پرهیز می کنند، حتی اگر آن عامل یک ویروس موذی و خطرناک باشد، نکته ای که "کریمی" دیگر شهروند اراکی که حدود شش ماه است، بینی خود را عمل کرده و از ماسک استفاده نمی‌کند، بر آن صحه می گذارد. بینی که عمل می‌شود تا یک سال بافتی شبیه خمیر دارد و استفاده از ماسک باعث می‌شود که روی بینی ام خط ماسک بماند، با توجه به اینکه برای این عمل هزینه بسیاری صرف کرده ام، از ماسک استفاده نمی‌کنم و سعی دارم در اماکن عمومی از شیلد استفاده کنم.

رسانه‌های اصولگرا

هر ۱۳ دقیقه یک قربانی

روزنامه وطن امروز در گزارشی نوشت:روزنامه وطن امروز:با آنکه در هر دقیقه ۲ نفر در کشور به کرونا مبتلا می‌شوند و این ویروس هر ۱۳ دقیقه یک نفر از هموطنان‌مان را به کام مرگ می‌کشاند اما هنوز خیلی‌ها نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی بی‌توجهند. پس از رفع محدودیت‌ها تجمعات افزایش یافت و آمار مسافران مترو و ناوگان حمل‌ونقل عمومی به نسبت ۲ ماه ابتدای سال بشدت بالا رفت تا جایی که پلیس مترو برای جلوگیری از شیوع این بیماری کشنده استفاده از ماسک را برای مسافران مترو اجباری کرد. از طرفی خیلی‌ها فکر می‌کردند که با گرم شدن هوا کرونا ضعیف می‌شود اما اکنون بیشترین مبتلایان به این ویروس مرموز را ساکنان شهرهای جنوبی کشور که از هوای گرمی برخوردارند تشکیل می‌دهند. نمی‌دانیم با چه تعداد ابتلا ایمنی جمعی حاصل می‌شود معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر ۱۳ دقیقه یک نفر بر اثر کرونا در کشور فوت می‌کند و هر ۳۳ ثانیه یک نفر در ایران به بیماری «کووید-۱۹» مبتلا می‌شود. ایرج حریرچی در نشست خبری‌ای که به صورت تصویری از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: هر فرد ناقل کرونا می‌تواند بدون فاصله‌گذاری اجتماعی ۴۰۶ نفر را مبتلا کند. افرادی که قبلا به کرونا مبتلا شده‌اند و افرادی که آنتی‌بادی آنها مثبت شده و تصور می‌کنند ایمن هستند باید فاصله‌گذاری را رعایت کنند و هنوز نمی‌توان اعلام کرد این افراد در برابر کرونا ایمن هستند. افزایش تعداد مبتلایان به کرونا به ۱۰ میلیون مبتلا و نیم میلیون فوتی در جهان زنگ خطر این بیماری را به صدا درآورده است. حریرچی افزود: در اکثر کشورها برای تامین معیشت مردم و جلوگیری از مشکلات اقتصادی بازگشایی‌ها انجام شده است. در صورتی که پروتکل‌های بهداشتی از جمله رعایت فاصله حداقل یک متری افراد و استفاده از پوشش محافظ صورت و چشم رعایت شود، میزان ابتلا کنترل می‌شود. حریرچی گفت: هنوز در استان‌های با وضعیت قرمز با روند رو به افزایش شناسایی بیماران «کووید-۱۹» مواجه هستیم و تعداد زیادی از شهرستان‌ها در وضعیت قرمز هستند.

حریرچی گفت: نمی‌دانیم ایمنی بعد از ابتلا دائمی است یا موقت و نمی‌دانیم برای چند وقت ایمنی وجود دارد. تجربه ما هنوز در این باره کافی نیست و این مسائل مبهم است. وی افزود: برای رسیدن به ایمنی جمعی نیز نمی‌دانیم ۶۰ درصد، ۷۰ درصد یا ۹۰ درصد ابتلا کافی است. حتی اگر به ۹۰ درصد ابتلا هم برسیم این به معنی این نیست که انتقال ویروس صفر می‌شود. وی درباره اجباری شدن استفاده از ماسک گفت: استفاده از ماسک توصیه اکید وزارت بهداشت است که توسط مردم باید رعایت شود. در برخی کشورهای همسایه از جمله ترکیه استفاده از ماسک در خارج از خانه اجباری است و عدم استفاده از آن جریمه‌های سنگین دارد. وی تاکید کرد: استفاه از ماسک صورت ۸۵ درصد احتمال انتقال ویروس را کم می‌کند. معاون وزیر بهداشت درباره خبر خوش مربوط به واکسن نیز گفت: روی انواع روش‌های منجر به تولید واکسن در مرحله تحقیقات و بر اساس انواع متدلوژی‌ها کار می‌کنیم. از طرف دیگر، روی این موضوع کار می‌کنیم که اگر جایی واکسن تولید کرد ما هم بتوانیم آن را تکثیر کنیم و امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک این خبر خوش را اعلام کنیم.  

آیا گلاب داروی کرونا است؟

خبرگزاری ایمنا به گفت و گو با مهرداد صلاحی متخصص بیماری‌های عفونی پرداخته و آورد: تأثیر گلاب بر بیماری کرونا نیز ممکن است برای چندین بیمار اثر بخش بوده باشد که آن هم می‌تواند تحت تأثیر عوامل متعددی مانند سیر بیماری، سیستم ایمنی بیمار و سایر عوامل، متغیر است و هنوز ثابت نشده که گلاب به طور مستقیم بر بیماری کووید ۱۹ تأثیرگذار باشد. این متخصص بیماری‌های عفونی، داخلی و ریه خاطرنشان کرد: در حال بررسی تأثیر چندین گیاه دارویی مانند گلاب، دارچین، زنجبیل و … بر بیماری کووید ۱۹ هستیم که برای رسیدن به پاسخ نهایی نیازمند زمان بیشتری هستیم، نمی‌توان به صراحت گلاب را مهارکننده و درمانگر ویروس کرونا دانست. ‌

زوایای پنهان ویروس کرونا

خبرگزاری مشرق در گزارشی آورد: دانشمندان طیف گسترده‌ای از مشکلات ناشی از ویروس کرونا را گزارش کرده اند که می‌تواند سال‌ها بر روی بیماران تأثیر بگذارد. بر این اساس، علاوه بر مشکلات تنفسی، ویروس کرونا روی بسیاری از سیستم‌های اندامی اثر می‌گذارد، در بعضی موارد باعث آسیب فاجعه بار می‌شود. محققان تصور می‌کردند که این ویروس فقط تنفس را درگیر می‌کند اما معلوم شد که این بیماری بر لوزالمعده، قلب، کبد، مغز، کلیه‌ها و سایر اندام‌ها تأثیر می‌گذارد. دانشمندان تصریح کردند که ویروس کرونا می‌تواند منجر به اختلال در انعقاد خون شود که می‌تواند منجر به سکته مغزی شود، التهاب شدید که بر بسیاری از سیستم‌های بدن تأثیر می‌گذارد. این ویروس همچنین می‌تواند باعث عوارض عصبی شود که از سردرد، سرگیجه و از بین رفتن طعم یا بو به تشنج و سردرگمی می‌رسد. پیش از این، دکتر آنتونی فائوچی، متخصص بیماری‌های عفونی آمریکایی، کارشناس ارشد تیم مبارزه با COVID-۱۹، اظهار کرد: علائم بیماری ویروس کرونا بی مانند هستند. تاکنون ندیده بودم که با یک ویروس، ۲۰ تا ۴۰ درصد از افراد آلوده علامتی نداشته باشند. به گفته این متخصص؛ این تنها یکی از مشاهدات گیج کننده است که با در ارتباط با ویروس کرونا وجود دارد.

کودکان هم به کرونا مبتلا می‌شوند

سایت خبری باشگاه خبرنگاران جوان به گفت و گو با میترا نجفی‌پور متخصص عفونی بیمارستان شهدای یافت‌آباد پرداخته و آورد:برخلاف باور غلط افراد، کودکان هم به کرونا مبتلا می‌شوند و ناقل‌های خاموش این بیماری هستند. موارد بهبودی بیماران کرونایی در کشور نسبت به اسفند و فروردین بیشتر شده است، اما متاسفانه مردم تصور می‌کنند که کرونا به طور کامل مهار شده و به همین دلیل دیگر اقدامات مراقبتی لازم جهت پیشگیری از ابتلا به این بیماری را انجام نمی‌دهند. مردم بر این باورند که کودکان به کرونا مبتلا نمی‌شوند، اما این موضوع تصور اشتباهی است. کودکان نیز می‌توانند دچار بیماری‌های عفونی شوند و حتی بدون داشتن علائم ناقل ویروس باشند؛ بنابراین باید کودکان هم فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کرده و به طور مرتب دست‌های خود را شستشو دهند. ویروس مرموز کرونا از ابتدای شیوع تا به امروز هنوز ناشناخته‌های بسیاری برای بشر دارد، بیماری که روزهای نخست گسترش آن تنها سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای را به کام مرگ می‌کشاند و از همان روزها گفته می‌شد کودکان از ابتلا به این ویروس در امان هستند، اما با گسترش هرچه بیشتر این بیماری، سنین مختلفی درگیر کووید ۱۹ شدند و مرگ در سنین پایین‌تر در اثر کرونا نگرانی‌هایی را ایجاد کرد. نوع شدید بیماری کرونا در کودکان دیده نمی‌شود، اما می‌توانند ناقل‌ ویروس برای اطرافیانشان محسوب شوند. اگرچه کودکان آلوده به کووید ۱۹ ممکن است علائم کمتری نسبت به بزرگسالان داشته باشند، اما بستری شدن در بیمارستان و مرگ هم برای کودکان ممکن است، رخ دهد. اگر کودک بیماری‌های زمینه‌ای مانند آسم و دیابت داشته باشد، حتما به این نوع بیماری ویروسی مبتلا خواهد شد. او با بیان اینکه حدود ۱۲ تا ۱۵ درصد جامعه را افراد سیگاری‌ تشکیل می‌دهند، گفت: شانس ابتلای افراد سیگاری که بیماری‌های زمینه‌ای و انسداد ریه دارند به کووید ۱۹ بیشتر است و اوضاع وخیم‌تری دارند.   افراد سیگاری که در کنار کودکان زندگی می‌کنند، باید بدانند فرزندان خود را بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا ویروس قرار می‌دهند.

انجام جراحی‌ های پلاستیک و زیبایی در ایام کرونا ضرورتی ندارد

خبرگزاری مهر به گفت و گو با علی بیژنی عضو انجمن جراحان پلاستیک و زیبایی ایران پرداخته و آورد: در حال حاضر جراحی‌های پلاستیک و زیبایی در کشور بر اساس رعایت پروتکل‌های خاص انجام می‌ شود، اگر تمام پروتکل‌های لازم رعایت شود ‌و بیمار بعد از عمل موازین لازم را رعایت کند خطر انتقال کرونا بسیار کم می‌شود، با این وجود جهت پیشگیری هرچه بیشتر از کرونا، بیماران در صورت امکان، انجام جراحی‌های زیبایی را به تعویق بیندازند. حدود ۴ ماه است که ایران درگیر شیوع کرونا شده که این بیماری چند ماه قبل در کشور چین بروز یافت و در حال حاضر جامعه جهانی گرفتار ویروس کووید ۱۹ شده است. از زمان بروز و همه‌گیری ویروس کووید ۱۹ در جهان بسیاری از کشورها انجام جراحی‌های غیر اورژانس را متوقف کردند که این موضوع در کشور ما نیز مدنظر قرار گرفت ولی از ابتدای خرداد وزارت بهداشت مجوز انجام جراحی های غیر اورژانسی از جمله جراحی‌های پلاستیک و زیبایی را ارائه کرد. در حال حاضر جراحی‌های پلاستیک و زیبایی در کشور بر اساس رعایت پروتکل‌های خاص انجام می‌ شود و حتماً بیمار قبل از انجام جراحی باید سی تی اسکن ریه و تست کرونا را انجام دهد همچنین پیشینه خانوادگی فرد در ابتلا به کرونا و آزمایشات خاص بر روی آن صورت می‌گیرد. جامعه جهانی قطعا در آینده نه چندان دور برخورد قاطعی با ویروس کووید ۱۹ خواهد داشت و این بیماری مانند وبا و طاعون درمان خواهد شد ولی تا آن زمان باید تمهیدات و پروتکل‌های بهداشتی به صورت کامل رعایت شود تا افراد کمتری در معرض خطرات این بیماری قرار بگیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha