ارزش ریالی کشف کالای قاچاق در کردستان ۱۸ درصد افزایش یافت

سنندج - ایرنا - دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان گفت: کشفیات کالای قاچاق در این استان از نظر ریالی در فصل بهار امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ۱۸ درصد افزایش یافته است.

علی خداویسی روز یکشنبه در نشست خبری روسای کارگروه‌های تخصصی کمیسیون مبارزه با قاچاق کالای کردستان اظهار داشت: در این مدت کشفیات پارچه ۴۲۰ درصد، لوازم آرایشی و بهداشتی ۸۳ درصد، فرآورده‌های نفتی ۴۲ درصد و لوازم خانگی هشت درصد افزایش داشته ولی کشفیات دارو ۹۵ درصد کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه قاچاق در کردستان در مقایسه با مرزهای شرقی و جنوبی ناچیز است، افزود: یکی از مشکلات ما قاچاق سوخت است که آن هم به شکل سازمان یافته صورت نمی‌گیرد و حدود یک و نیم میلیون لیتر در سال است که در مقایسه با آمار حدود ۲۰ میلیون لیتر قاچاق از مرزهای شرقی بسیار کمتر است که تلاش بر این بوده در مقابله با قاچاق به سمت پیشگیری و مقابله علمی و دانشگاهی برویم و از سیستم مقابله سنتی فاصله بگیریم.

خداویسی یادآور شد: راه‌اندازی سیستم‌های رجیستری گوشی تلفن همراه، ایجاد سامانه انبارها، کد رهگیری و شناسه کالاهای خانگی از جمله سامانه‌ها و شیوه‌های علمی مقابله با قاچاق کالاست که در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی کردستان هم در این نشست گفت: سال گذشته ۱۱ هزار و ۹۹۶ پرونده تخلف صنفی در این استان تشکیل شد که سه هزار و ۹۹۶ فقره آن مربوط به قاچاق بود و عمدتا از سوی پلیس تهیه و به این اداره ارجاع شده بود.

سید نجیم حسینی افزود: این پرونده‌ها اکثرا شامل لوازم خانگی، گوشی تلفن همراه و یک هزار و ۱۳۱ راس دام قاچاق بوده است.

وی اضافه کرد: سال گذشته یک میلیون و ۷۶۲ هزار قطعه جوجه یک روزه هم عمدتا از مرز بانه قاچاق شده بود که به دلیل اینکه تایید موارد بهداشتی آن از سوی اداره کل دامپزشکی کردستان امکان پذیر نبود، معدوم شدند.

حسینی یادآور شد: نتیجه وصولی ارزش ریالی پرونده‌های تشکیل شده در تعزیرات حکومتی کردستان ۲۰ میلیارد ریال بود که ۱۶ میلیارد و ۶۷۲ میلیون ریال آن مربوط به قاچاق است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این نشست گفت: ارزش ریالی اقلام کشف شده در بازرسی‌های دانشگاه علوم پزشکی در سال گذشته ۸۹۸ میلیون ریال بوده است.

عطاءالله حیدری افزود: برای تایید اصالت کالاها به شیوه نظام رهیابی و کنترل اصالت کالاهای سلامت محور می‌توان از شیوه‌های سایت اینترنتی، پیامک و نرم‌ افزار گوشی تلفن همراه بهره برد.

وی یادآور شد: مشکلات در حوزه دارو به دلیل کمبود ارز و مشکلات نقل و انتقال ناشی از تحریم‌ها و اخیرا مشکلات شیوع کرونا افزایش یافته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha