علیرضا دلاوری معاون بهداشت و فرشاد علامه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران در یک کنفرانس کوتاه خبری از مردم خواستند همچنان خطر کرونا را جدی بگیرند و دستورالعمل های بهداشتی را رعایت کنند.
در این کنفرانس دلاوری با اشاره به افزایش روند بروز بیماری کرونا در سطح شهر تهران و تاکید بر مراجعه به موقع افراد مبتلا یا دارای علائم کرونا به مراکز بهداشتی و درمانی ویژه کرونا گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران برای اینکه خدمات بهتر و بیشتری را به افرادی که سندروم حاد تنفسی دارند، بدهد همه مراکز جامع سلامت شهرستان های ری، اسلامشهر و جنوب تهران (مناطق ۱۰،۱۱،۱۶،۱۷،۱۹) را بسیج کرده و امکانات آزمایشگاهی را هم توسعه داده است همچنین گرفتن آزمایش برای کسانی که مشکوک به کرونا هستند رایگان است.
وی افزود: اگر موارد اینچنینی بود حتما به مراکز ما مراجعه کنند و اگر آزمایش آنها مثبت شد با کادر بهداشتی و درمانی همکاری کنند تا میزان ابتلای دیگر افراد کاهش پیدا کند.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به پویش «من ماسک استفاده می کنم» گفت: استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری فیزیکی از مهمترین عوامل پیشگیری از کروناست که متاسفانه در مراکز بزرگ خرید مثل بازار، شرکت های خصوصی و حتی ادارات دولتی و وسایل نقلیه مثل مترو و اتوبوسرانی کمتر رعایت می شود. اخیرا همکاری خود مردم در جهت کاهش انتقال ویروس کمی کاهش پیدا کرده که باعث افزایش بروز بیماری و میزان بستری در بیمارستان ها خواهد شد و سیستم درمانی را دچار مشکل خواهد کرد و خدایی ناکرده ممکن است کسانی را که دوستشان داریم از دست بدهیم.
دلاوری بر جدی گرفتن خطر کرونا تاکید کرد و گفت: شهروندان باید سعی کنند از ترددهای غیرضرور در سطح شهر و مراکز عمومی پرهیز و تا جایی که امکان دارد بحث فاصله گذاری را رعایت کنند. در غیر این صورت محدودیت های جدی در سطح شهر اعمال خواهیم کرد و حتی ممکن است در بعضی از مراکز به سمت تعطیلی و پلمب پیش برویم.
خط مقدم مبارزه با کرونا رعایت کردن اصول بهداشتی است
علامه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز با بیان اینکه خط مقدم مبارزه با کرونا استفاده از روش های پیشگیری و بهداشتی است، گفت: اگر اصول بهداشتی رعایت نشود، بار بیمارستان ها افزایش پیدا می کند همچنان که شاهد رشد کرونا هستیم و اگر مردم رعایت نکنند و به این موضوع حساس نباشند و از تجمعات غیرضرور خودداری نکنند ما بار دیگر در بیمارستان ها با موج افزایش یابنده مواجه خواهیم بود که ممکن است تعدادی از عزیزانمان را از دست بدهیم.
وی گفت: برخی از بیماران بستری در بخش ICU که دارای مشکلات حاد تنفسی، سندروم زجر تنفسی و مشکلات ریوی و سایر ارگان های بدن ناشی از درگیری با ویروس هستند، شاید به درمان های معمول پاسخ ندهند و ممکن است جانشان را دست بدهند.
علامه افزود: در بیمارستان ها پذیرای کامل بیماران کرونا هستیم اما اگر بار مراجعات به بیمارستان ها از حد بگذرد ما هم به مشکل برخواهیم خورد بنابراین با روند رشد کرونا در کشور باید مسائل بهداشتی بیشتر رعایت شود تا کار به بیمارستان ها کشیده نشود.
وی با بیان اینکه در کنترل اولیه اپیدمی و مهار کرونا مشارکت مردم، همکاری بین بخشی نهادها و سازمان های مختلف در کنار وزارت بهداشت عمده ترین دلایل کنترل ویروس بود، گفت: اگر خود مردم رعات نکنند و همکاری نکنند قطعا با اپیدمی بیشتر روبرو خواهیم بود و ممکن است ضربات اقتصادی، اجتماعی و جانی زیادی برای مردم داشته باشد.
علامه گفت: مهمترین توصیه من به مردم مشارکت عمومی و رعایت فاصله گذاری فیزیکی و رعایت اصول بهداشتی است که بارها از طریق رسانه ها آموزش داده شده است که باید حتما آن را جدی بگیرند.
نظر شما