۱۰ تیر ۱۳۹۹، ۱۰:۱۲
کد خبرنگار: 2785
کد خبر: 83837908
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

وقتی فعل خواستن با معلولیت صرف می‌شود

۱۰ تیر ۱۳۹۹، ۱۰:۱۲
کد خبر: 83837908
وقتی فعل خواستن با معلولیت صرف می‌شود

زنجان - ایرنا - زمانی که عده‌ای معلولیت را محدودیت بزرگی برای خود می‌دانند، افرادی، از معلولیت تفسیری جدید ارائه می‌دهند، معلولانی که با سخت‌کوشی، ممارست و خودباوری از سد سختی‌ها عبور کرده و دریچه‌ای جدید را به دنیایی دور از انتظار افکار عمومی باز می‌کنند.

افراد معلول انسان‌های دارای محدودیت‌های جسمی، ذهنی یا روحی هستند که همانند افراد سالم نمی‌توانند فعالیت های گوناگون داشته باشند، اما این تفاوت‌ها را باید هم عرض تفاوت‌های انسان‌های دیگر تلقی و از اعمال هر گونه پیش داوری منفی نسبت به توانمندی‌های افراد معلول اجتناب کرد.

این افرد به ظاهر معلول با متانت و صبوری در درون جسم محدود خود نشسته‌اند تا الگویی از توانایی خود را به نمایش بگذارند، افرادی که اندیشه‌شان حکایت از روح بلندشان دارد و جاده‌های زندگی را با قدرت می‌پیمایند که معلولیت در پیش پایشان هزار بار به زانو می‌نشیند.

اما از طرفی بسیاری از افراد معلول، بخاطر داشتن نقص عضو، زندگی خود را تیره و تار می بینند و به جای کنار آمدن با این وضعیت، انزوا و گوشه گیری را انتخاب می کنند.

در این میان افرادی با اراده و دارای پشتکار فراوانی هستند که با وجود محدویت های فیزیکی مسیر دیگری را برای ادامه زندگی خود برمی گزینند، در این راه سخت و طاقت فرسا، تمام موانع را به راحتی پشت سر گذاشته و با سربلندی به هدف تعیین شده خود می رسند.

آمارهای جهانی نشان می دهد که بیش از چهار درصد مردم جهان از معلولیت و ناتوانی جسمی ناشی از بروز حوادث یا علل مادرزادی رنج می برند و اگر شمار خانواده‌هایی را که زندگی ‌شان به دلیل لزوم مراقبت از یک عضو ناتوان، تحت تاثیر قرار گرفته است را به تعداد افراد ناتوان بیفزاییم، حدود ۲۵ درصد از جمعیت جهان درگیر ناتوانی هستند.
بر اساس آمار سازمان بهزیستی کشور هم اکنون بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار معلول در ایران وجود دارد و سالانه نیز به تعداد آنان افزوده می شود.
البته این آمار صرفا شامل افراد ثبت شده و رسمی است و آمار غیر رسمی و ثبت نشده و افرادی که به دلایل بیمارهای گوناگون و در مراحل مختلف زندگی دچار معلولیت می شوند و همچنین معلولیت های سالمندان و ناشی از افزایش سن را نیز در برنمی گیرد.
معلولان جسمی حرکتی، افراد کم بینا، ناشنوا یا کم شنوا و معلولان ذهنی با دیگر افراد سالم تفاوت هایی دارند، اما آنها می خواهند در صورت وجود بسترهای لازم همانند دیگر انسانها در جامعه حضوری فعال و پررنگ داشته باشند.
جامعه معلولان با وجود معلولیت ها همواره ثابت کرده اند که می توانند و با تعبیر معنای خواستن به توانستن موفقیت های متعددی را کسب کنند به شرط آنکه بستر لازم فراهم شده و مورد حمایت قرار بگیرند.

حسین اشرفی یکی از این معلولان است که معلولیت را به زانو نشانده، او ۶۴ ساله سن دارد، بر اثر سانحه ای، ضایعه نخاعی شده اما او چند سالی می شود که از معلولیت، پُلی به سوی موفقیت ساخته و این روزها به عنوان کشاورز نمونه کشوری معرفی شده که می تواند الگویی برای دیگر معلولان باشد.  

این معلول زنجانی هرگز همانند سایر افراد سالم دیگر، تصور نمی کرد که وقوع حادثه ای بسیار تلخ مسیر زندگی اش را تغییر دهد، واقعه ای هولناک که با گذشت  ۲۴ سال همانند بخشی از سکانس یک فیلم از ذهنش فراموش نمی شود، اما همین رخداد نگرش متفاوتی را در برابر دیدگانش گذاشت و پله های موفقیت را یکی از پس دیگری پشت سر گذاشت.

اما اکنون این معلول موفق کشاورز زنجانی از جمله افراد موفق کشورمان است که با وجود محدودیت جسمی خود توانسته مسیر موفقیت را یکی پس از دیگری طی کند و در زمان حاضر در زمینه کشاورزی فردی موفق محسوب شود.

این کشاورز در زمینه مسیر پرتلاطم و روبه ترقی خود به خبرنگار ایرنا گفت: سال ۷۵ بود که در حین ماموریت دچار سانحه تصادف شدم که به دلیل شدت حادثه، ضایعه نخاغی شدم.

وی ادامه داد: پس از عمل جراحی در تهران پزشکان به من گفتند که نمی توانم حرکت کنم و باید تا پایان عمر با این معلولیت زندگی کنم.

اشرفی ادامه داد:  بروز این حادثه و این رخداد بسیار تلخ، برایم  باورنکردنی بود، هرگز فکرش را نمی کردم که معلول شوم و همین امر موجب شد به مدت ۲ سال در منزل خانه نشین شوم.  

وی اضافه کرد: طی این مدت ۲ سال مدام از اینکه خانه نشین شده بودم و ترحم و دلسوزی دیگران را مشاهده می کردم، آزرده خاطر بودم و سازگاری با شرایط جدید برایم بسیار دشوار بود.

این کشاورز معلول موفق کشوری ادامه داد: بر این اساس تصمیم گرفتم برای رهایی از این وضعیت و با وجود ۳.۵ درصد ضایعه نخاعی با همت و اراده‌ای پولادین دل به طبیعت بسپارم و با توجه به تجارب قبلی ام، کار کشاورزی را آغاز کردم.

وی اظهار داشت: کارمند بازنشسته راه‌آهن هستم، از کار کردن در دل طبیعت لذت می برم وگرنه حقوق بازنشستگی دارم و نیاز مالی به کشاورزی و کار کردن ندارم.

این معلول زنجانی اضافه کرد: هر روز صبح از ساعت هفت تا ۲۱ در باغ هستم تا هر ساعتی که بخواهم کار می‌کنم و در واقع ساعت کاری معین و مشخصی ندارم.

اشرفی ادامه داد: در زمان حاضر باغ ۳۰ هکتاری ام، را خودم سر و سامان داده و طی ۲ و نیم سال گذشته با روش‌های خودم باغ بسیار خوب و بارده را پرورش داده ام.

 این کشاورز نمونه زنجانی اظهار داشت: با خود اتکایی همه کارهای فنی و غیر فنی کشاورزی را انجام می‌دهم و همین تلاش هایم، موجب شده که ۲ بار در سال‌های ۹۰ و ۹۲ به عنوان کشاورز نمونه کشوری انتخاب شوم و یک سال سم و کود و یک سال هم خودرو جایزه گرفتم.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر بخشی از باغ دست پروده ام، جلوه دیگری یافته بطوری که گل محمدی کاشان را می کارم که به تازگی برداشت کردم که هنور هم بوی خوش آن، در باغ و مزرعه پیچیده است.

اشرفی افزود: علاوه بر آن، در فعالیت روزمره خود به اهالی و همسایگان نیز در مورد مسائل کشاورزی مشاوره می‌دهم و از اینکه در فصل برداشت محصول، چندین خانواده از این باغات بهره می‌برند احساس بسیار خوبی دارم.

وی اظهار داشت: هلو زعفرانی، هلو انجیری، سیب، سیب گلاب، سیب مغز سرخ، زردآلو، آلو، آلوی هندی، به، آلبالو، گیلاس، گل محمدی، سیب زمینی، گوجه فرنگی و خیار از جمله  محصولات پرورش یافته در این باغ هستند.

به گفته اشرفی، هر چند تصادف پاهایم را از من گرفته اما دستانم آنقدر توانمند است که همه کار را انجام می دهم و این موضوع برایم خوشایند است.

وی خاطر نشان کرد: پیش از این  پزشک  حاذقی داشتم که بین ایران و آمریکا در رفت و آمد است، چند سال قبل که تعدادی از قطع نخاعی ها گرد هم آمده بودیم، مرا به یک پزشک خارجی که همراهش بود معرفی کرد. او با دیدن توانمندی من ۱۰۰ دلار جایزه داد و گفت افراد مثل شما در خانه نشسته و منتظرند تا فردی بیاید و کارهایش را انجام دهد اما تو با توانمندی و با همت نه تنها کارهایت را انجام می‌دهی بلکه زمینه اشتغال دیگران را هم فراهم کرده‌ای.


 ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت هر کشوری معلولان هستند

مدیرکل بهزیستی استان زنجان نیز گفت: طبق استانداردهای جهانی ۱۰ تا ۱۵ درصد جمعیت هر کشور معلولان هستند که از این تعداد نیز سه تا چهار درصد را معلولان بارز تشکیل می‌دهند.

محمد محمدی قیداری افزود: سازمان بهزیستی با ۲ رویکرد عام و خاص به جامعه هدف خدمت ارایه می دهد و هم اکنون ۲۰ هزار و ۲۳۹ معلول در سامانه بهزیستی استان ثبت شده است که خدمات مورد نیاز را از این سازمان دریافت می کنند.

وی اظهار داشت: معلولان باید به حقوق خود واقف باشند و در این راستا قانون بازنگری شده جامع حمایت از حقوق معلولان نسبت به سال‌های گذشته تغییراتی داشته و بهتر است این قشر، قانون یاد شده را مطالعه کنند و نسبت به آن آگاهی یابند چرا که فقط در این صورت می‌توانند حقوق خود را از مراجع قانونی پیگیری کنند.

محمدی قیداری بیان کرد: موضوعی که باید به آن توجه داشت این است که بستر فیزیکی و فرهنگی جامعه برای حضور و اشتغال معلولان مهیا نیست و از این رو شهرداری ها موظفند که برای پروژه های جدیدی که قوانین مناسب سازی را رعایت نکرده باشند، پایان کار ندهند. 

این مسئول ادامه داد: سازمان بهزیستی کشور از مهمترین نهادهای حمایتی دولتی است که از طریق بودجه عمومی به افراد معلول و محروم جامعه کمک می‌کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha