بانک‌های کردستان سهم مناسبی در جذب تسهیلات مصوب ندارند

سنندج‌ - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: بانک‌های این استان سال گذشته سهم خوبی از جذب تسهیلات رونق تولید نداشته و تنها ۱۵ درصد اعتبارات مصوب را به واحدهای تولیدی پرداخت کرده‌اند.

خالد جعفری روز دوشنبه در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان کردستان با بیان اینکه کل اعتبارت کشوری در سال گذشته از محل تبصره ۱٨ که برای فعالیت و رونق تولید اختصاص پیدا کرده ۲۰ هزار میلیارد تومان و سهم استان از کل این اعتبارات ۲۰۹میلیارد تومان بود اظهار داشت: در این مدت تنها مبلغی که از این اعتبارات به واحدهای تولیدی توسط بانک ها پرداخت شده ۳۲ میلیارد تومان بوده که به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.

وی اضافه کرد: برخی از بانک‌ها در استان اصلا در رابطه با اعتبارات در نظر گرفته شده برای کمک به واحدهای تولیدی جذبی نداشته‌اند انتظار می رود بانک‌ها به عنوان یکی از بازوهای حمایتی تولید در کشور طی امسال از فرصت‌های جذب اعتبارات کشوری که در راستای سال جهش تولید برای رونق تولید تخصیص داده می‌شود حداکثر استفاده را بکنند.

جعفری افزود: سال گذشته  ۱۰ میلیارد تومان یارانه سود تسهیلات بانکی برای کمک به واحدهای تولیدی این استان مصوب شده بود که در مجموع ۱۹۰ میلیارد تومان تسهیلات یارانه دار به واحدهای تولیدی صنعتی و کشاورزی پرداخت شده که سهم صنعت ۱۳۰ میلیارد تومان و بخش کشاورزی ۶۰ میلیارد تومان است.

وی با اشاره به اینکه به یک همت همگانی نیاز است و بانک‌ها پای کار بیایند یادآور شد: باید بانکی که به توسعه استان کمک نمی‌کند و کوتاهی می‌کنند به صورت شفاف مشخص شود.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این نشست گفت: ۵۲ درصد واحدهای استان خُرد است که تحت تاثیر بحران‌ها قرار می‌گیرند که هدف دولت حمایت از این واحدها است.

محمد دره‌وزمی اظهار داشت: از ۸۶۰ واحد تولیدی با پروانه خُرد، متوسط و بزرگ در استان ۱۵۰ واحد راکد در استان داریم که تعداد دیگری هم به دلیل شرایط رکود ناشی از کرونا به این واحدها اضافه شده است.

وی با بیان اینکه با این واحدها در ارتباط هستیم و تلاش می‌کنیم مشکلات‌ را رفع کنیم افزود: اکثر واحدها با مشکل مالی و نبود سرمایه در گردش مواجه هستند و برای بازگشت به چرخه تولید نیاز به کمک مالی دارند.

دره‌وزمی با اشاره به اینکه تقاضای ما از بانک‌ها دریافت کارمزد یک ساله و تمدید تسهیلات است یادآور شد: ظرفیت‌هایی برای سال جهش تولید در نظر گرفته شده که باید از آنها بهره‌مند شویم.

مدیرعامل خانه صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در این کارگروه اظهار داشت:‌هیچگاه بانک‌ها به دلیل اینکه مصوبات را انجام نمی‌دهند بازخواست نشده‌اند.

عبدالله کاردانی اضافه کرد: با توجه به شرایط اقتصادی بویژه ناشی از شیوع کرونا بانک‌ها هم باید بخشی از مشکلات را بپذیرند اما در جواب درخواست تولیدکنندگان با نامه پراکنی وقت می‌گذرانند.

وی تاکید کرد: جای سوال است که چرا باید پرداختی تسهیلات اعتبارات کشوری در نظر گرفته شده استان کردستان از بسیاری از استان‌های دیگر کمتر باشد.

در این کارگروه مشکلات چند واحد تولیدی با حضور نمایندگان آنها بررسی شد که کارگروه رفع موانع تولید مصوب کرد که برای رفع مشکل شرکت زرین بنا پارسیان درخواست تمدید مشارکت این شرکت تا پایان ۱۴۰۲ در کارگروه ملی رفع موانع تولید مطرح شود.

بسپار کاوشگر امین یکی دیگر از شرکت‌های مطرح شده در این کارگروه بود که مصوب شد با توجه به اینکه این شرکت از سال ۸۸ تا سال ۹۵ توسط شخص حقیقی اداره می‌شده مالیات دو بخش حقیقی و حقوقی آن تفکیک شود.

همچنین مصوب شد اصل مالیات ارزش افزوده این شرکت با حداکثر مساعدت تقسیط شده و پس از پرداخت اقساط جریمه مالیات بخشوده شود.

شرکت آرد ستاره مریوان دیگر شرکتی بود که مشکلات آن در کارگروه مطرح شد و مقرر گردید این شرکت قرارداد سه جانبه با شرکت خارجی را به بانک ارائه دهد و بانک هم تسهیلات را به حساب شرکت خارجی برای خرید ماشین آلات را واریز کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha