«فریبرز نجفیمهر» روز سه شنبه در نخستین جلسه عفاف و حجاب استان در سال ۹۹ که در سرسرای تدبیر استانداری کرمانشاه برگزار شد؛ از ادارات عضو ستاد عفاف و حجاب خواست ظرف ۲ هفته آینده طرح های خود را در خصوص ترویج عفاف و حجاب به دبیرخانه این ستاد ارسال کنند.
او همچنین از دستگاه های اجرایی عضو این ستاد با توجه به اهمیت موضوع عفاف و حجاب برای مردم مومن و دین دار استان خواست مدیران کل ادارات شخصا یا معاون ثابت و تام الاختیار آنان درجلسات حضور یابند تا برنامه های این ستاد با پشتوانه قوی تر و ثبات بیشتری اجرا شود.
نجفی مهر در بخش دیگری از سخنان خود خواستار راه اندازی کرسی های آزاداندیشی، میزگرد با موضوع عفاف و حجاب در سطح دانشگاه ها، صداو سیما همچنین تشکیل کمیته علمی جهت علمی شدن برنامه ها و کمیته بازرسی و ارزیابی براساس شاخص ها برای رعایت عفاف و حجاب ادارات شد تا مشکلات پیش روی بازرسی های فعلی رفع شود.
وی همچنین از فرمانداران استان خواست برنامه های عفاف و حجاب ستاد را در سطح شهرستان پیگیری کرده و به مرحله اجرا درآورند.
مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کرمانشاه در ادامه از شهرداری کرمانشاه خواست یک بوستان در راستای استفاده و رفاه بانوان با رعایت شئونات ویژه عفاف و حجاب اختصاص دهد زیرا راه اندازی این بوستان خواسته چند باره استاندار است گه فعلا شهرداری توجه نکرده است.
رعایت عفاف و حجاب در جامعه نیازمند اصلاحات ساختاری است
معاون فرهنگی دانشگاه رازی کرمانشاه نیز در این جلسه؛ رعایت عفاف و حجاب را نماد و پژواک دینداری جامعه دانست و گفت: ترویج حجاب و عفاف در جامعه نیازمند اصلاح ساختارهای زیرین به ویژه وضعیت معیشت مردم است.
طهماسب علیپوریان افزود: در ۴۰ سال گذشته همواره در صدا و سیما و در همه تریبون های مراکز و نهادها در مورد اهمیت و ترویج حجاب و عفاف صحبت و کارشده و هیچگاه از این موضوع غافل نبودیم اما چرا اکنون وضعیت حجاب و عفاف جامعه ما به این شکل است؟ زیرا به جای مسایل اساسی بیشتر به مسایل ظاهری دینداری توجه کردیم.
وی اضافه کرد: مثلا علما بیشتر به توجیه روزه داری، حجاب و نماز در بیانات خود پرداختهاند و سعی می کنند برای موارد دینی دلایل علمی و توجیهی بیآورند، در حالی دستور خداست؛ نماز صبح، صبح بخوانیم، حجاب را رعایت کنیم و روزه بگیریم، اگر مسلمانیم باید چشم بگوییم و بس، دیگر نیاز به توجیه، دلیل و برهان نیست.
علیپوریان گفت: ترویج عفاف و حجاب با روش امر به معروف و نهی از منکر در کسانی اثر می گذارد که ترسی از خدا و روز قیامت داشته باشند وگرنه اقدامات سخت افزاری جزء صرف وقت نیروها و دستگاهها و هزینه ها به جایی نمی رسد.
معاون فرهنگی دانشگاه رازی با اشاره به سخنان بزرگان که «با فقر دین از در دیگر بیرون می رود»، افزود: وضعیت سخت معیشت و عدم شرایط ازدواج، اشتغال و مسکن جوانان باعث شده مسئله حجاب و عفاف در جامعه وضعیت کنونی پیدا کند وگرنه مردم ایران دیندار و با خدا هستند فقط باید شرایط فراهم شود.