تارنمای شبکه تلویزیونی تله سور در گزارش روز سه شنبه به قلم «پابلو خوفره له آل» روزنامهنگار و نویسنده اهل شیلی نوشت: رفته رفته به نوامبر؛ ماه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا که به تبع آن فشارها بر آن دسته از کشورهایی که همواره در زمره اهداف تبلیغات انتخاباتی کاندیداهای کاخ سفید چه جمهوریخواه و چه دموکرات به شمار میروند؛ نزدیک می شویم. به بیان دقیق تر، جمهوری اسلامی ایران در کانون این سناریوی انتخاباتی واشنگتن قرار گرفته است به طوری که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا، اعمال فشار حداکثری بر ایران را مبنای سیاستهای دولت «بی ثبات» خود قرار داده است.
آمریکا این روزها در حالی درصدد تمدید تحریم تسلیحاتی علیه ایران است که با هدف جلب رضایت لابی صهیونیست (آیپک)، فروش چند میلیون دلاری سلاح به کشورهای امیرنشین اطراف خلیج فارس را تسهیل کرده است.
عنوان کامل لابی آیپک، کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل است که از بزرگترین و قدرتمندترین گروههای لابیگری و یکی از دهها سازمان و تشکلی است که برای بهبود و نزدیکی روابط آمریکا و اسرائیل تلاش میکند؛ آیپک از حامیان اصلی و سرسخت اعمال فشار حداکثری بر ایران است و حتی این سیاست را پیش از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ دنبال میکرد. آنها تا پیش از دستیابی به توافق هستهای، مدافع افزایش فشارها و اعمال تحریمها علیه ایران و همچنین بهکارگیری کلیه ابزارها و امکانات ایالات متحده برای تحت فشار قرار دادن ایران بودند.
در ادامه این گزارش آمده است: عدم پایبندی ایران به تعهدات برجام، حمایت از سوریه و ونزوئلا و اغراض منفی ایران از غنیسازی هسته ای و حتی اعلام اینکه ایران برای آسیا یک تهدید است، همه و همه بهانههای واهی و اتهامهای بی اساس آمریکا برای مشروع جلوه دادن بهکارگیری اهرم تحریم و فشار علیه این کشور است
نویسنده می نویسد؛ ایران به واسطه رهبران سیاسی و مذهبیاش همواره بر موضع روشن خود در غیر انسانی و ناعادلانه خواندن سیاست فشار آمریکا تاکید کرده است؛ رویهای که واشنگتن علیه ایران به کار گرفته است در چند کلید واژه خلاصه میشود: مداخله، اخبار جعلی، تجاوز سیاسی و نظامی، فعالیت سرویسهای جاسوسی، تشدید تحریم، محدودیت، ممنوعیت و مسدود کردن داراییها.
تحلیلگر شیلیایی با اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از برجام به عنوان معاهدهای بین المللی در سال ۲۰۱۸، این اقدام آمریکا را سند روشنی در اثبات «رفتار نفاقانگیز، ریاکارانه و بیشرمانه» واشنگتن در قبال رویکرد صادقانه جمهوری اسلامی دانسته و نوشت: واکنش ایران به مساله خروج آمریکا از برجام «مثال زدنی» ست، زیرا در نقطه مقابل موضع منفعل انگلیس، آلمان و فرانسه به عنوان سه «تماشاگر» اروپایی این تقابل میان ایران و آمریکا، رفتار دولت جمهوری اسلامی در آن زمان بیانگر منش صبورانه ایران در احترام به مناسبات بین المللی است؛ ایران که بارها از کشورهای اروپایی، اقدام درخور شرایط را خواستار شد، سرانجام با درک ناتوانی این کشورها، در چارچوب مفاد توافق برجام نسبت به کاهش تدریجی تعهدات اقدام کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: به نظر میرسد جهان با انباری بزرگ و غیر قانونی از «جنایت» به نام ایالات متحده آمریکا، مواجه است؛ «حمله بیرحمانه» کاخ سفید به هر کشور، دولت، جامعه، نهاد و حتی سازمانی که به منزله دشمن گسترش «استراتژی سلطه جهانی» آمریکا تلقی شود، مجاز است؛ آمریکا بر خلاف کسانی که مسیر حاکمیت عزتمندانه را درپیش گرفتهاند، به دنبال ایجاد حکومتهایی دست نشانده است؛ تاریخ همواره نشان داده است که معدود کشورهایی به افتخار مقابله با این دست نشاندگی نائل آمده اند، زیرا بهای این افتخار، رویارویی با دولت آمریکا و لابی صهیونیستی است که مسیر سیاست خارجی آمریکای شمالی را تعیین میکند.
این نویسنده شیلیایی با اشاره به ماجرای قتل «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی آفریقایی تبار نوشت: رفتار کاخ سفید علیه شهروندان معترض آمریکایی که در هفتههای اخیر، خیابان های این کشور را برای فریادهای عدالت خواهانه و ضد تبعیض نژادی انتخاب کردهاند، تعریف روشنی از سیاست «جنایتکارانه، غیرصادقانه و فرصت طلب» دولت ترامپ در حمایت تمام قد از نژادپرستی و تبعیض است؛ از این حیث شناسایی آمریکا به عنوان «خطری برای بشریت» موضوع چندان عجیبی نیست.
آمریکا اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شد و تحریمهای سنگین علیه ملت ایران را برگرداند. این اقدام واشنگتن با مخالفت جهانی روبرو شد و سایر کشورهای امضاکننده برجام اعلام کردند که با پیشبینی سازوکارهایی برجام را حفظ میکنند.خروج آمریکا از برجام و فشار حداکثری علیه ایران نه تنها دستاوردی برای ایالات متحده نداشته بلکه تبعات بسیاری نیز به دنبال داشته است. ایران پس از خروج آمریکا از برجام، به مدت یک سال با طرفهای اروپایی در جهت یافتن راهکاری برای برقراری روابط اقتصادی گفت و گو کرد و از تمام مفاد برجام تبعیت کرد اما به نتیجه نرسیدن این تلاش ها باعث شد ایران کاهش تعهدات برجامی خود را در چندین مرحله آغاز کند همین امر از تبعات رفتارهای غیر مسئولانه آمریکای ترامپ است و و نظام عدم اشاعه را تبدیل به کلاف سردرگم بی اعتمادی و فروپاشی کرده است.
نظر شما