به گزارش خبرگزاری رویترز، «گیر پدرسون» روز سه شنبه در نشست مجازی «کشورهای کمک کننده به سوریه» که به میزبانی اتحادیه اروپا در بروکسل برگزار شد، ابراز امیدواری کرد که کمیته تدوین قانون اساسی سوریه به طور منظم نشست های خود را برگزار کند.
این مقام سازمان ملل گفت: ۱۵۰ نفر برای کمیته قانون اساسی سوریه کاندیدا شدند و مسئولیت این کمیته ایجاد اصلاحات در قانون اساسی برای دستیابی به راهحل سیاسی در این کشور است.
بر اساس توافق های قبلی ترکیب اعضای این کمیته شامل ۵۰ نماینده دولت سوریه، ۵۰ نفر از مخالفان و ۵۰ نفر از گروه های جامعه مدنی و مستقلین این کشور هستند.
پدرسون بر ادامه ارسال کمکهای انسانی به مردم سوریه و تشکیل منظم نشستهای تدوین کمیته قانون اساسی سوریه تاکید کرد.
وی گفت: مردان، زنان و کودکان سوری به شدت از آوارگی و ویرانی و ترس رنج میبرند و ویروس کووید۱۹ نیز هنوز خطر جدی برایشان است.
کنفرانس مجازی کشورهای کمککننده به سوریه روز سهشنبه با حضور ۶۰ کشور برگزار شد.
سازمان ملل در این نشست که در آن ۶۰ کشور حضور داشتند، خواستار جمعآوری کمک مالی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار برای مردم سوریه شد.
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در سخنانی بر ضرورت انجام تلاش بیشتر جهت پایان دادن به درد و رنج مردم سوریه تاکید کرد و گفت: ما اول از هر چیز به دنبال یافتن راهحل سیاسی برای بحران این کشور هستیم.
سازمان ملل که سال گذشته ۷ میلیارد دلار کمک برای مردم سوریه جمعآوری کرده بود امسال اعلام کرد که به ۳میلیارد و۸۰۰هزار دلار برای کمک به مردم سوریه نیاز است.
طبق این گزارش، نزدیک ۱۱ میلیون سوری به کمک نیازمندند که بیش از ۹میلیون و ۳۰۰هزار تن از آنها حتی غذای کافی برای خوردن ندارند.
برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل نیز اعلام کرد: بخاطر پسرفت اقتصادی و اجرای قرنطینه خانگی به منظور پیشگیری از انتشار ویروس کووید ۱۹، نرخ مواد غذایی ظرف کمتر از یک سال به بیش از دو برابر افزایش یافت.
با آغاز بحران سوریه در اسفند۱۳۸۹، ۱۲ میلیون نفر از جمعیت ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری آن در سال ۱۳۹۰ این کشور آواره شدند؛ از این میزان حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به خارج سوریه و حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز در داخل این کشور آواره شدند.
نظر شما