۱۰ تیر ۱۳۹۹، ۱۴:۲۸
کد خبر: 83839505
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

بورل: سرنوشت سوریه باید به دست ملت این کشور تعیین شود

لندن – ایرنا – مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه در چهارمین نشست بین‌المللی آینده سوریه و منطقه تصریح کرد که سرنوشت سوریه باید به دست ملت این کشور تعیین شود.

«جوسپ بورل» در این نشست که با حضور نمایندگان عالی‌رتبه از ۶۰ کشور جهان در حال برگزاری است، یادآور شد: درگیری‌های وحشتناک در سوریه در حالی وارد دهمین سال خود می‌شود که وخیم‌ترین فاجعه انسانی را پس از جنگ جهانی دوم رقم زده است.  

وی در این باره افزود: بیش از نیم میلیون نفر کشته و نیمی از جمعیت سوریه آواره شده‌اند. تمام کودکان سوری جنگ را تجربه اما این معضل همچنان ادامه دارد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه مردم سوریه در نزدیک به یک دهه گذشته در ترس و رنج زندگی کرده‌اند افزود؛ سرنوشت آنها همچنان گروگان گرفته شده و اروپا نمی‌تواند از این واقعیت چشم پوشی کند.

وی ثبات سوریه را برای اتحادیه اروپا حائز اهمیت توصیف و در این زمینه به کمک‌های مالی اتحادیه برای اسکان آوارگان سوریه در کشورهای هم‌جوار اشاره کرد.     

بورل با این حال این میزان از حمایت را در برابر ابعاد گسترده بحران سوریه کافی ندانست و افزود: ما به تعامل برای گفت‌وگوهای معنادار با جامعه مدنی سوریه و کشورهای همسایه ادامه خواهیم داد. چون معتقدیم، این ملت سوریه هستند که باید درباره آینده خود تصمیم گیری کنند و ما در این زمینه کنار آنها ایستاده‌ایم.

کنفرانس کشورهای اهداکننده کمک به سوریه صبح امروز (سه شنبه) به میزبانی مشترک اتحادیه اروپا و سازمان ملل متحد، به صورت مجازی آغاز به کار کرد.

سازمان ملل امسال می خواهد برای مردم سوریه که در کشور خود و یا کشورهای همسایه آواره شده اند، حدود ۱۰ میلیارد دلار کمک جمع آوری کند.

براساس این گزارش، تعهدات اهداکنندگان کمک به سوریه به یک رویداد سالانه تبدیل شده است و طی آن سازمان ملل خواستار جمع آوری ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار کمک های اهدایی برای داخل سوریه و ۶ میلیارد و ۴۰ میلیون دلار برای کمک به کشورهای میزبان پناهجویان سوری خواهد شد. البته تاکنون فقط بخش کوچکی از این مبلغ گردآوری شده است.

بسیاری از مردم سوریه با بحران گرسنگی بی سابقه ای روبرو هستند به گونه ای که هم اکنون بیش از ۹ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از کمبود مواد غذایی رنج می برند و به گفته سازمان ملل ممکن است موج انتشار ویروس کرونا در این کشور شدت گیرد.

برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل اعلام کرد: بخاطر پسرفت اقتصادی و اجرای قرنطینه خانگی به منظور پیشگیری از انتشار ویروس کووید– ۱۹ نرخ مواد غذایی ظرف کمتر از یک سال به بیش از دو برابر افزایش یافت.

با آغاز بحران سوریه، ۱۲ میلیون نفر از جمعیت ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری آن در سال ۱۳۹۰ این کشور آواره شدند؛ از این میزان حدود ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به خارج سوریه و حدود پنج میلیون و ۵۰۰ هزار نفر نیز در داخل این کشور آواره شدند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha