عصر دهمین روز از تیرماه فرصتی دست داد برای فعالان بخش کشاورزی تا مشکلات، دغدغه ها و محدودیت های حوزه کاری خود و هزاران کشاورز این دیار را با عضو کمیسیون کشاورزی مجلس یازدهم مطرح کنند.
ممنوع شدن صادرات، فراهم نبودن زیرساخت ها برای افزایش تولیدات، وجود مشکل برای تهیه سموم، انجام واردات با ارز آزاد، پایین بودن قیمت خرید تضمینی، بها ندادن به بخش صنایع تبدیلی از جمله مشکلاتی بود که توسط فعالان حوزه کشاورزی مطرح شد.
این افراد همچنین بی توجهی به افزایش تولیدات دامی بخصوص تولیدات کیفی صادرات محور، علمی نبودن بخش کشاورزی و عدم هم افزایی مناسب بانک ها با این حوزه را از دیگر مشکلات پیش روی حوزه کشاورزی عنوان کردند.
ممنوع کردن صادرات کشاورزی زیان های فراوانی به کشاورزان وارد کرده است
ناصر مرادی رییس شورای ملی نخود ایران و یکی از فعالان بخش کشاورزی استان کرمانشاه، ممنوع کردن صادرات برخی محصولات کشاورزی در سال های اخیر را باعث وارد آمدن زیان های اساسی به کشاورزان و تولیدکنندگان دانست و خواستار رفع این محدودیت ها شد.
وی با بیان اینکه ممنوعیت صادرات محصولات کشاورزی نمی تواند اقدام مناسبی برای تامین نیازهای داخلی کشور باشد، گفت: به جای اعمال این ممنوعیت ها باید زیرساخت ها را برای افزایش تولید فراهم کنیم تا هم نیاز داخلی رفع شود و هم بتوانیم به مقدار کافی صادرات داشته باشیم.
مرادی همچنین با اشاره به مشکل کشاورزان در تهیه سموم دفع آفات نباتی، گفت: زمانی که واردات با ارز آزاد انجام شود هزینه های فراوانی به کشاورز تحمیل و او را دچار مشکل می کند از سوی دیگر قیمت خرید تضمینی محصولات نیز پایین و ناکافی است.
این فعال بخش کشاورزی با بیان اینکه در طول چندسال اخیر واردات بی رویه لطمات سنگینی به تولیدکنندگان وارد کرده است، خواستار اعطای اختیارات بیشتر به تشکل های کشاورزی شد.
وی در پایان بر تقویت صنایع تبدیلی کشاورزی مانند نخود، سیب زمینی، زعفران و ... در استان تاکید کرد و گفت: تقویت آن در کنار جذب سرمایه می تواند کشاورزی استان را متحول و مشکل اشتغال بسیاری از جوانان علاقه مند به این حوزه را مرتفع کند.
حوزه کشاورزی می تواند فنر جهش اقتصادی استان باشد
رییس اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت های بالقوه کشاورزی در استان، گفت: توجه بیشتر به بخش کشاورزی می تواند این حوزه به فنر و موتور جهش اقتصادی کرمانشاه تبدیل کند.
کیوان کاشفی تصریح کرد: متاسفانه صدای حوزه کشاورزی مانند حوزه صنعت و معدن رسا نیست و همین باعث شده ظرفیت های زیادی مغفول بماند.
وی با اشاره به حضور نخبگان فراوان در بخش کشاورزی، یادآور شد: با حمایت از این نخبگان که راه های علمی کردن کشاورزی را خوب بلد هستند می تواند شرایط بسیار بهتری را ایجاد کند.
عضو اتاق بازرگانی ایران یادآوری کرد: در شرایط فعلی که دولت به دلیل تنگناهای مالی نمی تواند حمایت زیادی از بخش کشاورزی به عمل آورد بخش خصوصی می تواند بهتر از هر زمان دیگری خود را نشان داده و قابلیت هایش را بیش از پیش نشان دهد.
کاشفی همچنین اجرای طرح گرمسیری را نیز کمک بزرگی برای رونق بخش کشاورزی استان دانست و گفت: این طرح جزو بزرگترین طرح های عمرانی کشور است که امیدوارم با پیگیری های مجمع نمایندگان استان و بخصوص آقای رشیدی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس هرچه زودتر عملیاتی شود.
کرمانشاه قابلیت تبدیل شدن به قطب دامپروی را دارد
ایرج نوری نماینده اتحادیه تولید و صادرکنندگان دام استان کرمانشاه نیز از ظرفیت های این حوزه سخن گفت و افزود: اگر به آن توجه بیشتری شود می توانیم حتی به یکی از قطب های کشور نیز چه در تولید و چه در صادرات تبدیل شویم.
وی گفت: حوزه دام قابیلت زیادی برای افزایش تولیدات و به طبع آن اشتغالزایی دارد که مسوولان نباید به سادگی از کنار آن عبور کنند.
نوری در پایان گفت: از محمدرشیدی نماینده کرمانشاه که به عضویت کمیسیون کشاورزی مجلس درامده انتظار می رود از حوزه دامپروری حمایت بیشتری به عمل آورد و با تقویت اتحادیه زمینه را برای تقویت کشاورزی استان فراهم کند.
حرکت به سمت علمی شدن بخش کشاورزی، توجه به صنایع تبدیلی، تلاش برای کاهش سود تسهیللات اعطایی، ایجاد تناسب در زمینه عرضه و تقاضا و تلاش برای تولیدات کیفی صادرات محور از دیگر موارد مطرح شده توسط فعالان بخش کشاورزی بود که در این نشست مطرح شد.
برخی سیاست گذاری های حوزه صادرات و واردات کشاورزی قابل تغییر است
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز در این نشست با اشاره به قابل تغییر بودن برخی سیاست گذاری های بخش صادرات و واردات در حوزه کشاورزی گفت: این سیاست گذاری ها را می توان به نفع کشاورزان و افزایش تولیدات تغییر داد.
محمد رشیدی با اشاره به ظرفیت های بالای بخش کشاورزی استان کرمانشاه، گفت: سال هاست که خود را یکی از قطب های کشاورزی کشور می دانیم در حالی که وزارتخانه چنین نظری ندارد و استان ما به عنوان یک قطب مطرح نیست.
وی تصریح کرد: این در حالی است که کرمانشاه در حوزه های مختلف دام پروری، طیور، تولیدات دامی و ... از ظرفیت بالایی برخوردار است که با علمی کردن این حوزه و سامان بخشیدن به تولیدات خود می توانیم به قطب کشاورزی تبدیل شویم.
رشیدی همچنین بر تشکیل کمیته های تخصصی بخش های مختلف کشاورزی در استان تاکید کرد و گفت: حضور افراد صاحب نظر در هر کدام از این کمیسیون ها کمک می کند تا ظرفیت ها و پتانسیل های خود را بهتر شناخته و برای آنها تصمیم گیری بهتری داشته باشیم.
در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.
استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.
در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان همچنین ۲۵ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.