به گزارش نشریه فایننشال تایمز، نویسندگان در این نامه که مصادف با پایان مهلت انگلیس برای درخواست تمدید مذاکرات با اتحادیه اروپا امضا شده است، نوشتهاند که برگزیت بدون توافق به بیکاری بیشتر و کاهش کیفیت زندگی مردم منجر میشود.
آنها در این نامه با اشاره به مشکلات مالی ناشی از بحران کرونا، هشدار دادند که فرصت و ظرفیت لازم برای مواجهه با تغییرات عمده در قوانین تجاری بر اثر برگزیت بدون توافق را ندارند.
انگلیس و اتحادیه اروپا پس از چهار دور مذاکرات نافرجام تصمیم گرفتند تا از طریق برگزاری جلسات فشرده، موانع پیش رو را برای رسیدن به توافق تا پایان امسال برطرف سازند.
براساس جدول زمان بندی دو طرف تا پایان دوره گذار، یعنی زمانی که انگلیس به رغم خروج رسمی از اتحادیه اروپا تابع قوانین اتحادیه است فرصت دارند تا درباره آینده همکاریهای دوجانبه توافق کنند.
مذاکرات نمایندگان انگلیس و اتحادیه اروپا در بروکسل پایتخت بلژیک در جریان است. «میشل بارنیه» نماینده شورای اروپا در امور برگزیت هفته گذشته در اظهارنظری برای سازش در حوزه های مورد اختلاف با طرف انگلیسی اعلام آمادگی کرد.
شرکتهای تجاری انگلیس که عمدتا مخالف خروج این کشور از اتحادیه اروپا هستند، پس از پیروزی دولت محافظه کار بوریس جانسون و متعاقبا اجرای برگزیت در ۱۱ بهمن سال گذشته کمتر لب به انتقاد گشودهاند. با این حال پیشرفت کند مذاکرات برگزیت و آینده مبهم اقتصادی با توجه به شش ماه فرصت باقی مانده برای دستیابی دو طرف به توافق تجاری، آنها را بیش از پیش نگران کرده است.
نویسندگان در این نامه که از سوی شرکتهایی همچون زوپلا، آرگوس مدیا و ایبوکرز امضاء شده نوشتهاند: این درخواست برای بازگشایی اختلافات سابق درباره خروج یا ماندن در اتحادیه اروپا نیست. بلکه دولت باید به وعده خود برای رسیدن به توافق مناسب، نه توافق بد و قطعا نه عدم توافق عمل کند.
آنها با اشاره به تنشهای تجارت جهانی بر اثر اختلافات آمریکا و چین خواستار تسریع در حل اختلافات باقیمانده و دستیابی به توافق با اتحادیه اروپا شدند. این نامه که از سوی اتاق بازرگانی انگلیس ارسال شده، نشانگر عمق فشار اقتصادی ناشی از برگزیت و بحران کرونا است.
دفتر آمار ملی انگلیس دیروز (سهشنبه) گزارش داد رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه اول سال جاری میلادی بر اثر بحران کرونا به پایینترین حد در ۴۰ سال گذشته رسیده است.
براساس این گزارش، رشد اقتصادی انگلیس از ماه ژانویه تا مارس ۲۰۲۰ میلادی ۲.۲ درصد نسبت به سه ماهه قبل (اکتبر تا دسامبر ۲۰۱۹) افت کرده که این میزان بیشتر از حدی است که کارشناسان پیشبینی میکردند.
بانک مرکزی انگلیس نیز نسبت به بروز عمیقترین رکود اقتصادی در تاریخ این کشور بر اثر بحران کرونا هشدار داده و پیشبینی کرده است؛ اقتصاد این کشور ۱۴ درصد از قدرت خود را تا پایان سال جاری از دست خواهد داد.
بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس دیروز طی سخنانی وعده داد که از چالش کرونا برای حل مشکلات اقتصادی کشور بهره خواهد برد.
نظر شما