حجت الاسلام و المسلمین مصطفی محامی روز چهارشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی با موضوع تدوین سند مهندسی فرهنگی(برش استانی) که با حضور معاون خط مشی گذاری ستاد فرهنگ دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در سرسرای اجتماعات استانداری سیستان و بلوچستان برگزار شد اظهارداشت: برای اثر گذاری شورای فرهنگ عمومی باید دستگاههای مختلف استان با این شورا همکاری لازم را داشته باشند تا بتوان به اهداف دلخواه رسید.
وی بیان کرد: همکاری بین دستگاههای اجرایی باید وجود داشته باشد تا نشستهای شورای فرهنگ عمومی به یک نتیجه اثر بخش ختم شود.
رییس شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان گفت: تنوع قومی و فرصتهای بینظیری در این استان وجود دارد که برای پیشبرد اهداف فرهنگی باید از این ظرفیتها استفاده کرد.
حجت الاسلام و المسلمین محامی تصریح کرد: فرهنگ بسیار غنی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که با برنامهریزی و یک کار هماهنگ میتوان از این ظرفیتها برای پیشبرد اهداف فرهنگی استفاده کرد.
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری سیستان و بلوچستان نیز گفت: این استان تنوعی از مسائل فرهنگی، قومی و مذهبی است که باید به این مسائل توجه ویژهای شود.
محمد میهنی تصریح کرد: به مسائل فرهنگی سیستان و بلوچستان باید متناسب به شرایط این استان پرداخت تا بتوان به اهداف مدنظر براحتی رسید.
وی بیان کرد: تنوع قومی، پوشش و گویش متفاوت در سیستان و بلوچستان وجود دارد که توجه به این مسائل سبب انسجام و هماهنگی بیشتر میشود.
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: توسعه و توجه به مسائل فرهنگی این استان بسیار مهم است و باید مدنظر دستگاههای فرهنگی باشد.
وی اظهارداشت: توجه به مسائل فرهنگی سیستان و بلوچستان برای رسیدن به یک سند قوی بسیار مهم است.
میهنی تصریح کرد: ۴۳۹ سمن در سیستان و بلوچستان وجود دارد که تنها ۴۶ سمن در حوزه مسائل فرهنگی این استان مشغول به فعالیت است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه ۸۵ درصد اعتبارات سیستان و بلوچستان در قالب اعتبارات ملی توزیع میشود لازم است تا اعتبارات فرهنگی ویژهای برای این استان دیده شود.
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: اعتبارات فرهنگی فعلی این استان با توجه به شرایط فرهنگی آن بسیار ناچیز است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نیز اظهارداشت: بر اساس آمار رسمی این استان با وجود گستردگی، کمترین میزان جرائم در کشور را دارد که این امر نشان از فرهنگ قوی مردم این دیار است.
حسین مسگرانی بیان کرد: ۹ شهرستان از مجموع ۲۳ شهرستان سیستان و بلوچستان خانه فرهنگ ندارد.
وی بیان کرد: به فرهنگ بلوچ و سیستانی در فرهنگ ملی توجه نشده و جایگاهی ندارد که این امر باید اصلاح شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: پیوست فرهنگی طرحهای توسعه سواحل مکران دیده نشده باید به این امر توجه ویژهای شود.
وی اظهارداشت: بزرگان و مفاخر بسیار نام آشنایی در سیستان و بلوچستان وجود دارند که نیاز است در تقویم رسمی کشور روزی به نا این بزرگان با توجه به مسائل فرهنگی این استان نامگذاری شود.
مسگرانی تاکید کرد: سیستان و بلوچستان خاص ترین موسیقی کشور را دارد که نیازمند توجه و نگاه ویژه است.
وی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان مذهبیترین استان کشور بوده و خواستگاه حافظان قرآن کریم است.
معاون آموزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: باید از ظرفیتهای دانشگاه در مسائل فرهنگی استفاده کرد که متاسفانه این موضوع تا کنون مفغول مانده است.
فرهاد شهرکی اظهارداشت: سیستان و بلوچستان دارای ۱۱۰ هزار دانشجو است که تنها ۶۴ هزار دانشجو در دانشگاههای دولتی این استان مشغول به تحصیل هستند.
وی ادامه داد: دانشگاه سیستان و بلوچستان دارای ۴۵۰ عضو هیات علمی، ۵۵ رشته دکتری و ۱۶۵ رشته کارشناسی ارشد دارد که میتوان از این ظرفیت بینظیر دانشگاهی برای حل مسائل فرهنگی و اقتصادی این استان استفاده کرد.
معاون آموزشی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: با وجود اینکه یک ظرفیت عظیم علمی در جنوب شرق کشور وجود دارد اما متاسفانه دستگاههای اجرایی این استان پروژهها و طرحهای خودشان را به دانشگاههای خارج از استان واگذار میکنند که این مساله قابل قبول نیست.
وی بیان کرد: حدود ۹۰ درصد دانشجویان دانشگاههای سیستان و بلوچستان بومی هستند و برای حل مسائل فرهنگی و اجتماعی باید از این ظرفیت بینظیر استفاده کرد.
نظر شما