۱۶ تیر ۱۳۹۹، ۸:۳۹
کد خبرنگار: 1159
کد خبر: 83841132
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مبارزه درون سازمانی با فساد، اولویت اول برای دستگاه قضایی

تهران-ایرنا-قوه قضاییه در مسیر تحول خود، در حال برخورد جدی و بدون اغماض با تخلفات درون دستگاهی است و پرونده‌هایی همچون پرونده «اکبر طبری» نیز در همین چارچوب قرار می‌گیرند.

قوه قضائیه، اکنون بیش از هر زمان دیگری، عزم خود را برای مبارزه با فساد جزم کرده است و به نظر می‌رسد این عزم جزم، اکنون در داخل این قوه نیز وجود دارد و در حال مبارزه با فساد در درون ساختار خود است. دستگیری برخی افرادی که پیش از این در مقام‌ها و مناصب مهمی فعالیت داشته‌اند، نشان می‌دهد که قوه قضاییه هیچ خط قرمزی را برای مبارزه با فساد درون دستگاهی قائل نیست و آماده برخورد با خطاها و تخلفات است. 

پیام رهبر انقلاب: مبارزه با فساد بدون ملاحظه

اقدامات دستگاه قضایی برای مقابله با فساد موضوع بسیار مهمی است که رهبر انقلاب نیز در تاریخ ۷ تیرماه ۱۳۹۹ و در ارتباط تصویری مسئولان قضایی بر آن تاکید فرمودند. حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای ضمن ابراز خرسندی از اقدامات انجام شده در یک سال اخیر، بر لزوم استمرار حرکت تحولی در قوه قضائیه به صورت متوازن و با محوریت مردمی بودن قوه تأکید کردند و گفتند که «مبارزه با فساد که در این دوره به اوج خود رسیده است باید بدون اغماض و بر اساس حق و عدل و قانون و همچنین بدون تعدی و ظلم به افراد بیگناه با قدرت ادامه یابد». این بیانات رهبر انقلاب نشان داد که جایگاه قوه قضاییه تا چه اندازه حساس و مهم است و باید مبارزه با فساد را با حداکثر توان ادامه داد. امری که نه ملاحظه می‌شناسد و نه اغماض.

مقام معظم رهبری در بیانات خود همچنین تاکید فرموده‌اند که: «باید مبارزه با فساد، در درجه اول در داخل قوه و به صورت جدی و کارشناسی انجام شود، زیرا تبعات و ضربه فساد در داخل قوه قضاییه بسیار سنگین خواهد بود». این بیانات نشان می‌دهد که تا چه اندازه مبارزه با فساد در درون دستگاه قضایی کشور اولویت دارد و وقوع فساد در قوه‌ای که خود مسئول مبارزه با فساد است، تا چه اندازه می‌تواند آسیب‌زا و مشکل‌ساز باشد.

البته مقام معظم رهبری در این بیانات ضمن اشاره به مقابله با فساد درون دستگاهی، بر لزوم نگاه کارشناسی برای شناخت بسترهای فسادزا و مقابله با آن نیز تاکید فرمودند و اشاره داشتند که بایستی کاری کرد. امری که صد البته نیازمند کارهای جدی کارشناسی و تحقیقی است. در عین حال بیانات رهبر انقلاب نشان دهنده ان است که ایشان از برخورد با فساد در هر دستگاه و نهادی، به ویژه قوه قضاییه حمایت خواهند کرد و انتظار دارند که دستگاه قضایی، سالم و بدون تخلف باشد. 

رئیس دستگاه قضا و عبور از خط‌هایی که ممنوع نیستند

پیش از این اما رئیس دستگاه قضا نشان داد که عزم این دستگاه برای مبارزه با فساد جزم شده است؛ حجت الاسلام و والمسلمین رئیسی در تاریخ دوم تیرماه ۱۳۹۹، این مسئله را شفاف کرده و گفت: «ستگاه‌هایی که امر مبارزه با فساد را بعهده دارند، باید خودشان از سلامت کامل برخوردار باشند و هرگونه ناسلامتی را باید برای خودشان سم بدانند و با آن با همه وجود برخورد کنند. این یک اصل برای دستگاه‌هایی است که در این رابطه مسئولیت دارند و به ویژه آن‌هایی که در خط مقدم مبارزه با فساد هستند؛ لذا صیانت از دستگاه قضایی و حفظ سلامت دستگاه قضایی اصلی است که همواره بر آن تاکید شده و می‌شود». 

دادگاه اکبر طبری نشان داد که برنامه دستگاه قضایی برای مبارزه با فساد درون سازمانی، هیچ خط قرمزی ندارد.

وی گفته بود که: «ما هیچ منطقه ممنوعه‌ای در قوه قضاییه نداریم جز یک نکته که من در جلسات اشاره کرده‌ام و در محضر مردم عزیز عرض می‌کنم و به قضات محترم عرض کردیم که فقط خط قرمز شما بی‌استناد حکم کردن و بی‌استناد نظر دادن است وگرنه در مورد هرکس و در هر جایگاه، پرونده‌ای مستند باشد و سخنی مستند باشد، قابل پیگیری و تعقیب است و برابر قانون مورد رسیدگی قرار می‌گیرد». همین اظهارات به معنای پشتیبانی تمام و کمال دستگاه قضایی از برخورد با هر فسادی از کوچک تا بزرگ در این سازمان است. 

رئیس دستگاه قضا از همان ابتدا وعده داده بود که برای مبارزه با فساد در هر جایی که باشد، اقدام خواهد کرد و رسیدگی به پرونده «اکبر طبری» و برخی دیگر از متخلفانی که با وی همکاری داشته و عضو دستگاه قضایی بوده‌اند، نشان داد که این وعده‌ها در حال محقق شدن هستند. البته که این تخلفات نشان دهنده سلامت دستگاه قضا هستند. همانطور که رئیس‌ قوه‌قضائیه گفته بود که «امروز نقطه قوت قوه قضاییه جمهوری اسلامی این است که اگر فردی در گوشه‌ای از این دستگاه عریض و طویل مرتکب تخلف شد، قاطعانه با او برخورد می‌شود و تخلف یک نفر را نباید به پای سیستم نوشت».

کوچک‌ها هم، بزرگ هستند

 دستگاه قضایی، وظیفه برخورد با فساد را عهده دارد و این دستگاه ملجاء و پناه مظلومان و حمایت از مردم است. از همین رو است که باید چنین دستگاهی خود عاری از هرگونه فساد و خطا باشد. از همین رو رئیس‌ دستگاه قضا نهم تیرماه امسال تاکید کرده بود که کارکنان این دستگاه، کوچک‎ترین تخلف و فساد در سیستم قضایی را بزرگ تلقی کرده و نسبت به آن با قاطعیت عکس‌العمل نشان دهند. وی در بخش دیگری از اظهارات خود گفته بود که «دستگاه قضایی از گزارشگران فساد برای افشا و اعلام مفاسد اداری و اقتصادی حمایت حقوقی و قانونی خواهد کرد و اجازه نخواهد داد احدی متعرض آن‌ها شود». حجت الاسلام رئیسی گفت که: «من اینجا اعلام می‌کنم آن دسته از خبرنگاران، اصحاب رسانه یا هر فرد مسئولی که نارسایی یا فسادی را به مسئول مربوطه یا مسئولین مربوطه اعلام کرده، حتما بداند که در امان است».

همین اظهارات نشان می‌دهد که خبرنگاران و اصحاب رسانه، در صورت داشتن مدارک مستند، می‌توانند بر زوایای تاریک پرتوافکنی کرده و ضمن اطلاع رسانی به دستگاه قضایی، به ایجاد قوه قضاییه پاک و سالم کمک برسانند. 

نبرد با فساد در دستگاه قضا، یک ضرورت است و همه مسئولان نظام بر آن تاکید دارند. از همین رو است که مسیری که آغاز شده است، اکنون با حمایت رهبر معظم انقلاب و تلاش دستگاه قضا، می‌تواند با سرعت پیش رود و نشان دهد که تحقق یک سازمان پاک و سالم قضایی، دور از دسترس نیست و برنامه‌های تحولی طراحی شده برای تعالی دستگاه قضایی، موفق خواهد شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha