محمدعلی شجاعی روز جمعه در نشست هماهنگی این پرواز در فرودگاه بجنورد، اظهار داشت: با توجه به برنامه ریزی صورت گرفته در هفته ۲ پرواز رفت و برگشت در مسیر تهران - بجنورد - عشق آباد صروت خواهد گرفت.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر هیچ برنامه پروازی بین ایران و ترکمنستان وجود ندارد که برقراری ۲ پرواز در هفته، در مسیر یاد شده، می تواند منجر به افزایش ارتباط و پررنگ تر شدن تبادلات بین دو کشور شود.
نماینده عالی دولت در خراسان شمالی گفت: افزایش پروازهای فرودگاه بجنورد و ارتباط با کشورهای همسایه از جمله ترکمنستان جزو اولویتهای کاری مدیریت استان است.
شجاعی افزود: خراسان شمالی علیرغم داشتن ۳۰۱ کیلومتر مرز با ترکمنستان، به علت فقدان گذرگاه مرزی، هیچ ارتباط زمینی با کشور همسایه ندارد که برقراری این ارتباط هوایی می تواند بخشی از این خلا را جبران کرده و بسیار مفید و سازنده باشد.
تجهیزات فرودگاه بجنورد تقویت می شود
وی گفت: با برگزاری نشست هایی با دستگاههای اجرایی مرتبط در خصوص پرواز عشق آباد - بجنورد - تهران، نیازهای این حوزه احصا شده که پیگیر رفع آن هستیم و از دستگاههای مربوطه خواسته ایم تا برای اخذ مجوزهای لازم و برطرف کردن مسایل و مشکلات این بخش و نصب امکانات مورد نیاز و تجهیز فرودگاه بجنورد مساعدت کنند.
استاندار خراسان شمالی افزود: همچنین باید نیروهای مورد نیاز به منظور خدماتدهی به مسافران این مسیر در فرودگاه بجنورد مستقر شوند.
شجاعی بر توسعه ارتباطات بین المللی از طریق افزایش پروازهای فرودگاه بجنورد تاکید کرد و گفت: افزایش پروازها می تواند به رونق گردشگری و جذب توریست خارجی منجر شود و علاوه بر آن برای جذب دانشجوی خارجی و تبادلات دانشگاهی نیز برنامه داریم.
استاندار خراسان شمالی با اشاره به ۹ پرواز داخلی فرودگاه بجنورد در هفته گفت: با افزوده شدن ۲ پرواز خارجی، باید تمامی پروتکل های بین المللی از سوی همه دستگاه ها در برگزاری این پروازها رعایت شود.
پروازها نباید خالی باشد
وی با تاکید بر اینکه پروازهای خارجی فرودگاه بجنورد نباید خالی از مسافر باشد، گفت: شرکت های گردشگری استان باید برای جذب گردشگر از سراسر کشور به مقصد ترکمنستان فعال شوند و در این مسیر تورهای گردشگری راه بیندازند.
استاندار خراسان شمالی همچنین خواستار پایداری پروازهای فرودگاه بجنورد شد و افزود: یقینا اگر شمار لغو پروازهای فرودگاه افزایش یابد، استقبال مسافران کمرنگ خواهد شد.
راهبرد توسعهای خراسان شمالی با تولید سالانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصول باغی و کشاورزی، ۴۵ هزار تن فولاد و ۹۰۰ هزار تن محصولات پتروشیمی، افزایش صادرات به کشورهای آسیای مرکزی است، به همین دلیل مسوولان استان در تلاش هستند تا سهم خود را در این بازار بیشتر کنند.
نزدیکی به کشورهای آسیای مرکزی، وجود ۳۰۱ کیلومتر مرز با کشور ترکمنستان و دارا بودن مشترکات تاریخی و فرهنگی از مزیتهای مهم این خطه برای توسعه تجارت خارجی است.
همچنین تولید سالانه بیش از یک میلیون تن سیمان و بیش از ۲۳۰ هزار تن آلومینا از قابلیت ها و ظرفیت های تولیدی و صادراتی استان است که با همکاری تولیدکنندگان، بخش خصوصی، اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی بجنورد می تواند سهم استان را از بازار کشورهای آسیای مرکزی بویژه ترکمنستان بیشتر کند.
پارسال ۲۴۲ پرواز توسط سه شرکت هواپیمایی بین تهران و بجنورد انجام شد که این تعداد در مقایسه با سال پیش از آن ۱۲۰ درصد افزایش داشت اما از اسفند پارسال و پس از شیوع کرونا، سفر با ناوگان هوایی این استان بسیار کاهش یافت.
۲۸ هزار و ۱۶۲ مسافر، سال گذشته از طریق پروازهای فرودگاه بجنورد جابهجا شدهاند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال ماقبل آن ۹۸.۵ درصد افزایش نشان میدهد.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در شمال شرق کشور قرار دارد که فاصله بجنورد، مرکز این استان تا تهران افزون بر ۷۰۰ کیلومتر و تا مشهد ۲۵۰ کیلومتر است.
فرودگاه بجنورد به عنوان فرودگاه مرز هوایی فعال است که دارای یک باند به ابعاد ۴۲۰۰ در ۴۵ متر، اپرون به ابعاد ۲۴۵ در ۱۱۸ متر، تاکسی وی عمود به ابعاد ۲۳ در ۱۲۰ متر و ساختمان ترمینال مسافری به مساحت ۱۷۰۰ متر مربع و ترمینال جدید به مساحت ۴۶۰۰ مترمربع است.
نظر شما