محمودرضا نیازی روز شنبه به خبرنگار ایرنا افزود: این مزارع و باغات پس از نمونه برداری و انجام آزمون مطابق استانداردهای ملی و طرح موضوع در کمیته های فنی مجوز دریافت این پروانهها را خواهند داشت.
وی با اشاره به تفاهم نامه سازمان ملی استاندارد ایران و وزارت جهاد کشاورزی در مورد اجرایی کردن دستورالعمل حدمجاز آلاینده ها در محصولات کشاورزی گفت: به منظور اطمینان از کیفیت و سلامت محصولات خام کشاورزی به خصوص از سوی بانوان کشاورز کارآفرین، این اداره کل در سال جاری اعمال استانداردهای ملی براساس دستورالعمل مصرف حدمجاز آلایندهها را برای محصولات مختلف باغی و زراعی در دستور کار قرار داده است.
نیازی افزود: در سال ۹۸ با هم افزایی خوب بین اداره کل استاندارد و سازمان جهاد کشاورزی برای هفت محصول سیب درختی، انار، آلبالو، انجیر، زیتون، تخمه آفتاب گردان و گوجه فرنگی، پروانه کاربرد حدمجاز در محصولات کشاورزی صادر کرد که استان کرمانشاه را در جایگاه برتر کشور قرار داد.
مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه در مورد محصولات سالم و گواهی شده هم اظهارداشت: در این محصولات میزان آلایندهها از قبیل فلزات سنگین، باقیمانده آفتکشها، نیترات و مایکوتوکسینها کمتر از حدمجاز ذکر شده در استانداردهای ملی مربوطه میباشد و صدور این نشان استاندارد به منظور کاهش استفاده از سموم و آلایندههای مورد مصرف در تولید محصولات کشاورزی است.
وی تصریح کرد: بازرسی و نمونه برداری این محصولات توسط کارشناسان استاندارد به همراه کارشناسان سازمان جهادکشاورزی و با حضور شرکت بازرسی تایید صلاحیت شده و مدیران کنترل کیفیت واحدهای باغی و زراعی مربوطه انجام که در صورت انطباق محصول با استانداردهای مربوطه، پرونده در کمیته علایم مطرح و نسبت به صدور پروانه کاربرد نشان حدمجاز آلایندهها با مدت اعتبار سه سال توسط این اداره کل اقدام میشود.
نیازی در پایان گفت: صدور این پروانه ها ضمن افزایش کیفیت محصولات کشاورزی استان، باعث ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی به عنوان یک محصول سالم نیز خواهد شد.