به گزارش خبرنگار ایرنا، بخش دریایی نوار غزه به ویژه ماهیگیری آن یکی از منابع اقتصادی و تامین معیشت فلسطینیها بهشمار میرود. دریای نوار غزه فرصت کار برای ماهیگیران و شغلهای مرتبط مانند ساخت قایق و تعمیر آن، ساخت تور و تجهیزات آن برای کارگران فلسطینی فراهم میکند، در نتیجه میتواند سهمی بسزا در حمایت از تولید ناخالص ملی و سبد غذایی مردم این ناحیه داشته باشد، اما این بخش از منبع درآمدی فلسطینیها در معرض عملیات نابودی هدفمند از سوی صیهونیستها قرار گرفته است.
اسرائیلیها با نقض مکرر حقوق ماهیگیران فلسطینی، آنها را در عرض دریا تعقیب و به سمتشان تیراندازی میکنند که در اثر آن برخی کشته یا زخمی میشوند. آنها را بازداشت میکنند و ابزار کارشان را نابود یا مصادره میکنند. برخی اوقات دریا را به روی آنها میبندند و اجازه فعالیت نمیدهند. همچنین مانع ورود مواد و تجهیزات دریایی لازم میشوند.
مرکز حقوق بشر فلسطینی «المیزان» با رصد و تهیه اسناد مربوط به تجاوز صهیونیستها به بخش صید نوار غزه اعلام کرده است: اسرائیلیها در نیمه اول سال سالجاری میلادی، ۱۷۲ بار حقوق ماهیگیران فلسطینی را نقض کرده اند. تجاوز نظامیان اشغالگران به حقوق ماهیگیران فلسطینی شامل محدود کردن مساحت ماهیگیری است که صیادان فلسطینی در آن محدوده مجاز به ماهیگیری هستند. همچنین تیراندازی به سمت صیادان، تعقیب و بازداشت آنها جزو این اقدامات به شمار میروند.
اقدامات صهیونیستها علیه کارگران فلسطینی در بخش صید باعث شده تعداد ماهیگیران و کارگران در این حوزه در نوار غزه از ۵هزار و ۶۰۶هزار نفر در سال ۲۰۱۹ به ۳هزار و ۶۰۶نفر در حال حاضر برسد. این مسئله البته بر نوار غزه و اوضاع اقتصادی آن اثر سوء گذاشته است.
تجاوزهای مکرر نظامیان اسرائیلی در حق فلسطینیها باعث شده کارگران به ویژه ماهیگیران فلسطینی جزو فقیرترین قشرهای جامعه فلسطینی در باریکه غزه باشند.
نظامیان اسرائیلی با ادامه اقدامات خود علیه ماهیگیران، صید این کارگران فلسطینی را مختل میکنند که این اقدام با تفاهمهای حاصل شده در سال گذشته میان دو طرف، با نظارت مصر، مغایرت دارد.
نظر شما