دبیر هیات ورزشهای پهلوانی و زورخانهای یزد گفت: از این تعداد زورخانه ۲۹ مورد آن در شهر یزد و بقیه در سایر شهرستانهای استان قرار دارد.
محمدهاشم روغنی در حاشیه این مراسم در گفت و گو با ایرنا افزود: هماکنون چهار هزار باستانیکار در ردههای مختلف سنی در استان فعالیت دارند.
به گفته وی، از این تعداد ۲ هزار و ۴۱۶ نفر طبق مقررات فدراسیون، مشخصات کامل خود را در سامانه ثبت کردند و این کار همچنان با همکاری ورزشکاران ادامه دارد.
ورزش باستانی یزد از لحاظ جایگاه ملی بعد از کردستان و خراسان رضوی در مکان سوم قرار دارد که برای جذب مخاطب و گسترش آن بیش از همه به فرهنگ سازی، تأمین زیرساختها و برنامهریزی نیاز است.
این رشته که همراه با ارزشهای معنوی است، نقش مهمی در جذب نوجوانان و جوانان و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و در مقابله با جنگ نرم دشمنان دارد با توسعه این رشته باید فعالیتهای بیشتری برای جذب جوانان و نوجوانان انجام شود.
ورزش پهلوانی شامل میل گرفتن، پا زدن، سنگ گرفتن، چرخ زدن، میل بازی و شیرین کاری بین پاست.
در یزد کودک چهار ساله تا پیرمرد ۸۰ ساله در این رشته فعالیت دارند و ۷۰ درصد فعالان ورزشهای پهلوانی استان یزد را جوانان تشکیل میدهند.
استان یزد ۴۸ هیأت ورزشی و افزون بر ۶۲ هزار بیمه شده زیر پوشش در رشتههای مختلف دارد، جمعیت استان یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است.
نظر شما